چگونه با فرش شوی خانه سالم تری برای کودکان بسازیم؟

چگونه با فرش شوی خانه سالم تری برای کودکان بسازیم؟
  • دقیقه 12
  • 167
  • 0

به قلم سعید داودی

20 اردیبهشت 1404

براساس مطالعات انجام‌شده، یک فرش می‌تواند بیشتر از 3 برابر وزنش گردوغبار و آلودگی را در عمق تار و پودهایش نگه دارد. به همین دلیل عدم نظافت فرش‌های منزل می‌تواند به‌مرور آن‌ها را به محلی برای رشد میکروارگانیسم‌ها، باکتری‌ها و قارچ‌ها تبدیل کند. نکته بعدی اینکه سیستم ایمنی کودکان هنوز در حال تکامل بوده و خطر ابتلای آن‌ها به بیماری‌هایی مثل آلرژی، آسم، مشکلات تنفسی و… نسبت به بزرگسالان بیشتر است. به همین دلیل، تمیز کردن فرش برای کودک اهمیت زیادی دارد.

برای شستن فرش کودک لازم است از تجهیزات مناسب استفاده کنید؛ قاعدتاً امکان اینکه فرش‌ها را به‌صورت قدیم در حیاط یا کوچه بشویید وجود ندارد. اینجا است که خرید یک دستگاه فرش شوی خانگی به کارتان می‌آید. این دستگاه‌ها قابلیت شستشوی انواع فرش ماشینی، فرش‌های دستباف و موکت را دارند. در ادامه بیشتر درباره نکات تمیز کردن فرش با فرش شوی صحبت می‌کنیم.

رونیکس را بخوانید.

چرا تمیزی فرش‌ها برای سلامت کودک اهمیت دارد؟

کودکان بیشتر وقت خود را روی زمین می‌گذرانند. آن‌ها ممکن است روی فرش دراز بکشند؛ بخوابند؛ بازی کنند؛ غذا بخورند و فعالیت‌های دیگری نیز انجام دهند. به‌خاطر تماس زیادی کودکان با فرش‌ها و موکت‌ها لازم است حواستان به تمیزی آن‌ها باشد. در ادامه به نکاتی اشاره کرده‌ایم تا بهتر دلیل اهمیت تمیز کردن فرش برای کودکان را توضیح دهیم.

تماس مستقیم کودک با فرش و موکت

1.تماس مستقیم کودکان با فرش و موکت

کودکان در محیط خانه اغلب ترجیح می‌دهند روی زمین فعالیت‌هایشان را پیگیری کنند. برای مثال، بازی‌هایشان روی فرش است؛ یا برای میل‌کردن خوراکی‌ نشستن روی زمین را ترجیح می‌دهند. حتی ممکن است برای خوابیدن در طول روز هم فرش را انتخاب کنند.
نکته دیگر اینکه هرچقدر هم تلاش کنید، نمی‌توانید به کودکان توضیح دهید چرا فرش ممکن است کثیف باشد؛ پس نباید اگر میوه، قند یا چیزی که روی فرش افتاده را خورد. همچنین خیلی از کودکان در هنگام بازی ممکن است دستشان را توی چشم‌ها، دهان و… ببرند که همین مسئله نیز باعث انتقال آلودگی از فرش به بدن آنها منجر می‌شود.
پس برای اینکه از مریض شدن بچه‌ها و مشکلات بعدی جلوگیری کنید، باید خودتان پیگیر باشید و به‌صورت دوره‌ای سراغ تمیز کردن فرش بچه‌ها بروید.

2.امکان رشد میکروارگانیسم‌ها و باکتری‌ها در تاروپود فرش

براساس مقالات علمی در عمق تاروپود فرش ممکن است تا 3 برابر وزنش گردوغبار، موی حیوانات و… جمع شود. با این حساب، اگر رطوبت محیط هم کمی بالا باشد، عمق فرش‌ها بهترین مکان برای رشد و تکثیر میکروارگانیسم‌ها، باکتری‌ها، قارچ‌ها و… است.
این موضوع را هم در نظر بگیرید که کودکان بازیگوشی زیادی دارند. در نتیجه، ممکن است از دستشان آب، چایی، آب‌میوه و چیزهای دیگری روی فرش بریزد و به عمق آن نفوذ کند. در این صورت شرایط برای رشد باکتری‌ها و قارچ‌ها ایده‌آل‌تر هم می‌شود. به همین خاطر تمیز کردن فرش فاکتور مهمی برای تامین سلامتی کودکان است.

