
- دقیقه 11
- 337
- 2 نظر

به قلم فرناز اصلاح
30 اردیبهشت 1404
رونیکس دو، ساختمانی است که هنر معماری را در خدمت شادی، تعامل و کیفیت زندگی کاری پرسنل قرار داده است. این پروژه ساختمانی، نه با هدف کسب منفعت مالی، بلکه با نگاهی بلندمدت به رفاه، انگیزه و شادی بهرهور تیم رونیکس طراحی و ساخته شده است.
در این نوشتار از مجله رونیکس، به گفتگوی حمیدرضا نیکوکار مدیریت ارتباطات و برند شرکت رونیکس با مهندس علی رحیمان، مدیر پروژه و مدیر پیمان پروژه ساختمان رونیکس دو میپردازیم؛ ساختمانی که فراتر از یک سازه، بازتابی از نگاه انسانی و مسئولانه محمدرضا رامخو مدیرعامل رونیکس به سرمایههای واقعیاش، یعنی نیروی انسانی است.
رونیکس را بخوانید.
یک روز طوفانی بهاری و بازدید از پروژه رونیکس دو
تاریخ بازدید: چهارشنبه 10 اردیبهشت 1404 – مکان: پروژه ساختمان رونیکس دو، منطقه حسنآباد
در یک روز طوفانی و بهاری، حمیدرضا نیکوکار، مدیر ارتباطات و برند شرکت رونیکس، از مراحل ساخت پروژه رونیکس دو بازدید کرد. او در این بازدید صمیمانه با مهندس علی رحیمان، مدیر پروژه و مدیر پیمان، به گپوگفتی دوستانه پرداخت.

صحبتهای حمیدرضا نیکوکار بعد از سلام و احوالپرسی با مهندس رحیمان اینگونه آغاز شد:
«در این طوفان لحظهای بهاری، در منطقه حسنآباد و در محل پروژه رونیکس دو هستیم. این دومین پروژهای است که با همدیگر انجام میدهیم.»
اعتماد متقابل، کلید پیشبرد پروژههای شاخص
مهندس علی رحیمان در ادامه با ابراز خرسندی از همکاری مجدد با برند رونیکس، پاسخ داد:
«بسیار خوشوقتیم که مورد اعتماد برند رونیکس و برادران رامخو قرار گرفتیم و توانستیم دومین پروژه بزرگمان را با این شرکت پیش ببریم. ما پروژههای زیادی را انجام دادیم. انبار، ساختمان مسکونی و … اما رونیکس دو، یکی از مهمترین پروژههای شاخص گروه ساختمانی روش است که در آن، عصاره 31 سال دانشجویی و کسب تجربه در رشته عمران را پیاده کردیم.»
او ادامه داد:
«بزرگترین حسن کار با رونیکس، اعتماد کارفرما به ما است. البته همین موضوع هم مسئولیتمان را سنگینتر میکند. آقای محمدرضا رامخو همیشه بهترینها را از ما میخواهند و شاخصبودن پروژه برای ایشان حائز اهمیت است. به همین دلیل در هر دو پروژه ساختمان شماره یک و دو رونیکس، با تیم مجربی از طراحان برجسته کار کردیم.»
رونیکس دو، جایی برای زندگی
رحیمان در خصوص نگاه متفاوت رونیکس به منابع انسانی گفت:
«در فرهنگ رونیکس، آسایش کارکنان یک اصل بنیادی است. همه، از نیروهای اجرایی تا مدیران ارشد، باید در فضایی با کیفیت بالاتر از استانداردهای رایج کار کنند. همین نگاه تفاوت اصلی رونیکس با دیگر شرکتها است.»
او با اشاره به ساختمان رونیکس یک گفت:
«در آن زمان، کسی با مفهوم “اوپن آفیس” آشنا نبود؛ اما ما در دل بازار ابزار، یکی از اولین ساختمانهای شیشهای و بدون دیوار داخلی را ساختیم؛ نه در الهیه و فرشته، بلکه در نقطهای که بورس اصلی ابزار کشور است. خیلیها تازه حالا دارند دیوارهای داخلی دفاترشان را برمیدارند و از ساختمان ما ایده گرفتند؛ چراکه رونیکس با نگاهی متفاوت و پیشرو، سرمایه انسانی را قلب تپنده توسعه سازمانی میداند.»
درخشش رونیکس یک، در روزهای سخت کرونا
حمیدرضا نیکوکار به دستاوردهای پروژه قبلی اشاره کرد:
«به خاطر دارم که چند ماه بعد از افتتاح ساختمان شماره یک رونیکس در سال 98، این پروژه موفق به کسب دو جایزه معتبر در زمینه طراحی و مدیریت کارفرمایی شد.»

