وسایل شستشو خودر و در خانه؛ ساده، کاربردی و اقتصادی

وسایل شستشو خودر و در خانه؛ ساده، کاربردی و اقتصادی
  • دقیقه 10
  • 337
  • 0

به قلم سعید داودی

14 اردیبهشت 1404

اینکه برای شستشوی خودرو همیشه مراجعه به کارواش را انتخاب کنید، چندان منطقی نیست؛ جدا از افزایش هزینه‌های دریافتی کارواش‌ها، شست‌وشوهای پیاپی خودرو با مواد شوینده قوی و استفاده از فشار آب بالا می‌تواند روی رنگ و بدنه‌ خودرو هم تاثیر منفی بگذارد. به همین دلیل پیشنهاد می‌کنیم با فراهم‌کردن وسایل شستشوی خودرو این کار را در خانه انجام دهید. در ادامه‌ مقاله به معرفی ابزارهای شستشوی خودرو می‌پردازیم و قدم به قدم با مراحل شستشوی خودرو در خانه پیش می‌رویم.

رونیکس را بخوانید.

چرا شستشوی خودرو در خانه یک انتخاب مقرون‌به‌صرفه و مفید است؟

اگر همین امسال سری به کارواش‌ها زده باشید، احتمالاً متوجه افزایش 30 تا 40 درصدی قیمت‌ها شده‌اید. هزینه کارواش خودرو هر روز در حال افزایش است. این مسئله را بگذارید کنار هزینه‌های رفت‌وآمد به کارواش و اتلاف وقتی که هر کاری کنید، نمی‌توانید جلوی آن را بگیرید.
از طرف دیگر خیلی از کارواش‌ها از برس‌های زبر، فشار آب بالا و مواد شوینده‌ نامناسب استفاده می‌کنند. این موارد حتی در کوتاه‌مدت نیز می‌تواند به رنگ بدنه خودرو آسیب بزند؛ چه برسد به اینکه مثلاً بخواهید هر دو هفته یا هر ماه ماشینتان را برای کارواش ببرید.

به‌خاطر جلوگیری از این مشکلات پیشنهاد می‌کنیم با تهیه‌ چند ابزار و دستگاه شستشوی خودرو را در خانه انجام دهید. این کار مزیت‌های متعددی دارد؛ از جمله اینکه باعث صرفه‌جویی در وقت و هزینه‌هایتان می‌شود. همچنین این شکلی می‌توانید کنترل بیشتری روی کیفیت کار داشته باشید و از شوینده‌ها یا ابزارهای استاندارد هم استفاده کنید. تجربه نشان داده افرادی که خودشان در خانه خودرو را می‌شویند، رضایت خاطر بیشتری دارند.

استفاده از کارواش برای خودرو

وسایل ضروری برای شستشوی خودر و در خانه: از کارواش خانگی تا مواد شوینده مناسب

براساس توضیحات ارائه شده متوجه شدیم که شستشوی خودرو در منزل انتخاب مقرون‌به‌صرفه و بهتری است؛ اما فرضاً اگر همین الان بخواهید ماشینتان را در پارکینگ خانه بشویید، به چه ابزارهایی نیاز دارید؟ اگر در جستجوی یک چک لیست ابزاری هستید، می‌توانید سراغ خرید یا تهیه‌ ابزارهای زیر بروید.

1.دستگاه کارواش خانگی یا کارواش شارژی

اگر بخواهید به روش سنتی خودرو را در پارکینگ، حیاط یا کوچه بشویید، نیاز به آب زیادی خواهید داشت؛ به‌علاوه کیفیت شستشوی خودرو هم درنهایت به دلتان نمی‌نشیند. به جای این روش می‌توانید از دستگاه‌های کارواش خانگی یا حتی کارواش‌های شارژی استفاده کنید.
از وسایل شستشوی خودرو کارواش‌ها هستند که از مزایای آن می‌توان به مصرف آب پایین، قدرت تمیزکنندگی بالا، صرفه‌جویی در زمان و انرژی و مقرون‌به‌صرفه بودن آن‌ها اشاره کرد. علاوه بر این از کارواش‌های خانگی می‌توانید برای شستشوی سطوح دیگر، حیاط منزل، پارکینگ و… هم استفاده کنید. در مقاله «بهترین کارواش خانگی» به معرفی مدل‌های پرفروش و قدرتمند بازار پرداخته‌ایم. توصیه می‌کنیم سری هم به این مقاله بزنید.