3.فرش، منشأ بیماری‌های تنفسی

ذرات گردوغبار و مواد آلرژی‌زایی که در بافت فرش و موکت جمع می‌شوند، می‌تواند منشأ بیماری‌های تنفسی و آلرژی‌زا باشد. این مسئله هم در بزرگسالان و هم کودکان می‌تواند ایجاد مشکل کند؛ اما چون سیستم ایمنی کودکان ضعیف‌تر است، آنها بیشتر در معرض خطر هستند.
به همین دلیل، اگر شستن فرش بچه را به‌صورت دوره‌ای انجام ندهید، احتمال ابتلای او به بیماری‌های تنفسی در بزرگسالی افزایش پیدا می‌کند.

4.آلودگی اسباب بازی‌ها

مشکل آلودگی فرش‌ها فقط مربوط به خودشان نیست. هر جسمی که در تماس با تاروپودهای فرش یا موکت باشد هم می‌تواند آلودگی‌ آنها را جذب کند. با توجه به علاقه‌ کودکان برای بازی روی زمین، باید این فاکتور را نیز در نظر بگیرید.

دو کودک در حال بازی با اسباب بازی روی فرش

5.ایجاد بوی نامطبوع

وقتی خوراکی و نوشیدنی روی فرش ریخته می‌شود، رشد میکروارگانیسم‌ها می‌تواند باعث ایجاد بوی نامطبوع نیز بشود. در این صورت ساده‌ترین راه برای از بین بردن منشأ بو، استفاده از فرش شوی خانگی است.

6.انتقال تخم حشرات و انگل به بدن کودکان

محیط‌های آلوده بهترین مکان برای تخم‌گذاری حشرات و رشد انگل‌ها است. به همین دلیل وقتی شستشوی فرش‌ها را عقب می‌اندازید، فضا را برای رشد و تکثیر انگل‌ها و حشرات محیا می‌کنید. نکته اینجا است که به دلیل تماس روزانه‌ کودکان با فرش و موکت، ممکن است این انگل‌ها وارد بدنشان شود و مشکلات عدیده‌ای را برایشان پیش بیاورد.

بهترین فرش شوی خانگی: مدل‌ها و برندهای برتر برای خرید

مزایای استفاده از فرش شوی در خانه‌های دارای کودک

مواردی که در بخش قبلی گفتیم، مهم‌ترین دلایلی است که توضیح می‌دهد چرا شستشوی فرش‌ها برای تضمین سلامتی کودکان الزامی است. سوال بعدی اینجا است که در محیط‌های آپارتمانی یا شرایط کم آبی فعلی، چطور باید تمیز کردن فرش‌ها را انجام داد؟ مسلماً گزینۀ شستشوی سنتی در کوچه، حیاط یا پشت‌بام خانه، شدنی نیست. به همین دلیل، بسیاری از خانواده‌ها استفاده از شامپوهای فرش را انتخاب می‌کنند؛ اما مشکل اینجا است که این روش هم صرفاً سطح فرش را تمیز می‌کند و نمی‌تواند آلودگی‌های عمقی را از بین ببرد.

