آموزش تعمیر کمپرسور باد به زبان ساده + 8 نکته مهم

آموزش تعمیر کمپرسور باد به زبان ساده + ۸ نکته مهم
  • دقیقه 8
  • 246
  • 0

به قلم آیدین طلایی

17 اردیبهشت 1403

کمپرسور باد یا پمپ باد از ابزارآلات مهم در صنایع مختلف است که با فشرده‌سازی و خروج هوا، می‌توانید زمینه‌ساز کار با ابزارآلات بادی مانند میخکوب و منگنه‌کوب بادی، پیستوله بادی و… شود. مانند هر ابزار دیگری، کمپرسور باد هم ممکن است دچار ایراد شود و نیاز به تعمیر داشته باشد.

در این نوشتار رونیکس، پس از ذکر رایج‌ترین مشکلات در این ابزار، اموزش تعمیر کمپرسور باد را به زبانی ساده به شما می‌گوییم. سپس نکات تعمیر کمپرسور باد را با شما در میان می‌گذاریم و در آخر به راه‌های جلوگیری از بروز مشکل در کمپرسور باد می‌پردازیم.

رونیکس را بخوانید.

آموزش تعمیر کمپرسور باد

کمپرسور باد به دلایل مختلفی می‌تواند دچار ایراد شود. در ادامه به رایج‌ترین مشکلاتی که ممکن است در زمان کار با کمپرسور باد به آن‌ها مواجه شوید؛ می‌پردازیم و بعد اموزش تعمیر کمپرسور باد را به شما می‌گوییم. پیش از ذکر راهنمای تعمیر کمپرسور باد، پیشنهاد می‌کنیم که اگر دانش و مهارت کافی را برای تعمیر نشتی هوا در کمپرسور باد ندارید، بهتر است از یک تکنسین متخصص کمک بگیرید.

نشتی هوا در کمپرسور باد

نشتی هوا در کمپرسور باد می‌تواند باعث کاهش فشار هوا خروجی و افزایش مصرف انرژی شود. این مشکل معمولاً در محل اتصال قطعات کمپرسور مانند شیرها، اتصالات و شیلنگ‌ها رخ می‌دهد. در ادامه راهنمای تعمیر کمپرسور باد به دلیل نشتی هوا را به شما می‌گوییم.

تعمیر نشتی هوا در کمپرسور باد

برای تعمیر نشتی هوا در کمپرسور باد، باید ابتدا محل نشتی را پیدا کنید. این کار را می‌توان با استفاده از محلول آب و صابون انجام داد. محلول آب و صابون را روی سطح کمپرسور اسپری کنید و به دنبال حباب‌های هوا بگردید. محل تشکیل حباب‌ها نشان دهنده محل نشتی است. پس از پیدا کردن محل نشتی، می‌توانید به تعمیر آن اقدام کنید. روش تعمیر نشتی به نوع نشتی بستگی دارد.

  • در صورتی که نشتی در محل اتصال قطعات است، می‌توانید از واشر یا نوار تفلون برای آب‌بندی محل اتصال استفاده کنید. درصورتی که مشکل حل نشد، باید قطعات را جدا کرده و واشر یا اورینگ فرسوده را تعویض کنید.
  • در صورتی که نشتی در شیلنگ‌های هوا بود، می‌توانید از یک تکه شلنگ جدید برای جایگزینی شلنگ معیوب استفاده کنید.
  • در صورتی که نشتی در شیرها بود، ممکن است نیاز به تعویض شیر معیوب باشد.

نشتی روغن در کمپرسور باد

گاهی اوقات ممکن است سطح روغن کمپرسور هوا کم ‌شود. نشتی روغن می‌تواند باعث کاهش روانکاری قطعات کمپرسور و افزایش سایش و اصطکاک شود.

تعمیر نشتی روغن در کمپرسور باد

نشت روغن عموما ممکن است به دلیل محکم نبودن پیچ‌ها اتفاق بیفتد که با سفت کردن پیچ قطعات این مشکل حل می‌شود. در غیر این صورت این مشکل با تعویض واشر روغن برطرف خواهد شد. علاوه بر این، مشکل نشتی روغن ممکن است به دلیل انسداد مسیرهای رفت و برگشت روغن و مایع روانکار پیش آید. برای رفع این مشکل باید این مسیرها را باز کرد. اگر مشاهده کردید در مخزن ذخیره هوای فشرده پمپ باد روغن وجود دارد، فیلتر روغن را بررسی کنید. اگر فیلتر روغن سالم بود، بررسی کنید که روغن را بیش از حد نریخته باشید؛ در صورت زیاد بودن روغن، مقداری روغن داخل دستگاه را کم کنید.