کارواش دینامی رونیکس مدل RP-0100 با توان 1400 وات و حداکثر فشار 100 بار، گزینه‌ای ایده‌آل برای افرادی است که به دنبال دستگاهی قدرتمند، کم‌صدا و با عملکرد بالا برای شست‌وشوی خانه و خودرو هستند. این دستگاه به موتور القایی قدرتمند مجهز شده که علاوه بر فشار یکنواخت و پایدار آب، طول عمر بالا و صدای بسیار کمی دارد و برای مصارف طولانی‌مدت انتخاب مناسبی است. طراحی ارگونومیک، وزن مناسب، وجود چرخ و دسته جابه‌جایی این ابزار و استفاده از آن را آسان کرده است.

    2.جارو شارژی

    برای اینکه بتوانید فضای داخلی خودرو را کاملاً تمیز کنید، بهتر است از یک جاروی شارژی کمک بگیرید. جاروهای شارژی در مدل‌های مختلفی تولید می‌شوند؛ جارو شارژی‌های دستی یا مدل‌های چندکاره برای تمیزکردن خودرو انتخاب‌های بهتری هستند. خواندن مقاله «انواع جارو شارژی» می‌تواند به شما در خرید یک مدل مناسب کمک کند.

    3.مواد شوینده مناسب

    برای شستشوی خودرو در منزل بهتر است از مواد شوینده‌ خنثی استفاده کنید، شوینده‌هایی که PH آن‌ها نزدیک به 7 باشد، انتخاب‌های مناسب‌تری هستند. در غیر این صرت شوینده‌های قوی و اسیدی می‌توانند به رنگ خودرو و بدنه آن آسیب وارد کنند.
    *نکته: از مایع ظرف‌شویی یا حتی پودرهای لباسشویی برای شستن خودرو استفاده نکنید. این شوینده‌ها برای شستشویی خودرو ساخته نشده‌اند و می‌توانند به بدنه و سطوح داخلی خودرو آسیب وارد کنند.

    4.دو عدد سطل برای شستشوی خودرو بدون کارواش خانگی

    از وسایل شستشوی خودرو سطل آب و شوینده است که اگر کارواش خانگی ندارید، می‌توانید با داشتن دو سطل آب و استفاده از تکنیک «Two Bucket Method» تمیزکاری خودرو را انجام دهید. در این روش باید یکی از سطل‌ها را از آب تمیز پر کنید و سطل دوم را با محلول شوینده‌ی رقیق شده.
    برای شروع اول با استفاده از شلنگ و آب یک پیش‌ شستشوی ساده انجام دهید؛ سپس سراغ سطحی که حاوی شوینده است بروید. یک اسفنج، دستکش یا دستمال نرم را برای شستشو انتخاب کنید. سپس آن را داخل شوینده فرو کرده و شروع به شستن سطح خودرو کنید. بسته به کثیفی خودرو، هر چند دقیقه دستمال را داخل سطل آب تمیز فرو کرده و بشویید. به نحوی که مطمئن شوید سطح دستمال یا اسفنج عاری از آلودگی یا ذرات ریز شن ‌و ماسه است.
    باقی‌ماندن گل یا ذرات شن و ماسه روی دستکش، برس یا دستمال‌های شستشو ممکن است باعث ایجاد خط و خش‌های ریز روی بدنه خودرو شوند؛ استفاده از این تکنیک جلوی چنین اتفاقی را می‌گیرد.

    شستشوی خودرو با سطل

      5.سایر وسایل شستشوی خودرو

      در کنار مواردی که گفتیم، لازم است یک سری وسایل دیگر مثل شلنگ، دستکش یا دستمال مخصوص شستشو، دستمال خشک‌کن، برس یا فرچه‌ پلاستیکی، محلول شیشه‌شوی و… را نیز دم دستتان داشته باشید. همچنین می‌توانید از واکس بدنه یا اسپری‌های براق‌کننده نیز برای ادامه‌ کار استفاده کنید.

      راهنمای انتخاب بهترین کارواش خانگی برای شستشوی خودرو

      کارواش‌های خانگی در مدل‌های مختلفی تولید می‌شوند؛ مهم‌ترین تفاوت این مدل‌ها اغلب نوع موتورشان است. کارواش‌های خانگی و صنعتی با دو نوع موتور ذغالی (یونیورسیال) و دینامی (القایی) تولید می‌شوند. موتورهای ذغالی ارزان‌تر هستند و توان آن‌ها نیز پایین‌تر است. کارواش‌های دینامی هم با قدرت موتور بالایی که دارند شناخته می‌شوند.