فرش شوی رونیکس مدل RP-0800

مسلماً سپردن کار به شرکت‌های قالی‌شویی هم منطقی نیست؛ چون شستشوی فرش‌ها به این روش هزینه زیادی در پی دارد. از طرفی هم دردسرهای هربار ارسال فرش و دریافت آن را نیز در نظر بگیرید. نکته بعدی هم مشکل از بین رفتن فرش و پایین‌آمدن عمر آن با هربار شست‌وشو توسط شرکت‌های قالی‌شویی است.
لابد می‌پرسید بهترین راه ‌حل جایگزین برای رفع این مشکلات چیست؟ اینجا است که باید از مزایای فرش شوی خانگی و ویژگی‌های آن صحبت کنیم.
دستگاه فرش شوی خانگی با پاشش آب گرم و محلول‌های شوینده عمق فرش‌ها و موکت‌ها را هدف می‌گیرند و به طور کامل آلودگی‌های میکروارگانیسمی را نابود می‌کنند. در ضمن، این دستگاه‌ها قابلیت مکش و جمع‌ کردن آب را نیز دارندکه برای خشک کردن سریع فرش‌ها به دردتان می‌خورد.
در جدول زیر فهرستی از مزایا و معایب تمیز کردن فرش برای کودک با این دستگاه‌ها را ذکر کرده‌ایم.

مزایای شستن فرش کودک با فرش شوی خانگیمعایب شستن فرش کودک با فرش شوی خانگی
تمیزی عمقی و کامل فرش کودکانهزینه خرید اولیه دستگاه
صرفه‌جوی در زمان و انرژی برای شستن فرشمیزان سروصدای برخی از مدل‌ها که ممکن است باعث ترس کودکان یا حیوانات خانگی شود.
مصرف بسیار پایین آبوزن دستگاه و جابه‌جایی سخت مدل‌های قدرتمندتر
سادگی کار با دستگاه‌های فرش شوی خانگی نسبت به روش‌های سنتی یا حتی شست‌وشو با شامپوی فرشنیاز به سرویس دوره‌ای دستگاه برای افزایش طول عمر
امکان کنترل شوینده و نوع آن (قابلیت استفاده از شوینده‌های بی‌خطر)عدم آشنایی با استفاده صحیح و احتمال باقی ماندن رطوبت در تاروپود فرش
امکان شستشوی منظم و دوره‌ای، بدون آسیب زدن به بافت فرش و موکتبی‌توجهی برخی از مصرف‌کنندگان به انتخاب نوع شوینده مناسب
مناسب برای خانواده‌های دارای کودک، حیوان خانگی یا افراد مبتلا به بیماری‌های تنفسی

اگر نیاز به اطلاعات بیشتری درباره فرش شوهای خانگی دارید، در مقاله «شستن فرش با فرش شوی خانگی» به طور کامل‌تری درباره ویژگی‌های این دستگاه و مزایای آن صحبت کرده‌ایم. توصیه می‌کنیم این مقاله را نیز در ادامه بخوانید.

فردی درحال تمیز کردن فرش با دستمال و مواد شوینده

تفاوت تمیز کردن دستی فرش با فرش شوی برقی

مهم‌ترین تفاوت تمیزکردن فرش به‌صورت دستی و استفاده از دستگاه فرش شور خانگی، به قدرت تمیزکنندگی آنها برمی‌گردد. استفاده از شامپو برش به شکل دستی صرفاً سطح فرش را تمیز می‌کند و لکه‌های ظاهری را از بین می‌برد؛ اما نمی‌تواند در عمق فرش نفوذ کند. به همین دلیل آلودگی‌ها و میکروارگانیسم‌های موجود در عمق فرش باقی می‌مانند.
نکته دیگر اینکه در شست‌وشوی دستی، خشک‌کردن فرش دردسرساز است و خطر رشد کپک‌ها و قارچ‌ها را افزایش می‌دهد. حتی محیط مرطوبی که ایجاد می‌شود، برای رشد باکتری‌ها و میکروارگانیسم‌ها نیز مفید است. در ضمن، باقی ماندن رطوبت در فرش (خصوصاً فرش‌های دستباف) باعث ایجاد بوی نامطبوع در محیط می‌شود.