رحیمان نیز اضافه کرد:
«ساختمان رونیکس یک در سال 98 و در اوج پاندمی کوید 19، با توجه به محدودیتهای موجود در آن زمان به بهرهبرداری رسید. در حق این ساختمان ظلم شد؛ چراکه با توجه به همهگیری کرونا، هیچ همایش، نشست تخصصی یا نمایشگاهی برگزار نمیشد. با این وجود، این پروژه نظر هیئت داوران مجله معمار را جلب کرد. ساختمان اداری رونیکس یک، بهعنوان پروژۀ تقدیرشده و آقای محمدرضا رامخو مدیرعامل محترم رونیکس بهعنوان کارفرمای سال ایران انتخاب شد.»
رونیکس، برگزیده جایزه ساختمان سال ایران
چرا رونیکس دو؟ وقتی ساختمان اول برای ۵۰۰ نفر کافی بود…
حمیدرضا نیکوکار با اشاره به ظرفیت بالای ساختمان رونیکس یک، سؤال مهمی را مطرح کرد:
«جناب مهندس رحیمان، ساختمان شماره یک رونیکس، با گنجایش 500 نفر جمعیت ساخته شد. دیگر چه نیازی بود که پروژه رونیکس دو را شروع کنیم؟»
رحیمان پاسخ داد:
«نیروی انسانی، ارزشمندترین سرمایه رونیکس است. آقای رامخو همیشه تاکید دارند که پرسنل باید در فضایی باکیفیت، مدرن و راحت فعالیت کنند. برای همین، ما پیشرفتهترین تأسیسات را برای این ساختمان در نظر گرفتیم؛ از جمله اولین سیستم نسل جدید VRF که هنوز در ایران اجرا نشده و تجهیزات آن هماکنون در انبار پروژه موجود است. تمام اینها به این دلیل انجام شده که رفاه و آسایش کارکنان تامین شود و تیم رونیکس در فضایی با شادی بهرهور کار کند.»

ساختمان رونیکس دو: هنر معماری مدرن برای شکوفایی سرمایه انسانی
نیکوکار در خصوص هدف از اجرای پروژه ساختمانی رونیکس دو تأکید کرد:
«من از گوشهگوشه ساختمان جدید خاطره دارم. من و همکارانم در این مکان و در مراحل مختلف ساخت این پروژه، محتوای ابزاری تولید کردیم؛ قطعهکار برش زدیم و جوشکاری کردیم. در این نقطهای که من و شما اکنون ایستادهایم، قرار است جوانها بایستند. مسلماً هدف آقای رامخو نه ساختمانسازی، بلکه توسعه در جهت کارآفرینی و اشتغالزایی در بستر بازار ابزار بوده است.»
آغاز پروژه رونیکس دو، معماری با ریشه در زمین و نگاه به آسمان
رحیمان افزود:
«در پروژه رونیکس دو تلاش کردیم یک پله فراتر از پروژه قبل عمل کنیم. اواخر سال 1401، آقای محمدرضا رامخو، از من خواستند تا کارهای خرید ملک، جواز و پروانه را آغاز کنم. اوایل 1402 ساخت ساختمان جدید رونیکس آغاز شد. آقای رامخو از همان جلسه اول تاکید داشتند که فضاهای زیرزمین و انبار برای ایشان اهمیت حیاتی دارند و از من پرسیدند چند طبقه میتوانیم پایینتر از همکف کار کنیم؟ من جواب دادم ما حداکثر 7 تراز آب داریم. ایشان از من خواستند به 10 طبقه زیر زمین فکر کنم و من این کار را برای پروژه رونیکس دو انجام دادم.»

