
- دقیقه 8
- 180
- 0

به قلم سعید داودی
12 تیر 1404
اگر با مشکل کاهش فشار کارواش خانگی روبهرو هستید، باید قدم به قدم ایرادات احتمالی را بررسی کنید. خیلی وقتها فشار پایین آب ورودی یا گرفتگی نازل و سر شلنگ، علت افت فشار کارواش خانگی است. اگر مشکل از این دو مورد نبود، میتوانید وضعیت سلامت پمپ را بررسی کنید و سپس به سراغ موارد دیگری مثل وجود هوا در لوله، ترکیدگیهای مخفی در شیلنگ، استفاده از نازل نامناسب، مشکل در فیلتر ورودی آب، ضعف برق ورودی و اتصالات دستگاه بروید. در ادامه دستورالعمل کاملی برای عیبیابی از کارواشهای خانگی را برایتان آماده کردهایم. رونیکس را بخوانید.
دلایل رایج کاهش فشار کارواش خانگی
یکی از مشکلاتی کارواشهای خانگی دارند، مسئله افت فشار آب خروجی از آنها است. اگر با چنین مسئلهای روبهرو هستید، باید قدم به قدم دستورالعمل زیر را دنبال کنید تا متوجه شوید مشکل از کجا است. سپس به سراغ رفع ایراد بروید یا در صورت لزوم به تعمیرکار مراجعه کنید. در ادامه با راهنمای تعمیر افت فشار در کارواشهای خانگی همراه باشید.
1) بررسی گرفتگی نازل یا سر شلنگ کارواش
خیلی وقتها علت افت فشار کارواش خانگی گرفتگی نازل یا سر شلنگ است. برای بررسی این علت، ابتدا نحوه پاشش آب از سر نازل را ببینید. معمولاً اگر نازل یا سر شلنگ مشکل گرفتگی داشته باشد، آب بهصورت نامنظم، پراکنده یا ضعیف خارج میشود. اگر نازل یدک در خانه دارید، میتوانید نازل کارواش را تعویض کنید، تا مطمئن شوید مشکل از نازل هست یا خیر.
2) بررسی فشار پایین آب ورودی به دستگاه
خیلی وقتها ممکن است حتی مشکل از خود دستگاه هم نباشد؛ بلکه علت اصلی به افت فشار آب ساختمان یا شیر ورودی دستگاه برگردد. برای اینکه مطمئن شوید مشکل از این بخش هست یا نه، کافی است وضعیت فشار آب ورودی دستگاه را بررسی کنید.
3) خرابی شیلنگ یا ترکیدگی مخفی
اگر علت افت فشار کارواش خانگی موارد بالا نبود، بهتر است اول وضعیت سلامت شیلنگ را بررسی کنید. اگرچه شیلنگ کارواشهای خانگی معمولاً تقویتشده هستند و بهندرت دچار پارگی یا ترکیدگی میشوند، اما جلوی آسیبهای بیرونی را نمیتوان گرفت. پس برای اطمینان بیشتر سرتاسر شیلنگ را بررسی کنید و مطمئن شوید هیچ مشکلی وجود نداشته باشد.
4) نشتی در اتصالات دستگاه
مشکل نشتی و آب دادن فقط به خود شیلنگ دستگاه مربوط نیست؛ گاهی ممکن است اتصالات دستگاه هم دچار نشتی شود و روی فشار آب خروجی کارواش خانگی تاثیر بگذارد. پس در بررسیها بهتر است اتصالات دستگاه، مثل نقاط اتصال شیلنگ، ورودی آب به دستگاه و مواردی از این دست را نیز بررسی کنید.
5) استفاده از نازل نامناسب یا اشتباه
در کارواشهای خانگی میتوانید از انواع نازلها استفاده کنید. هرکدام از این نازلها برای کاربرد خاصی طراحی شدهاند. برای مثال، نازلهای صفر و 15 درجه بیشترین فشار آب را ایجاد میکنند؛ اما نازلهای 40 و 65 درجه فشار بالایی ندارند. نازلهای فشار بالا برای تمیزکاری از بین بردن لکههای سخت، زنگزدایی و پاککردن رسوبات سفت کاربرد دارند و نازلهای فشار پایین بیشتر برای شستوشوی خودرو، پارکینگ و محیطهای ساختمانی مورد استفاده قرار میگیرند.

درنتیجه، گاهی ممکن است انتخاب نازل اشتباه دلیل اصلی افت فشار آب باشد و صرفاً با تعویض نازل مشکل حل شود.