نقطه ضعف بعدی روش دستی شستشوی فرش زمان‌بر بودن و خسته‌کننده بودن آن است.
اگر می‌خواهید مشکل تمیز کردن فرش‌ها را به‌صورت کامل حل کنید، پیشنهاد ما استفاده از فرش شور برقی است. این دستگاه‌ها آب گرم و مواد شوینده‌ را با فشار به درون تاروپود فرش می‌فرستند و باعث از بین رفتن کامل آلودگی‌ها، قارچ‌ها، میکروب‌ها و… می‌شوند. در ضمن استفاده از فرش‌شوهای خانگی چندان پیچیده نیست و هرکسی می‌تواند از آن استفاده کند.
علاوه بر این‌ها، فرش شو‌های برقی دارای حالت مکش هم هستند که برای خشک‌کردن فرش‌ کاربرد دارد. در نتیجه دیگر با مشکل بوی نامطبوع در محیط هم روبرو نخواهید شد.

راهنمای انتخاب شوینده بی‌خطر برای کودک

تا اینجا فقط درباره لزوم شستن فرش کودکان صحبت کردیم و سپس به معرفی فرش‌شوهای خانگی پرداختیم؛ اما چون داریم درباره کودکان صحبت می‌کنیم، لازم است حواستان به انتخاب شوینده هم باشد. همین مسئله برای حیوانات خانگی یا افرادی که بیماری‌های تنفسی دارند هم حائز اهمیت است. این سه دسته نسبت به بو و ترکیب شیمیایی شوینده‌ها حساس‌تر هستند و ممکن است در هنگام شستشوی فرش آسیب ببینند.

شوینده های بی‌خطر برای کودک

برای اینکه مطمئن باشید مواد شوینده آسیبی به این افراد نمی‌رساند، نکات زیر را در نظر داشته باشید:

  • از مواد شوینده‌ای که دارای رایحه مصنوعی هستند و در آنها از عطر و رنگ‌های شیمیایی به کار رفته، استفاده نکنید. این ترکیبات برای مبتلایان به بیماری‌های تنفسی ایجاد مشکل می‌کنند.
  • شوینده فرش و موکت بهتر است دارای pH خنثی یا نزدیک به خنثی باشد. pH خنثی برای مواد شیمیایی 7 است؛ پس حتی‌الامکان pH محلول‌های شیمیایی باید بین 6 تا 7,5 انتخاب شود. محلول‌های قلیایی یا اسیدی می‌توانند به پوست شما و کودکان آسیب بزنند.
  • بهتر است محلول‌های شوینده دارای آنزیم‌های ملایم یا فرمولاسیون‌های گیاهی باشند. این ترکیبات انتخاب‌های مطمئن‌تری هستند.
  • شوینده انتخابی شما باید به‌راحتی در آب حل شود؛ به نحوی که پس از شست‌وشو اثری از آن در تاروپود فرش باقی نماند.
  • داشتن گواهی‌های محیط‌زیستی، علامت استاندارد و موارد این‌چنینی هم تا حدودی تضمین‌کننده سلامت محلول‌های شوینده است. همچنین داشتن برچسب‌هایی مثل «Hypoallergenic» یا «Dermatologically Tested» نشان می‌دهد که این شوینده حساسیت‌زا نیست و به پوست شما آسیبی نمی‌رساند.
  • برای اطمینان از حساسیت‌زا نبودن محلول‌های شوینده می‌توانید ابتدا بخش کوچکی از فرش را بشویید. اگر علائمی مثل تغییر رنگ فرش، سوزش پوست دست، ایجاد سرفه در خودتان یا افراد حاضر و… را مشاهده نکردید، سراغ شستشوی کامل فرش بروید.

مواد شوینده‌ای که نباید استفاده کنید

استفاده از چند نوع محلول‌های شیمیایی به‌شدت برای شستن فرش‌ها مضر است. همچنین می‌تواند به سلامت کودکان یا حتی خود شما نیز آسیب بزند. برای مثال، استفاده از محلول‌های سفیدکننده (وایتکس یا آب ژاول) در شستن فرش‌ها ممنوع است. این ترکیبات در کودکان باعث ایجاد التهابات پوستی و تنگی نفس می‌شوند؛ حتی اگر فقط مقدار ناچیزی از آن روی فرش باقی مانده باشد.
استفاده از آمونیاک یا محلول‌های دارای آمونیاک هم گزینه خوبی برای شستشوی فرش نیست؛ زیرا این ترکیب شیمیایی باعث سوزش چشم و مجاری تنفسی می‌شود.
همچنین، ترکیبات دیگری مثل عطرهای مصنوعی (عطرهای حاوی فتالات)، فسفات و ترکیبات فرمالدهیدی نیز در خیلی از مواد شوینده موجود هستند؛ اما استفاده از آنها برای شستن فرش بچه‌ها باعث ایجاد مشکلاتی مثل سوزش چشم و گلو، سرفه و التهابات پوستی می‌شوند.