کمپرسور باد RC-2510 رونیکس

گرمای بیش از حد در کمپرسور باد

گرمای بیش از حد می‌تواند باعث آسیب به قطعات کمپرسور باد و کاهش طول عمر آن شود. گرمای بیش از حد معمولاً در اثر استفاده بیش از حد از کمپرسور، خرابی قطعات یا عدم نگهداری صحیح رخ می‌دهد.

رفع گرمای بیش از حد در کمپرسور باد

  • اولین نکته‌ای که باید بررسی کنید، کم شدن روغن کمپرسور باد است. اگر روغن کم نشده بود، خطوط منتقل‌کننده روغن را چک کنید تا از مسدود نبودن آن‌ها مطمئن شوید. همچنین فیلتر روغن را فراموش نکنید؛ چراکه کثیف بودن آن هم می‌تواند باعث تولید گرما در دستگاه شود.
  • سیستم فن و رادیاتور وظیفه خنک‌کردن دستگاه را دارد. در صورت وجود گرد و غبار، آن را تمیز کنید. اگر در سیستم خنک کاری دستگاه مشکل دیگری وجود داشت، پیشنهاد می‌کنیم تعمیر آن را به افراد متخصص بسپارید.
  • استفاده بیش از حد اندازه از کمپرسور هم می‌تواند باعث گرم شدن آن شود. به همین دلیل پیشنهاد می‌کنیم در میان کار، کمی به دستگاه استراحت دهید و پس از پایان کار، دستگاه را از برق بکشید.
  • داغ شدن بیش از حد کمپرسور باد می‌تواند به دلیل نوسانات برق هم باشد. این نوسانات سیم پیچ دستگاه را گرم می‌‌کند. این مساله می‌تواند حتی باعث سوختن موتور دستگاه شود. پیشنهاد می‌کنیم برای رفع این مشکل، سیمی مستقل از کنتور برق برای دستگاه بکشید.

سر و صدا در کمپرسور باد

سر و صدای غیرعادی می‌تواند نشانه بروز مشکلی در قطعات کمپرسور باشد. کمپرسور باد خود دارای کمی صدا هست، اما اگر این صدا غیرعادی باشد، باید برای رفع آن فکری کرد؛ چراکه مشکل در یکی از قطعات می‌تواند باعث آسیب‌های بیشتر به دستگاه شود. 

تعمیر سر و صدای کمپرسور باد

برای رفع این مشکل، ابتدا باید مشخص کنید که ایراد از کدام قطعه کمپرسور باد است. در ادامه به رایج‌ترین قطعاتی که ممکن است باعث ایجاد سر و صدا شود، می‌پردازیم:

  • شل شدن قطعات کمپرسور: سر و صدای زیاد کمپرسور باد به احتمال زیاد می‌تواند به دلیل شل بودن قطعات داخلی آن باشد. به سراغ بخش‌هایی مانند قرقره، چرخ لنگر، بست، تسمه، لوازم جانبی و… بروید. در صورت لق بودن این قطعات آن‌ها را سفت کنید و اگر مشکل حل نشد، آن‌ها را با قطعات جدید جایگزین کنید.
  • مشکل میل لنگ کمپرسور: میل لنگ دستگاه را بررسی کنید و در صورت وجود سر و صدا، آن را روغن‌کاری کنید. سعی کنید که همواره میل لنگ را روان‌کاری کنید. در صورتی که با روغن‌کاری مشکل حل نشد، آن را تعویض کنید.
  • پیستون‌های کمپرسور: در صورتی که پیستون‌ها به شیر بالای خود ضربه بزنند، صدای زیادی به وجود می‌آید. برای رفع این مشکل سر سیلندر را از دستگاه بیرون آورده و دقت کنید که در پیستون آلودگی یا گرفتگی وجود نداشته باشد. سپس واشر را تعویض کنید و سرسیلندر را به جای قبلی خود بازگردانید.
  • نصب نادرست کمپرسور: مشکل دیگری که ممکن است اتفاق بیفتد، درست نبودن نصب دستگاه است. مواردی مانند محکم نبودن پیچ‌های داخلی یا درست نصب نشدن لنت‌های لرزشی می‌تواند باعث سر و صدای زیاد در دستگاه بشود که با رفع آن‌ها این مشکل حل می‌شود.

افت فشار در کمپرسور باد

پمپ هوای فشرده شده را با فشار بالایی به بیرون خارج می‌کند. در صورتی که این هوای خروجی با فشار مناسبی به بیرون نیاید، باید دستگاه را بررسی و مشکل را رفع کرد.

رفع افت فشار در کمپرسور باد

افت فشار کمپرسور باد می‌تواند به دلایل مختلفی انجام شود. در ادامه به هر کدام از آن‌ها می‌پردازیم.