6) استفاده نادرست یا پیوسته و بدون وقفه
کارواشهای خانگی برای استفادههای صنعتی طراحی نشدهاند. به همین خاطر استفاده پیوسته و بدون وقفه از آنها کار صحیحی نیست و میتواند به دستگاه آسیب بزند. استفاده نادرست یا مستمر از کارواشهای خانگی ممکن است باعث داغکردن پمپ و سایر قطعات آن شود و روی فشار آب خروجی هم تاثیر بگذارد. اگر بیشتر از زمان توصیهشده در دفترچه راهنما از کارواش استفاده کردهاید، بهتر است اجازه دهید دستگاه کمی استراحت کند. سپس ببینید مشکل فشار آب حل شده یا خیر.
7) مشکل در فیلتر ورودی آب (کثیفی یا گرفتگی)
فیلتر کارواشهای خانگی را بهتر است پس از هربار استفاده کاملاً شسته و تمیز کنید. همچنین گاهی اوقات ممکن است این فیلترها نیاز به تعویض داشته باشند. اگر در جستجوی علت افت فشار کارواش خانگی هستید، بد نیست نگاهی هم به وضعیت فیلترها بیندازید. اگر آثاری از کثیفی یا رسوب گرفتگی روی فیلترها دیدید، احتمالاً مشکل از همینجاست.
8) خرابی یا فرسودگی پمپ فشار
اگر دلیل افت فشار در کارواش خانگی موارد گفته شده نباشد، لازم است وضعیت پمپ دستگاه را نیز بررسی کنید. چون خرابی پمپ یا فرسودگی آن میتواند مشکلساز شود. از نشانههای ظاهری یک پمپ خراب میتوان به داغکردن بیش از اندازه، لرزشها و سروصداهای غیر طبیعی، روشن و خاموش شدنهای مداوم و کاهش جریان آب اشاره کرد. اگر پمپ کارواش خانگیتان اخیراً این علائم را پیدا کرده، احتمالاً علت افت فشار همین خرابی پمپ است.
9) وجود هوا در لوله یا سیستم پمپ
گاهی اوقات ممکن است به دلیل اتصالات نامناسب و موارد دیگر لولهها یا سیستم پمپ دستگاه هوا بگیرد. در این صورت باید سروصداهای غیر عادی، مثل غرش و قلقل را از سمت پمپ و اتصالاتش بشنوید. همچنین این مشکل باعث میشود تا پمپ داغ کرده یا لرزش بیش از اندازه داشته باشد. یکی دیگر از نتایج این اتفاق هم کاهش افت فشار آب در خروجی کارواش است.

10) ضعف برق ورودی یا نوسان در جریان
مشکل جریان برق ورودی نیز میتواند علت کاهش فشار در کارواشهای خانگی باشد؛ مخصوصاً که این روزها پیوسته با مشکلاتی مثل قطعی یا نوسان در جریان برق روبهرو هستیم. کاهش جریان برق علاوه بر اینکه میتواند به قطعات الکتریکی و پمپ دستگاه آسیب بزند، باعث کاهش افت فشار آب هم میشود. پس بد نیست در چنین مواقعی وضعیت برق ساختمان را نیز بررسی کنید.
کارواش دینامی کامپکت 100 بار 1400 وات مدل RP-0100C
11) استهلاک قطعات داخلی دستگاه
اگر زمان زیادی است که از کارواش خانگی استفاده میکنید، احتمال دارد مشکل افت فشار آب به دلیل استهلاک قطعات داخلی دستگاه باشد. البته برای اینکه مطمئن شوید ایراد از قطعات داخلی است، بهتر است تمامی قدمهای بالا را طی کنید. چون اغلب مشکلات بالا را خودتان هم میتوانید رفع کنید؛ اما اگر ایراد از قطعات داخلی باشد، احتمالاً باید به سراغ یک تعمیرکار بروید.
12) انتخاب نادرست کارواش
این مورد شاید کمی عجیب به نظر برسد؛ ولی علت افت فشار کارواش خانگی حتی ممکن است به انتخاب نادرست شما برگردد. کارواشهای خانگی در مدلهای متنوع و برای کاربردهای متفاوتی تولید میشوند. در نتیجه، قبل از خرید لازم است با انواع دستگاهها آشنا باشید و سپس دست به انتخاب بزنید. اگر به راهنمایی بیشتری نیاز دارید، در مقاله «بهترین کارواش خانگی» به معرفی و بررسی مدلهای پرفروش بازار پرداختهایم.
راهحلهای سریع برای رفع مشکل افت فشار
مشکل افت فشار در کارواشهای خانگی را خیلی وقتها میتوانید خودتان رفع کنید. در ادامه این مقاله درباره راهکارهای حل این ایراد صحبت میکنیم.