گزینه‌های طبیعی و ضد حساسیت برای فرش شویی

اگر ترجیح می‌دهید از ترکیبات طبیعی برای شستشوی فرش استفاده کنید، می‌توانید سراغ جوش شیرین، سرکه سفید رقیق شده، صابون‌های گلیسیرینه گیاهی، صابون آلوئه‌ورا یا شامپو فرش‌های طبیعی با برچسب Hypoallergenic بروید.
برای مثال، جوش شیرین ترکیبی گندزدا است که بدون مواد شیمیایی مضر می‌تواند میکروارگانیسم‌ها را کشته و فرش شما را تمیز کند. البته ممکن است برخی از افراد به جوش شیرین و بوی آن هم حساسیت داشته باشند.
همچنین، سرکه سفید هم یک محلول ضد باکتریایی قوی محسوب می‌شود؛ اما بهتر است آن را با کمی آب مخلوط کنید تا رقیق شود. در ضمن، سرکه سفید کاملاً قابل آب‌کشی است و آسیبی هم به پوست وارد نمی‌کند.

خانه‌ای همیشه تمیز با مبل‌شوی و فرش‌شوی رونیکس

روش صحیح شستن فرش اتاق کودک با دستگاه فرش شوی

روش شستشوی فرش اتاق کودک را می‌توان در چند مرحله کلی خلاصه کرد. مرحله اول همان انتخاب محلول شوینده مناسب است که بالاتر درباره نکات آن صحبت کردیم. قدم‌های بعدی هم عبارتند از:

1) آماده‌سازی اولیه فرش: قبل از شستن فرش بچه‌ها بهتر است یک مرحله آن را جارو کنید. به این شکل کثیفی‌ها و مواد جامد روی فرش را حذف کرده و می‌توانید سراغ مرحله بعدی بروید.
2) آماده‌سازی دستگاه فرش شوی خانگی: در این مرحله باید ابتدا سلامت اجزای دستگاه را بررسی کنید. سپس مخزن آن را از آب و مایع شوینده پر کنید. برای اینکه مطمئن باشید درست جلو می‌روید، بهتر است از دفترچه‌ راهنمای دستگاه هم کمک بگیرید.
3) شستشوی فرش: تمیز کردن فرش برای کودک باید به‌آرامی و با صبر بیشتری انجام شود؛ دستگاه فرش‌شو را به‌صورت افقی روی سطح فرش حرکت دهید. (وارد کردن مقداری فشار هم خوب است.) در هنگام حرکت فرصت دهید تا مایع شوینده و آب به‌درستی درون تاروپود فرش نفوذ کند. اگر فرشتان از الیاف حساس بافته شده، در هنگام شست‌وشو درجه دستگاه را کمی کاهش دهید.
4) مکش آب: پس از اینکه شستن فرش به اتمام رسید، نوبت مکش آب اضافی فرش است. حالا دستگاه را در خلاف جهت روی فرش حرکت داده و اجازه دهید تا آب و مواد شوینده داخل فرش کاملاً جذب شود. برای اطمینان بیشتر می‌توانید این کار را دو مرتبه انجام دهید.
5) خشک‌کردن: پس از کشیدن آب، بهتر است فرش را در فضای آزاد قرار دهید تا کاملاً خشک شود. استفاده از پنکه یا سیستم تهویه نیز سرعت خشک کردن فرش را افزایش می‌دهند.

فرش شوی و مبل شوی RP-0800 رونیکس در یک نگاه

تصویری از  فرش شوی و مبل شوی مدل RP-0800 رونیکس

تنظیمات مناسب دستگاه برای ایمنی بیشتر

اگر کودک یا حیوان خانگی در اطراف خود دارید، لازم است حواستان به نکات ایمنی بیشتر باشد؛ اما در حالت کلی هم رعایت این نکات الزامی است.