از شفافیت سازه تا شفافیت سازمان
حمیدرضا نیکوکار به یکی از چهرههای کلیدی این پروژه اشاره کرد:
«جا دارد که از جناب آقای بهزاد حیدری یاد کنیم. اولین نکتهای که ایشان همیشه درباره ساختمان رونیکس یک، به آن تاکید میکرد، این نکته بود که این منطقه، بورس اصلی بازار ابزار ایران است. در این منطقه، چنین ساختمان و سازهای هنوز ساخته نشده است. از نظر ایشان، این کار، نوعی ساختارشکنی و فرهنگسازی بود.
ساختمان شیشهای، براساس شفافیت برند رونیکس انتخاب شد. با وجود طراحی اوپن آفیس نیز همه بیواسطه همدیگر را میدیدند و در ارتباط بودند. این طراحی باز، علاوه بر تسهیل ارتباط، زمینهساز ایجاد اعتماد متقابل میان کارکنان و شکلگیری محیطی سالم، پویا و همدلانه شد. محیطی که در آن، شفافیت محیط کار و رفاه پرسنل، در رأس تصمیمگیریهای سازمانی قرار دارد.»

شفافیت، سختترین مرحله ساخت
رحیمان درباره فلسفه معماری پروژه گفت:
«یکی از مواردی که کار ما را سخت میکند، شفافیت است. اگر ساختمانی معمولی بسازیم برایمان بسیار راحتتر است. ایرادهای کار هم کمتر دیده میشوند. اما تاکید آقای محمدرضا رامخو در پروسه ساخت رونیکس یک بر این بود که ما هیچچیزی برای پنهانکردن از بقیه نداریم و همه میتوانند ما را شفاف ببینند.
این شفافیت، زمینهساز اعتماد تکتک اعضای تیم رونیکس به همدیگر است. همین موضوع باعث شد که اتفاق جدیدی خلق شود و خدا را شاکرم که این کار، دنبالهدار شد. من هرگز تصور نمیکردم که در کمتر از سه سال فاصله از تاریخ بهرهبرداری از رونیکس یک، نیازی به احداث ساختمان جدید وجود داشته باشد.»

فضای کاری غرق نور، انگیزه و اشتیاق
نیکوکار به طراحی منحصربهفرد ساختمان اشاره کرد:
«شما بخش بزرگی از فضا را به وُید و نورگیر اختصاص دادید. این سطح از لوکسبودن فضا باعث میشود کارکنان با لذت بیشتری کار کنند.»
رحیمان پاسخ داد:
«وید مرکزی، فضاهای باز، تراسهای متنوع و فضاهای بدون سقف، برای زیبایی ساختمان و لذتبردن کارکنان از محیط کارشان طراحی شده است. موقع بارش برف و باران میتوانید فضای بیرون را بهراحتی ببینید و از آن لذت ببرید. ما در فضاهای باز ساختمان، میز و صندلی پیشبینی کردیم تا جایی برای دورهمی و استراحت پرسنل فراهم شود. البته شما فضای خشک و کارمندی اداری را در رونیکس یک هم نمیبینید.»
از نور طبیعی تا شادی بهرهور
حمیدرضا نیکوکار در خصوص طراحی فضا ادامه داد:
«میتوانستیم از فضای وید این ساختمان صرفنظر و به مساحت آن اضافه کنیم. ولی به خاطر ارزشگذاری به منابع انسانی و پرسنلی که بتوانند فضای شادی بهرهوری داشته باشند، این فضا را در نظر گرفتیم. بهرهوری در گروی شادی و آسایش کارکنان است. در این هوای طوفانی بهاری جا دارد یادی کنیم از استاد سخن، سعدی شیرازی: ابر و باد و مه و خورشید و فلک در کارند/ تا تو نانی به کف آری و به غفلت نخوری. در رونیکس دو، همهچیز برای شکوفایی همکارانمان فراهم است.»
رحیمان افزود:
«در طراحی و ساخت رونیکس، همیشه کیفیت فضا در اولویت بوده است. ما تلاش کردیم تا فضای باکیفیتی خلق کنیم. هدفمان سودآوری از متراژ، فروش و منافع مساحت زیربنا نبود.»
او ادامه داد:
«طبق تاکید محمدرضا رامخو، کارفرمای رونیکس یک و دو، اولویتمان، سرمایه انسانی رونیکس است؛ کسانی که در اینجا کار و زندگی میکنند و باید از کارکردنشان لذت ببرند. تهویه مناسب، آسایش پرسنل و دوستداشتنیبودن فضای کار، در راستای همین تفکر هستند.»