  • نشت هوا در قطعات کمپرسور: ممکن است در مسیر خروج هوا، نقطه‌ای سوراخ شده باشد. علاوه بر این، اتصالات را بررسی کنید و درصورت نیاز، قطعه مورد نظر را تعویض کنید.
  • تعویض دیر هنگام فیلتر هوا: در صورتی که فیلتر هوای دستگاه را به موقع تعویض نکنید، ممکن است دچار گرفتگی شده و دستگاه دچار افت فشار شود.
  • گشادشدن تسمه‌های کمپرسور: تسمه وظیفه انتقال نیروی به وجود آمده از موتور به دیگر دستگاه را برعهده دارد. تسمه عمر مفیدی دارد که در صورت تمام شدن آن، رفته‌رفته گشاد می‌شود. این کار باعث لرزش زیاد دستگاه و علاوه بر آن عدم انتقال درست نیروی به وجود آمده از موتور به دیگر قطعات و افت فشار هوای دستگاه شود.
  • اندازه نامناسب شلنگ کمپرسور: مورد دیگری که باید بررسی کنید شلنگ کمپرسور است. اگر شلنگ نازک باشد، نمی‌تواند هوا را به درستی بیرون دهد.
کمپرسور باد RC-8010 رونیکس

نکات تعمیر کمپرسور باد

کمپرسور باد ابزاری مهم است که در بسیاری از صنایع کاربرد دارد. در صورت بروز هرگونه مشکل در کمپرسور باد، باید سریعاً اقدام به تعمیر آن کنید. پس از بازگویی راهنمای تعمیر کمپرسور باد، به سراغ نکات تعمیر کمپرسور باد می‌رویم. با رعایت این 8 نکته مهم می‌توانید از صرف هزینه‌های تعمیرات جلوگیری کنید:

  • در صورت عدم دانش و مهارت کافی، از تعمیر کمپرسور باد توسط خودتان خودداری کنید. تعمیر کمپرسور باد توسط افراد غیرمتخصص می‌تواند باعث آسیب بیشتر به دستگاه شود.
  • اگر کمپرسور باد شما دارای گارانتی است، قبل از تعمیر آن با شرکت گارانتی تماس بگیرید. ممکن است شرکت گارانتی تعمیر دستگاه را رایگان یا با هزینه کمتر انجام دهد.
  • قبل از شروع تعمیرات، تمام مدارهای برقی کمپرسور باد را قطع کنید. این کار از خطر برق گرفتگی جلوگیری می‌کند.
  • از ابزار، تجهیزات و قطعات نامرغوب استفاده نکنید. استفاده از قطعات نامرغوب می‌تواند باعث کاهش عمر کمپرسور باد شود.
  • قبل از تعویض قطعات، از سالم بودن آنها مطمئن شوید.
  • در صورت امکان، از کتابچه راهنمای کاربر کمپرسور باد برای تعمیرات استفاده کنید. کتابچه راهنمای کاربر اطلاعات مفیدی در مورد نحوه تعمیر کمپرسور باد ارائه می‌دهد.
  • اگر قطعه‌ای را تعویض می‌کنید، حتماً قطعه جایگزین با قطعه اصلی سازگار باشد. استفاده از قطعه‌ای که با قطعه اصلی سازگار نیست، می‌تواند باعث آسیب به کمپرسور باد شود.
  • پس از تعمیر، کمپرسور باد را به طور کامل تست کنید.
کمپرسور باد RC-5010 رونیکس

راه‌های جلوگیری از بروز مشکل در کمپرسور باد

برای جلوگیری از بروز مشکلاتی که در بالا عنوان شد، باید کمپرسور باد را به طور منظم نگهداری کنید و از استفاده بیش از حد خودداری کنید. همچنین، باید کمپرسور باد را در محیطی تمیز و خشک نگهداری کنید. در ادامه به نکاتی برای جلوگیری از بروز مشکلات در کمپرسور باد می‌پردازیم:

  • کمپرسور باد را هر ماه روغن‌کاری کنید.
  • از شلنگ‌های هوای با کیفیت استفاده کنید.
  • شیرهای کمپرسور باد را به طور منظم بررسی کنید.
  • هر شش ماه یک بار فیلترهای هوا و روغن را بررسی و تعویض کنید.
  • هر سال کمپرسور باد را توسط یک تکنسین متخصص بررسی کنید.
  • از کمپرسور باد بیش از حد استفاده نکنید.
  • کمپرسور باد را در محیطی تمیز و خشک نگهداری کنید.
  • در زمان خرید کمپرسور باد به سراغ برندهای شناخته شده بروید.
  • بسته به نوع کاربری‌تان کمپرسور باد مناسب برای خود انتخاب کنید.