  • تنظیم دمای آب: دمای آب برای شستشوی فرش بهتر است بین 30 تا 35 درجه سانتی‌گراد باشد. دمای بالاتر ممکن است به کودکان آسیب بزند. مخصوصاً اگر بازیگوش باشند.
  • تنظیم فشار آب: اگر الیاف فرش حساس هستند، بهتر است از فشارهای پایین‌تری برای شستشوی فرش استفاده کنید. فشار بالای آب می‌تواند به تاروپود فرش‌ها آسیب بزند.
  • خشک‌کردن: در مرحله آب‌کشی بهتر است قدرت مکش دستگاه را در بالاترین سطح قرار دهید. مطمئن شوید که سطح فرش عاری از محلول‌های شوینده یا آب است. باقی ماندن رطوبت در تاروپود فرش احتمال رشد قارچ‌ها و کپک‌ها را افزایش می‌دهد.
  • شستشوی آرام: بهتر است در هنگام شستن فرش با دستگاه صبور باشید و برس را به‌آرامی و با فشار کمتری روی فرش حرکت دهید. این کار عمر فرش را طولانی‌تر می‌کند؛ همچنین باعث از بین رفتن بهتر میکروارگانیسم‌ها و آلودگی‌های عمق فرش می‌شود.
  • میزان استفاده: فرش‌شوهای خانگی برای شستشوی یک فرش در هربار استفاده طراحی شده‌اند. به همین دلیل پس از 15 تا 20 دقیقه روشن بودن بهتر است دستگاه را خاموش کنید و به موتور آن اجازه دهید کمی خنک شود. سپس اگر می‌خواهید مجدداً آن را راه‌اندازی کنید.
  • نگهداری صحیح از دستگاه: پس از اتمام فرایند شست‌وشو مطمئن شوید هیچ آب یا محلولی در مخازن دستگاه باقی نمانده باشد. سرویس دوره‌ای دستگاه نیز به افزایش طول عمر آن کمک می‌کند. در این سرویس‌ها باید روغن‌کاری موتور، تمیزکردن فیلترها و نازل‌ها و موارد این‌چنینی را انجام دهید.
سری فرش‌شوی رونیکس

نکات خشک‌کردن و تهویه مناسب بعد از شست‌وشو

برای اینکه مطمئن شوید فرش شما پس از شستن کاملاً خشک می‌شود، بهتر است آن را در فضای آزاد قرار دهید. اگر امکان این کار را ندارید، فرش را روی بند رخت‌های آپارتمانی و در محیط اتاق پهن کنید؛ اما پنجره‌ای را باز بگذارید تا فرش در معرض جریان هوای طبیعی باشد.
برای سریع‌ترشدن فرایند خشک‌کردن فرش می‌توانید از یک پنکه هم یا هواکش برقی هم استفاده کنید. این روش برای مواقعی که دسترسی به پنجره و هوای آزاد ندارید، انتخاب مناسبی است. همچنین در فصل زمستان هم می‌توانید از همین روش استفاده کنید.
نکته بعدی اینکه فرش‌ها برای خشک‌شدن باید به نحوی پهن شوند که جریان هوا از پایین و بالای آنها عبور کند؛ پهن‌کردن فرش روی سطوح سرامیکی یا کف‌پوش‌های خانگی انتخاب مناسبی نیست؛ اگر بند رخت آپارتمانی دارید، از آن استفاده کنید؛ در غیر این صورت بهتر است با قراردادن چهارپایه‌های پلاستیکی یا اجسام دیگر فاصله‌ای را بین فرش و زمین ایجاد کنید.
در پایان برای اینکه مطمئن شوید فرش شما کامل خشک شده است، سطح زیر فرش را لمس کنید. اگر مرطوب بود، اجازه دهید تا کاملاً خشک شود. راه رفتن روی فرش خیس هم ممنوع است؛ زیرا این کار به بافت فرش آسیب می‌زند.