      برای شستشوی خودرو در خانه بهتر است سراغ کارواش‌های ذغالی بروید؛ این کارواش‌ها مدل‌های مناسبی برای استفاده‌های خانگی هستند و قیمت خریدشان هم مقرون‌به‌صرفه است. برای مثال کارواش خانگی رونیکس مدل RP-U100 با قدرت موتور 1400 وات انتخاب مناسبی است.
      اگرچه نوع و توان موتور فاکتور مهمی در خرید است؛ اما از سایر ویژگی‌ها نیز نباید غافل شد. از جمله این ویژگی‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

      • جنس شلنگ و قطعات داخلی: بهترین جنس شلنگ برای کارواش‌های خانگی مدل‌هایی با بافت فولادی یا شلنگ‌های از جنس PVC است. بدنه دستگاه هم بهتر است از پلاستیک فشرده ساخته شده باشد و در برابر ضربه‌های بیرونی از خودش مقاومت خوبی نشان دهد.
      • وزن دستگاه: وقتی حرف از کارواش خانگی می‌زنیم، قاعدتاً وزن و امکان جابه‌جایی راحت هم اهمیت زیادی دارد.
      • فشار تولیدی: میزان فشار تولیدی کارواش‌های خانگی را برحسب بار (Bar) گزارش می‌کنند. برای مثال مدلی که بالاتر معرفی کردیم دارای فشار 100 بار است.
      • نوع نازل: فشار آب خروجی از کارواش‌های خانگی با تعویض نازل قابل تغییر است. برای شستشوی خودرو بهتر است از نازل‌های 45 درجه و 65 درجه استفاده کنید. فشار آب خروجی از نازل‌های شستشوی خودرو نباید خیلی بالا باشد؛ زیرا می‌تواند به سطح خودرو آسیب وارد کند. در مقاله «انواع نازل کارواش خانگی» به بررسی مدل‌های مختلف نازل‌ها پرداخته‌ایم.

        نگاهی به انواع کارواش‌های رونیکس

        مراحل صحیح شستشوی خودر و در خانه: گام به گام برای نتیجه‌ای حرفه‌ای

        فراهم‌کردن ابزار شستشوی خودرو تازه شروع کار است. اگر می‌خواهید از نتیجه‌ کار حتی بیشتر از مراجعه به کارواش‌ها رضایت داشته باشید، توصیه می‌کنیم طبق دستورالعمل زیر پیش بروید:
        1) جارو کردن داخل خودرو
        قبل از اینکه سراغ شستشو و استفاده از آب بروید، بهتر است با استفاده از یک جاروی شارژی داخل خودرو را تمیز کنید. همچنین زباله‌ها و چیزهای بی‌مصرف باقی‌مانده در داخل خودرو را نیز دور بریزید.
        2) پیش شستشوی اولیه
        حالا با استفاده از کارواش خانگی کل سطح خودرو را آب‌پاشی کنید. هدف این کار حذف حدودی گرد و خاک‌ها از روی سطح خودرو است.
        3) شستشوی رینگ و لاستیک
        رینگ و لاستیک‌ها معمولاً کثیف‌ترین بخش‌های بدنه هستند. به همین دلیل بهتر است ابتدا آن‌ها را با محلول‌های شوینده و برس تمیز کنید. اگر رینگ‌هایتان اسپرت است، مراقب باشید خط‌وخشی روی سطح رینگ به وجود نیاید.
        4) شستشوی بدنه خودرو
        اگر کارواش خانگی شما دارای مخزن کف‎پاش است، می‌توانید آن را با مواد شوینده‌ مناسب پر کنید؛ سپس با کف پاشی سطح خودرو و استفاده از فشار آب بدنه خودرو را کامل بشویید. شستن خودرو را از بالا به پایین انجام دهید. از سقف شروع کنید و سپس به شیشه‌ها‌، درها، کاپوت و… برسید.
        اگر حساسیت بالایی در شستشوی خودرو دارید، می‌توانید از روش دو سطل نیز استفاده کنید. در این روش اسفنج یا دستمال را داخل سطل حاوی مواد شوینده بزنید و سطح خودرو را بشویید. بعد هر دو سه دقیقه یک‌بار دستمال را داخل سطل آب تمیز فرو کنید تا تمیز شود. سپس مجدداً آن را کفی کنید و به سراغ شستن خودرو بروید.
        5) آبکشی نهایی
        برای اینکه مطمئن شوید هیچ اثری از کف یا مواد شوینده روی سطوح خودرو باقی نمانده است، آن را با آب خالی آب‌کشی کنید.
        6) خشک کردن خودرو
        پس از اینکه شستشوی خودرو تمام شد، نوبت به خشک‌کردن آن می‌رسد. از یک دستمال تمیز و نرم برای این کار استفاده کنید. این کار جلوی ایجاد لکه‌ها روی بدنه را می‌گیرد.
        7) تمیزکردن شیشه‌ها و داخل کابین
        در نهایت هم نوبت به تمیزکردن شیشه‌های خودرو و داخل کابین می‌رسد. در این مرحله می‌توانید از محلول‌های شیشه‌شوی، واکس‌ها و اسپری‌های براق‌کننده استفاده کنید.