بیشتر بخوانید: بهترین کمپرسورهای باد بازار ابزار ایران؛ شما انتخاب کنید!

مجموعه کمپرسور بادهای رونیکس

سخن آخر

در این نوشتار رونیکس، به رایج‌ترین مشکلاتی که ممکن است در زمان کار با کمپرسور باد به آن‌ها بر بخورید پرداختیم و بعد اموزش تعمیر کمپرسور باد را با شما بازگو کردیم. سپس نکات تعمیر کمپرسور باد را با شما در میان گذاشتیم و در آخر هم به مهم‌ترین نکات برای جلوگیری از بروز مشکل در کمپرسور باد پرداختیم. در صورت بروز هر یک از مشکلات ذکر شده در بالا، باید سریعاً اقدام به تعمیر کمپرسور باد کنید. مجددا تاکید می‌کنیم که اگر دانش و مهارت کافی برای تعمیر کمپرسور باد را ندارید، بهتر است از یک تکنسین متخصص کمک بگیرید.

علاوه بر تمام نکاتی که گفتیم، فراموش نکنید که در زمان خرید کمپرسور باد به سراغ برندهای متفرقه نروید. به سراغ برندهایی بروید که در بازار شناخته شده هستند و ابزار خود را با گارانتی به شما عرضه می‌کنند. وجود گارانتی در محصول به معنای اطمینان از کیفیت بالای آن‌ها است. با این وجود حتی در صورت بروز هر مشکلی در دستگاه می‌توانید به خدمات پس از فروش آن‌ها مراجعه کنید تا به صورت رایگان یا با صرف حداقل هزینه بتوانید آن را تعمیر کنید. همچنین بسته به نوع نیازی که دارید، کمپرسور باد مناسبی برای خود انتخاب نکنید. به عنوان مثال اگر قصد انجام کارهای سنگین با دستگاه دارید، به سراغ دستگاه‌های ضعیف‌تر نروید؛ چراکه می‌تواند باعث آسیب به دستگاه شما بشود.

برند بین‌المللی رونیکس، تولیدکننده انواع کمپرسور باد در اندازه‌های مختلف است. کمپرسورهای باد رونیکس براساس حجم، کاربری صنعتی یا خانگی و ویژگی‌های قطعات اصلی مانند موتور، سیلندر و مخزن کارکرد متفاوتی دارند و هرکدام برای کاربری خاصی مناسب هستند. علاوه بر این تمامی محصولات رونیکس با گارانتی رونیکس سرویس به بازار ابزار ایران عرضه می‌شوند تا خیال شما از بابت بروز مشکلات در دستگاه راحت باشد. برای خرید کمپرسور باد و دیگر محصولات شرکت رونیکس می‌توانید به ابزارفروشان سراسر کشور مراجعه کنید. همچنین برای اطمینان از انتخاب مناسب‌ترین ابزار بسته به نیازتان، می‌توانید با شماره‌گیری 6497-021 و ارتباط با واحد مشاوره خرید رونیکس، مشاوره‌های لازم درخصوص بهترین ابزار مناسب برای خود را دریافت کنید.

سوالات و نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید. آیا تجربه تعمیر کمپرسور باد را داشته‌اید؟

سوالات متداول

رایج‌ترین مشکلات کمپرسور هوا چیست؟
از رایج‌ترین مشکلات کمپرسور هوا می‌توان به نشتی هوا، نشتی روغن، سر و صدای نامعمول، گرمای بیش از حد و افت فشار اشاره کرد.

ایجاد مشکل در کدام یک از قطعات کمپرسور باد می‌تواند باعث ایجاد سر و صدا شود؟
شل شدن قطعاتی مانند قرقره، چرخ لنگر، بست، تسمه، لوازم جانبی، میل لنگ کمپرسور، پیستون‌های کمپرسور یا نصب نادرست کمپرسور می‌تواند باعث بروز این مشکل بشود.

برای خرید کمپرسور باد رونیکس باید چه کرد؟
برای خرید کمپرسور باد و دیگر محصولات شرکت رونیکس می‌توانید به ابزارفروشان سراسر کشور مراجعه کنید. همچنین برای اطمینان از انتخاب مناسب‌ترین ابزار بسته به نیازتان، می‌توانید با شماره‌گیری 6497-021 و ارتباط با واحد مشاوره خرید رونیکس، مشاوره‌های لازم درخصوص بهترین ابزار مناسب برای خود را دریافت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

عضویت در خبرنامه :

برای عضویت در خبرنامه و اطلاع از جدیدترین مقالات مجله رونیکس ایمیل خود را وارد کنید.