ارتباط شادی بهرهور و موفقیت سازمان
رحیمان ادامه داد:
«موثرترین کار مدیر این است که نیروها با انگیزه سر کار بیایند. وقتی پرسنل با عشق و انگیزه وارد شرکت میشوند و ساعت ورودشان را ثبت میکنند، ما هم خوشحال میشویم. نیروها و مهندسین من که با همدیگر در این پروژه سر کار میآییم، با عشق کار میکنند. اگر عشق و علاقه همکاران من نبود، این کار انجام نمیشد. رونیکس هم همینطور است؛ اگر دارد توسعه پیدا میکند، نیروهای انسانی به عشق برند سر کار میآیند.
من این موضوع را حس میکنم. ما با برندهای دیگر هم کار کردیم. این میزان عشق را بین پرسنل هیچ شرکتی ندیدم. حتی در شرکتها و سازمانهای بزرگ و معتبر، پرسنل حالت کارمندی داشتند. من در هیچ سازمانی روحیه جنگجویی و عشق به این کار را مثل رونیکس ندیدم. کارکنان رونیکس، این شرکت را متعلق به خود میدانند و به همین دلیل، متعهدانه تلاش میکنند. شادی بهرهور عامل کلیدی موفقیتهای داخلی و بینالمللی رونیکس بوده است.»
رونیکس دو، اولین ساختمان Super Exposed واقعی در ایران، با هدف رفاه پرسنل
مهندس علی رحیمان با اشاره به ویژگی منحصربهفرد پروژه گفت:
«این ساختمان یکی از اولین ساختمانهای سوپر اکسپوز (Super Exposed) واقعی در کشور است. یعنی ما میخواهیم سازه خودش دیده شود، نه اینکه با نازککاری یا پوششهای معمولی پنهان شود.»

نوآوری در دو بُعد: Super Exposed و Top-Down همزمان
در ادامه گفتگو، حمیدرضا نیکوکار در خصوص نوآوری در ساخت پروژه رونیکس دو سوال کرد. رحیمان پاسخ داد:
«نوآوری در دو بُعد سوپر اکسپوز و تاپ دان کار آسانی نبود. در این پروژه، تمام اتصالات از نوع پیچ و مهرهای انتخاب شد. در این نوع اتصال، خطا را به میلیمتر رساندیم. ما در این ساختمان، برخلاف تمام ساختمانهایی که در این سطح در ایران ساخته شده، اتصالات جوشی نداریم. استقامت، مقاومت و ایمنی این ساختمان، فوقالعاده بالاتر از نمونههای مشابه است؛ چراکه همیشه تأکید کارفرمای ما، ایمنی، آسایش و رفاه پرسنل رونیکس است.»

رونیکس دو در یک نگاه
رحیمان درباره ابعاد پروژه توضیح داد:
«ساختمان جدید رونیکس با زیربنایی بالغ بر ۱۳,۱۵۰ مترمربع ساخته شده است و ظرفیت میزبانی از بیش از ۵۰۰ نفر پرسنل را دارد. این ساختمان ۱۷ طبقه دارد که سه طبقه آن به پارکینگ و مابقی به فضاهای اداری و انبار اختصاص یافته است.»

