از آنجا که خانه قرار است محلی برای آرامش و استراحت باشد؛ سرو صدایی که از بیرون می آید میتواند آزار دهنده باشد. خوشبختانه میتوان این آلودگی صوتی را با عایق صوتی نمودن درب ورودی تا حد بسیاری کاهش داد. میتوانید به روش های ساده اکتفا کنید و با آویختن یک قالیچه جلوی در تا حدودی مانع ورود صدا شوید؛ همچنین میتوانید یک دیوار عایق صوتی خریداری کنید. شاید بتوانید یکی از راهکارهای زیر را کمک بگیرید و با کمترین هزینه درب عایق صوتی برای خود درست کنید.
یک پرده جلوی درب بیاویزید
یک میل پرده را مستقیم پشت در آویزان کنید. یک پرده کلفت از میل پرده بیاویزید. کشیدن پرده میتواند تا حد زیادی از ورود سر و صدا به داخل اتاق جلوگیری نماید. این راهکار برای کسانی که در منزل استیجاری سکونت دارند و نمیتوانند تغییرات زیادی در فضای منزل ایجاد کنند مناسب است.
از رنگ عایق صوتی کمک بگیرید
به ابزار فروشی مراجعه کنید و یا در اینترنت رنگ عایق صدا را جستجو نمایید. بهتر است نزدیک ترین رنگ به رنگ فعلی درب خانه یا اتاق را انتخاب کنید. طبق دستورالعمل های درج شده روی محصول، کل سطح را رنگ نمایید. رنگ های عایق صوت از نظر ظاهری تفاوتی با رنگ های معمولی ندارند؛ فقط کمی ضخیم تر هستند. استفاده از این مواد تا میزان 30 درصد صدای ورودی را کاهش خواهد داد. علاوه بر این مانع خروج صدا از داخل اتاق به بیرون نیز خواهد شد.
فوم آکوستیک تهیه کنید
با مراجعه به فروشگاه های لوازم صوتی و برخی ابزار فروشی ها میتوانید فوم های آکوستیک که عایق صوت هستند را در شکل ها و ابعاد گوناگون تهیه نمایید. بر اساس نوع فوم باید از چسب، منگنه یا پیچ برای چسباندن آن استفاده کنید. از ثابت بودن آن اطمینان حاصل کنید چون با باز و بسته شدن در احتمال افتادن لایه عایق هم افزایش می یابد. معمولا فوم آکوستیک با درجه ها مختلفی ارائه میشوند. بهتر است بالا ترین درجه را انتخاب کنید و تا حد ممکن مانع ورود صدا شوید.
شکاف های در را بپوشانید
چراغ های دو طرف درب را خاموش کنید و از یک دوست بخواهید، زمانی که در بسته است با کمک چراغ قوه روی در نور بیاندازد؛ از این طریق مکان هایی که نور از آنها عبور میکند را خواهید یافت، صدا هم میتواند از این شکاف ها عبور کند.
یک تفنگ چسب آکواریوم و چند تیوب چسب چوب تهیه کنید. چارچوب در را خوب بررسی کنید و هر حفره و یا شکافی روی در دیدید؛ با کمک چسب بپوشانید. با استفاده از یک چاقو میتوانید چسب اضافی را از روی سطح پاک نمایید و آن را کاملا صاف کنید. لایه چسب صدا را جذب خواهد کرد و از عبور آن جلوگیری خواهد نمود.
معمولا بین در و سطح زمین مقداری فاصله وجود دارد که صدا به راحتی از آن عبور میکند. ابزارهایی برای پر کردن این فاصله طراحی شده است و در بازار موجود هستند. با کمک آن ها فاصله در و زمین را کامل بپوشانید طوری که پایین در با زمین مماس باشد و هنگام باز و بست در به آرامی روی زمین کشیده شود.
اگر در به سطح زمین پارکت یا سرامیک شده باز میشود؛ صدا میتواند پس از عبور از در، انعکاس پیدا کرده و حتی آزار دهنده تر شود. با قرار دادن یک پا دری جلوی درب ورودی، میتوانید از ورود این صدا ها نیز جلوگیری کنید.
اگر درب شما پنجره های شیشه ای دارد بهتر است از شیشه های عایق دو جداره و سه جداره عایق صوتی استفاده کنید تا مانع عبور صدا شوند.
امروزه بیشتر درها از چوب سبک ساخته میشوند؛ یعنی علاوه بر اینکه لایه بیرونی سبک و نازکی دارند، از درون هم خالی هستند و فقط با شبکه های چوبی ساده پر شده اند، و این یعنی صدا را به راحتی از خود عبور میدهند. اگر به آرامش خود اهمیت میدهید، درب های هسته تو پر انتخاب کنید که به خوبی مانع عبور صدا میشوند.
منبع: WikiHow