        چگونه از فوم پاش و دیگر تجهیزات شستشوی خودرو استفاده کنیم؟

        به تجهیزاتی که می‌تواند مواد شوینده را تبدیل به فوم یا کف کند، اصطلاحاً فوم پاش یا کف پاش گفته می‌شود. در فهرست وسایل شستشوی خودرو می‌توانید کف پاش کارواش خانگی را نیز اضافه کنید. این کف پاش‌ها دارای یک مخزن شوینده هستند و به‌صورت نازل‌دار طراحی شده‌اند. به نحوی که موقع استفاده از کارواش خانگی محلول شوینده با آب مخلوط شده و به شکل فوم از نازل خارج می‌شود.
        برای استفاده از این تجهیزات نیاز نیست کار خاصی انجام دهید؛ فقط لازم است مواد شوینده را داخل مخزن بریزید و آن را روی دستگاه کارواش خانگی ببندید. به همین سادگی. در مقاله «کف پاش خانگی و صنعتی چیست؟» با جزئیات بیشتری درباره‌ی این تجهیزات صحبت کرده‌ایم.

        کف پاش کارواش خانگی و صنعتی چیست؟

        کف پاش

        نکات کلیدی برای انتخاب و استفاده از مواد شوینده مناسب برای خودرو

        انتخاب نوع شوینده و نحوه‌ استفاده درست از شوینده‌ها خیلی روی کیفیت شستشوی خودرو تاثیر دارد. از این رو یک سری نکات کلیدی را در مورد این بحث برایتان آورده‌ایم:

        • نکته‌ اول اینکه به هیچ وجه از مایع ظرفشویی یا پودر لباسشویی برای شستشوی خودرو استفاده نکنید! این‌ موارد دارای ترکیبات شیمیایی قوی‌ای هستند که سرعت زنگ‌زدگی سطوح فلزی خودرو را افزایش می‌دهند؛ همچنین ممکن است رنگ خودرو را نیز از بین ببرند.
        • از مواد شوینده با PH متعادل برای شستن خودرو استفاده کنید. این شوینده‌ها را می‌توانید به‌صورت اینترنتی خریداری کنید. اغلب فروشگاه‌های لوازم اسپرتی خودرو هم انواع شوینده‌های مناسب را دارند.
        • از شوینده‌ای استفاده کنید که کف خوبی تولید کند. خصوصاً اگر می‌خواهید از نازل‌های کف پاش و کارواش خانگی استفاده کنید.
        • در هنگام استفاده از شوینده‌ها بهتر است آن‌ها را با اضافه‌کردن مقداری آب رقیق کنید. معمولاً روی بسته‌بندی این محصولات هم نوشته شده که چند سی سی از شوینده را با چقدر آب مخلوط کنید. شوینده‌های غلیظ به رنگ خودرو آسیب می‌زنند.
        • پس از شستن خودرو با شوینده‌ها بلافاصله آن را آب‌کشی کنید. باقی‌ ماندن محلول‌های شوینده روی بدنه علاوه بر ایجاد لک، می‌تواند باعث خوردگی رنگ خودرو نیز بشود.

        پولیشر خودرو: چگونه از دستگاه پولیشر برای براق کردن و رفع خط و خش استفاده کنیم؟

        اگر ترجیحتان این است که تمامی لوازم شستشوی خودرو را در منزل داشته باشید، می‌توانید سراغ خرید پولیشر خودرو هم بروید. دستگاه‌های پولیش یکی از ابزارهای کاربردی برای جلادهی بدنه خودرو پس از شستشو است. همچنین برای رفع خط و خش‌های بدنه نیز می‌توانید از این دستگاه‌ها استفاده کنید. در مقاله «آموزش پولیش خودرو» صفر تا صد پولیش خودرو با دستگاه‌های پولیشر را آموزش داده‌ایم.