ابزار، الفبای تولید صنعتی
حمیدرضا نیکوکار:
«به خاطر تفکر پیشروی شما و همکارانتان در گروه مهندسی روش، کار به خوبی پیش رفته است. من به پرسنلی که قرار است اینجا کار کنند و چرخ صنعت کشور را بچرخانند، غبطه میخورم. همانطور که خودتان هم میدانید، ابزار، الفبای تولید صنعتی است و رونیکس در تمام این سالها، بزرگترین تامینکننده ابزار صنعتی و فوق صنعتی کشورمان ایران بوده و هست.»
رونیکس چطور پرچمدار بازار ابزار صنعتی ایران شد؟
طراحان پروژه؛ معماران فرهنگ، نه فقط فضا
نیکوکار:
«از مشخصات این پروژه برایمان بگویید. طراحی این ساختمان کیست؟ جا دارد از ایشان یادی کنیم. جای ایشان در کنارمان خالی است.»
رحیمان پاسخ داد:
«طراحی این پروژه توسط دفتر معماری پرگار به مدیریت آقای بهزاد حیدری و خانم شیرین صمدیان انجام شده است. این زوج معمار، از اساتید دانشگاه، داوران مسابقات معماری و ایراندوستان واقعی هستند. ما از پروژه رونیکس یک تا امروز، همکار و هممسیر بودهایم.»
پروژه رونیکس دو، تلفیق مهندسی مدرن و اصالت ایرانی
رحیمان درباره مشخصات پروژه رونیکس دو گفت:
«ساختمان رونیکس دو، در 1000 متر مربع زمین، شش طبقه فوقانی، همکف با ارتفاع حدود شش متر مفید و پنج ظبقه اداری رو در حال احداث است. طبقه منفی یک، پذیرش دستگاهها و خدمات پس از فروش است. طبقات منفی دو تا منفی چهار، به پارکینگهای ساختمان اختصاص دارند.
ما پارکینگ را بیش از نیاز پروژه تأمین کردیم؛ چراکه با آیندهنگری و در نظرگرفتن توسعه آتی، ارباب رجوع، پرسنل جدید و … را در نظر گرفتیم. ما حتی فضایی برای پارکینگ موتور تعبیه کردیم. در بخش ورودی ساختمان، یک فضای چال باغچه داریم که از معماری سنتی ایرانی در یک ساختمان مدرن الهام گرفته شده است. حتی طبقه منفی یک این ساختمان، نور کامل دارد.
با توجه به وید بزرگ و وسیع مرکزی و چال باغچه، در تمام طبقات ادرای فکر میکنید از همکف به بالا میروید؛ چراکه نورگیر ساختمان فوقالعاده است. کافی است همین حالا به اطرافتان نگاهی بیندازید. در این فضایی که نه تنها هیچ چراغی روشن نیست، بلکه باران میبارد و ابری است، ما مشکل نور نداریم. نور پارامتر مهمی در ساختمان است. فضای کاری در ساختمان رونیکس دو، تلفیقی از طراحی مدرن و حس خوبِ تعلق و شادی برای کارکنان است.»
بیشتر بخوانید: وال پست چیست و چگونه اجرا میشود؟
معماری خلاقانه، دو بال پرواز
رحیمان ادامه داد:
«فضای اداری بهصورت دو بال طراحی شده تا با تفکیک مناسب، هم رفاه ایجاد شود و هم ارتباط؛ چراکه رفاه و آسایش نیروی انسانی هدف اول و آخر ما بوده و هست. طراحی این ساختمان، ترکیبی از بهرهوری، خلاقیت و زیبایی است. مهندس حیدری و تیم ایشان برای این کار شبانهروز زحمت کشیدند. بیش از ۵۰۰ شب عملیات خاکبرداری در شرایط سخت داشتیم که بدون حمایت کارفرما و عنایت خداوند، شدنی نبود.»

پایان گفتگو و آغاز یک روایت تاریخی
حمیدرضا نیکوکار پس از تشکر از مهندس رحیمان برای این مصاحبه، گفتگوی خود را با این جملات به پایان رساند:
«ساختمان رونیکس دو با هدف کارآفرینی، توسعه نیروی انسانی، اشتغالزایی و رفاه پرسنل ساخته شده، نه منفعت مالی. رونیکس دو، بخشی از تاریخ برند ماست و روایت ساخت آن در مجله رونیکس برای آیندگان ثبت خواهد شد.»
رحیمان پاسخ داد:
«محمدرضا رامخو نهتنها در تولید و عرضه ابزار، بلکه در خلق فرهنگ سازمانی همیشه پیشتاز است و برندهای دیگر ابزار ایران، همیشه دنبالهروی ایشان خواهند بود.»
ممنون از اطلاعات بسیار مفید وآموزنده شما
ممنون از اطلاعات بسیار مفید وآموزنده ،👏👏