اشتباهاتی که سلامت کودک را به خطر می‌اندازند

از مهم‌ترین اشتباهاتی که سلامت کودکان را هنگام شستشوی فرش با دستگاه به خطر می‌اندازد، می‌توان به مواردی مثل استفاده از مواد شوینده خطرناک و شست‌وشو با آب داغ اشاره کرد. انتخاب مواد شوینده حساسیت‌زا می‌تواند باعث سوزش یا ایجاد سرفه در کودکان شود؛ همچنین می‌تواند سوزش چشم را نیز در پی داشته باشد.
استفاده از آب داغ هم به این دلیل خطرناک است که حتی بخار آن هم می‌تواند باعث تحریک پوست کودکان شود. به‌علاوه چون والدین نمی‌توانند کنترل دقیقی روی کودکان داشته باشند، ممکن است پاشیدن یا ریختن آب داغ روی آنها نیز مشکل‌ساز شود.
مورد بعدی اینکه پس از شستن فرش باید اجازه دهید تا مراحل خشک شدن آن به شکل صحیحی طی شود. استفاده از فرش‌های نم‌دار محیط را برای رشد قارچ‌ها و میکروارگانیسم‌ها فراهم می‌کند. این کار می‌تواند سلامت کودکان را به خطر بیندازد.
نکته آخر اینکه برای حفظ سلامت کودکان باید شستن فرش‌ها را به‌صورت دوره‌ای انجام دهید.

سخن آخر

اگر در خانه‌تان کودکی دارید، برای حفظ سلامتی‌اش باید به‌صورت دوره‌ای فرش‌ها را بشویید؛ زیرا عمق تاروپود فرش محیط مناسبی برای رشد قارچ‌ها، میکروب‌ها، میکروارگانیسم‌ها و… است. فراموش نکنید سیستم ایمنی کودکان نسبت به بزرگسالان آسیب‌پذیری بیشتری دارد. به همین خاطر تمیز کردن فرش برای کودک نکته‌ای است که نباید هرگز فراموش کنید. رونیکس علاوه‌بر ابزارآلات صنعتی، لوازم خانگی مورد نیاز شما را نیز تولید می‌کند. فرش شوی و مبل شوی RP-0800 رونیکس تنها یکی از نمونه‌های این محصولات متنوع است. کیفیت و نوآوری را با رونیکس تجربه کنید.
اگر سوال دیگری درباره چگونگی شستن فرش کودکان و نکات آن دارید، در کامنت‌ها پاسخگوی آن هستیم.

سوالات متداول

چند وقت یک‌بار فرش اتاق کودک را بشوییم؟
زمان بهینه برای شستشوی فرش کودکان بستگی به سن‌وسال آن‌ها و میزان کثیفی فرش‌ها دارد. به طور کلی هر 3 تا 6 ماه زمان‌بندی مناسبی برای شستن فرش‌ها است؛ اما اگر کودکی دارید که چهار دست و پا راه می‌رود یا اغلب روی زمین می‌خوابد، این زمان‌بندی را کوتاه‌تر کنید.
آیا بخارشوی جایگزین خوبی برای فرش شوی است؟
دستگاه‌های بخارشو برای شستن سطحی مبل، پرده و حتی فرش کاربرد دارد؛ اما نمی‌تواند عمق تاروپود فرش‌ را تمیز کند. همچنین چون قدرت مکش ندارد، نمی‌تواند پس از شست‌وشو رطوبت فرش را جذب نماید. به همین دلیل بهتر است از آن برای شستن فرش‌ها استفاده نشود.
آیا استفاده از فرش شوی برای نوزادان بی‌خطر است؟
بله. اگر نکاتی مثل انتخاب شوینده مناسب، تنظیم دمای آب دستگاه و موارد ایمنی لازم را رعایت کنید، استفاده از فرش شوی خانگی برای کودکان خطر خاصی ندارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

عضویت در خبرنامه :

برای عضویت در خبرنامه و اطلاع از جدیدترین مقالات مجله رونیکس ایمیل خود را وارد کنید.