        چطور از تی‌ها و دستمال‌های خشک‌کن مناسب برای جلوگیری از خش‌افتادن استفاده کنیم؟

        برای خشک‌کردن بدنه خودرو بهتر است از دستمال‌های نرم و باکیفیت استفاده کنید. برای مثال دستمال‌های میکروفایبر انتخاب‌های مناسبی برای این کار هستند. همچنین توصیه می‌کنیم ابداً از حوله‌ها یا پارچه‌ کهنه‌های خانگی استفاده نکنید؛ زیرا بدنه خودرو را می‌خراشند و باعث ایجاد خش‌های ریز می‌شوند.
        اگر از تی استفاده می‌کنید هم بهترین گزینه، تی‌های سیلیکونی مخصوص خشک کردن خودرو است. این تی‌ها را می‌توانید از لوازم اسپرت فروشی‌ها خریداری کنید. بنابراین از وسایل شستشوی خودرو در مرحله خشک کردن دستمال‌های میکروفایبر یا تی‌های سیلیکونی است.
        نکته مهم اینکه در استفاده از دستمال‌های خشک‌کن و تی باید با کمترین فشار ممکن این کار را انجام دهید؛ همچنین بهتر است از سقف خودرو کار را شروع کرده و در یک مسیر مشخص به سمت پایین خودرو حرکت کنید.

        بررسی مشکلات رایج در شستشوی خودرو خانگی و راه‌حل‌های آن‌ها

        انجام یک سری اشتباهات باعث می‌شود تا اغلب افراد از شستشوی خودرو در منزل رضایت نداشته باشند و ترجیح بدهند سراغ کارواش‌های صنعتی بروند؛ در اینجا به یک سری از این مشکلات رایج اشاره کرده‌ایم و سپس راه‌حل مناسبی هم برای آنها داده‌ایم.

        1. باقی‌ماندن لکه روی سطح خودرو: برای اینکه اثری از لک روی بدنه خودرو باقی نماند، باید پس از شستشو، خودرو را کامل آب‌کشی کنید؛ سپس سراغ خشک کردن آن بروید.
        2. ایجاد خط و خش‌های سهوی: برای جلوگیری از ایجاد خط‌‌‌وخش روی بدنه بهتر است از دستمال‌های میکروفایبر برای خشک کردن خودرو کمک بگیرید؛ در هنگام شستشو هم استفاده از متد دو سطل تا حد خوبی این مشکل را حل می‌کند.
        3. آسیب به رنگ بدنه: شستشوی خودرو با مایع ظرفشویی یا شوینده‌های قوی باعث می‌شود تا بدنه خودرو آسیب ببیند. برای رفع این مشکل از محلول‌های شستشوی مخصوص استفاده کنید.
        4. خط‌وخش روی سطح رینگ: استفاده از برس‌های زبر برای تمیزکردن رینگ یا انتخاب شوینده نامناسب دلیل وقوع این مشکل است. بهترین راه‌حل استفاده از شوینده‌های ملایم و برس‌های نرم و کوچک است؛ به نحوی که بتوانید تمام سطوح را تمیز کنید.

        سوالات متداول

        آیا شستشوی خودرو در خانه به اندازه کارواش حرفه‌ای مؤثر است؟
        بله؛ اگر یک سری نکات و قواعد را رعایت کنید، حتی شستشوی خودرو در خانه می‌تواند از شستشو در کارواش هم بهتر باشد.
        آیا استفاده از پولیشر برای براق کردن خودرو در خانه ضروری است؟
        خیر؛ اگر دستگاه پولیشر دارید، از آن برای براق کردن خودرو استفاده کنید؛ در غیر این صورت ضرورتی برای استفاده از آن وجود ندارد. خشک کردن به‌موقع و استفاده از دستمال‌های میکروفایبر می‌تواند بهترین نتیجه را به شما بدهد.
        آیا می‌توانم شستشوی موتور خودرو را در خانه انجام دهیم؟
        بله. البته مراقب باشید که هنگام شستشوی موتور خودرو آب به داخل آن نفوذ نکند. همچنین اگر مهارت کافی برای سرهم کردن قطعات ندارید، سراغ جداکردن آن‌ها نروید.

        دیدگاهتان را بنویسید

        نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

        مقالات مرتبط

        عضویت در خبرنامه :

        برای عضویت در خبرنامه و اطلاع از جدیدترین مقالات مجله رونیکس ایمیل خود را وارد کنید.