رفع نم و رطوبت حمام

رطوبت حمام

به قلم شاهین روزآبادی

15 اسفند 1396

حمام ها مشکلات خودشان را دارند. از فشار کم آب تا گرفتن چاه فاضلاب، این قسمت پر ترافیک خانه مشکلات عجیب و غریب زیادی دارد. یکی از مشکلاتی که شاید به ذهن خطور نکند آسیب هایی است که رطوبت حمام ایجاد میکند. در ادامه روش های مقابله با رطوبت را آورده ایم، روش هایی که کمک میکند حمام خشک و بدون نم داشته باشید.

رطوبت حمام چه مشکلی دارد؟

رطوبت حمام باعث تقطیر میشود، این تقطیر است که  مشکلات زیادی برای حمام ایجاد میکند. هر زمان که از حمام استفاده میکنید؛ رطوبت با هوای داخل حمام ترکیب میشود و به صورت بخار آب فضای حمام را پر میکند. زمانی که این بخار آب با سطوح سرد برخورد میکند دوباره به شکل مایع درآمده و به صورت قطرات آب بر روی شیشه، آینه و شیرآلات حمام مینشیند.

اگر بخار گرفتن اعصاب خرد کن آینه بعد از استحمام را نادیده بگیریم، این رطوبت آسیب های جدی تری به حمام وارد خواهد کرد؛ در دراز مدت این رطوبت رنگ های دیوار را خراب کرده و باعث رشد کپک ها و قارچ های مضر در حمام خواهد شد.

توصیه های عمومی برای مقابله با رطوبت حمام

راهکارهایی برای مبارزه با تقطیر و رطوبت حمام وجود دارد که هر چند برخی ساده و برخی پیچیده و پر هزینه، اما همگی بسیار موثر هستند.

تهویهرطوبت حمام

پیش از هر چیز مطمئن شوید حمام سیستم تهویه مناسبی داشته باشد تا رطوبت بتواند به خارج انتقال یابد و حمام خشک بماند. یک راه ساده آن است که حین استحمام پنجره حمام را مقداری باز کنید تا بخار بتواند از حمام خارج شود. راه دیگر استفاده از یک فن در حمام است؛ فن باعث گردش هوا میشود و هوای مرطوب را به خارج هدایت میکند. اگر در حمام از فن استفاده میکنید، مطمئن شوید پره های فن تمیز هستند و به بهترین شکل کار میکند. بهتر است حین استحمام و نیم ساعت بعد از آن فن را روشن بگذارید تا رطوبت به طور کامل از فضا خارج شود.

رطوبت گیر

نصب دستگاه رطوبت گیر در حمام باعث جذب رطوبت هوای حمام شده و از مشکلات بعدی جلوگیری میکند. با توجه به ابعاد حمام میتوانید دستگاه مناسب تهیه کنید. دستگاه های بزرگ برای فضاهای بزرگ و دستگاه های کوچکتر برای فضاهای کوچک طراحی شده اند.

گرم نگاه داشتن حمام

هر چه فضای حمام گرمتر باشد، تقطیر کمتر شده و دیوارها کم تر عرق میکنند. فضاهای گرم تر باعث میشود رطوبت بیشتری را به هوا منتقل میکند و از طری دیواره ها و سطوح سرد کمتری برای تقطیر دارد. نصب یک شوفاژ میله ای کوچک در حمام تا حد زیادی مشکل رطوبت حمام را رفع میکند و از نشست قطرات آب بر سطوح جلوگیری مینماید.

خشک کردن سطوح

پس از استحمام و هر زمان که رطوبت فضا زیاد میشود، چند دقیقه زمان بگذارید و دیوارها را با پارچه دستمال بکشید تا خشک شود. به راحتی با یک تکه پارچه حوله ای یا دستمال توالت میتوان دیوارها و آینه و شیشه را خشک کرد. اگر چه کار سخت و غیر معمولی به نظر میرسد اما کاملا اثر بخش است.

پوست شدن رنگ دیوارهای حمام

یکی از مشکلات رایجی که رطوبت حمام ایجاد میکند پوست شدن رنگ دیوارها است. در دراز مدت رنگ دیوار شروع به جدا شدن میکند و مجبور هستید هر چند وقت یکبار کل دیوار را رنگ آمیزی کنید. برای پیشگیری از بروز چنین مشکلی، اول از تهویه مناسب فضا مطمئن شوید. تا حد ممکن سعی کنید دیوار فضاهای مرطوب را با سرامیک بپوشانید و یا از رنگ های مخصوص مقاوم در برابر رطوبت استفاده کنید.

جلوگیری از رشد قارچ و کپکرطوبت حمام

رطوبت زیاد بستر مناسبی برای رشد قارچ و کپک در فضای حمام ایجاد میکند که مطمئنا چیزی نیست که کسی دوست داشته باشد. خوشبختانه روش هایی برای جلوگیری از شکل گیری این موجودات مزاحم در حمام وجود دارد.

بهتر است بعد از هر بار استحمام کف حمام را با یک تی لاستیکی خشک کنید، هدایت کردن رطوبت و آب باقیمانده به خروجی فاضلاب باعث کاهش رطوبت فضا شده و از رشد قارچ و کپک در حمام جلوگیری میکند.

راهکار بعدی بندکشی صحیح درز کاشی و سرامیک ها است. به طور کلی رطوبت در شیار میان کاشی ها محبوس میشود و بستر ایده آلی برای پرورش قارچ و کپک فراهم میکند. بند کشی صحیح تا حد زیادی از ایجاد شکاف میان کاشی و سرامیک حمام جلوگیری میکند و طبیعتا امکان رشد کپک و قارچ را کاهش میدهد.

بهتر است به صورت مداوم وضعیت رطوبت حمام را بررسی کنید و در دوره های منظم حمام را به صورت کامل با شوینده های مناسب تمیز کنید.

2 پاسخ به “رفع نم و رطوبت حمام”

  1. ناشناس گفت:

    رطوبت گیرتا چه مدت قابل استفاده هست؟

    • رونیکس گفت:

      همراه گرامی سلام. عموماً دستگاه‌های رطوبت‌گیر بسته به شرایط محیطی، نوع دستگاه و برند، از چند ماه تا چند سال قابل استفاده هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

عضویت در خبرنامه :

برای عضویت در خبرنامه و اطلاع از جدیدترین مقالات مجله رونیکس ایمیل خود را وارد کنید.