تمیز کردن یا تعویض نازل و فیلتر
معمولاً مهمترین دلیل افت فشار کارواش خانگی بهخاطر گرفتگی نازل و سرشیلنگ یا کثیفی فیلتر است. در نتیجه، در اولین قدم باید به سراغ تمیزکاری این بخشها بروید. البته بهتر است این کار را پس از هربار استفاده انجام دهید تا در آینده به مشکل نخورید.
اگر ایراد افت فشار با تمیز کردن این قطعات حل نشد یا میزان رسوب در این نواحی بیش از اندازه بود، میتوانید آنها را تعویض کنید تا مشکل برطرف شود. معمولاً در دفترچه راهنمای کارواشهای خانگی زمان تعویض فیلترها نوشته شده است. اگر به این زمانبندی هم پایبند بمانید، کمتر به مشکل میخورید.
بررسی کامل اتصالات و شیلنگها
در قدم بعدی تمامی اتصالات را بررسی و وضعیت سلامتی شیلنگ را چک کنید. خیلیوقتها با پیداکردن نشتیهای جزئی و محکمکردن اتصالات ایراد افت فشار آب در کارواشهای خانگی حل میشود. البته گاهیاوقات ممکن است این اتصالات نیاز به تعویض داشته باشد. اگر خودتان میتوانید این کار را انجام دهید، دست به آچار شوید. در غیر این صورت بهتر است از یک تعمیرکار متخصص کمک بگیرید.
هواگیری دستگاه و بررسی پمپ
اگر پمپ دستگاه بیش از اندازه سروصدا یا لرزش دارد، احتمالاً علت افت فشار در کارواشهای خانگی خرابی پمپ یا هوا گرفتن آن باشد. برای شروع بهتر است پمپ را هواگیری کنید. برای این کار شیلنگ آب ورودی را به کارواش متصل کنید. سپس بدون روشنکردن دستگاه، ماشه تفنگی را به مدت 1 دقیقه فشار دهید. این کار باعث خروج جریان هوا از داخل پمپ میشود. حالا شیر آب ورودی را ببندید و به سراغ راهاندازی مجدد دستگاه بروید. اگر مشکل سروصدا حل شده و فشار آب هم خوب است، پس ایراد را پیدا و برطرف کردهاید. در غیر این صورت به سراغ بررسی سلامت پمپ بروید و یا از یک تعمیرکار کمک بگیرید.
استفاده از نازل مناسب برای هر کاربرد
شناختن انواع نازلها و استفاده صحیح از آنها باعث میشود تا کمتر با مشکل کمبود فشار آب روبهرو شوید. برای آشنایی با انواع نازلها و کاربردشان میتوانید مقاله «انواع نازل کارواش خانگی» را در ادامه بخوانید.
اطمینان از فشار و دبی آب ورودی
مورد بعدی این است که قبل از ایراد گذاشتن روی دستگاه، فشار و دبی آب ورودی را نیز چک کنید. مطمئن شوید فشار آب خانه طبیعی است و دبی آن هم متناسب با نیاز دستگاه است. اگر فشار آب ساختمان مشکل دارد، دستگاه را کنار بگذارید و به سراغ رفع این ایراد بروید. توجه کنید که کاهش دبی ورودی میتواند به پمپ کارواش خانگی آسیب بزند. پس دستگاه را با فشار و دبی کم روشن نکنید.
جلوگیری از روشن ماندن طولانیمدت دستگاه
ضامن سلامت کارواشهای خانگی، پایبند ماندن به اصول نگهداری از آن است. برای مثال، روشنماندن طولانیمدت این دستگاه میتواند به پمپ و قطعات داخلی آن آسیب بزند. در مقاله «نحوه نگهداری از کارواش خانگی» به مرور نکاتی پرداختهایم که میتواند عمر دستگاه را افزایش دهد.
چه زمانی باید دستگاه را به تعمیرکار بسپارید؟
خیلی از مشکلات کارواشهای خانگی را میتوانید در خانه برطرف کنید؛ مگر اینکه مشکل از پمپ دستگاه یا قطعات داخلی آن باشد. در این صورت بهتر است در اولین فرصت از خدمات گارانتی استفاده کنید یا به سراغ یک تعمیرکار متخصص بروید.
اگر میخواهید خودتان عیبیابی اولیه کارواشهای خانگی را انجام دهید، میتوانید مقاله «0 تا 100 آموزش تعمیر کارواش خانگی» را در ادامه بخوانید.
چطور از کاهش فشار کارواش در آینده جلوگیری کنیم؟
برای اینکه با مشکل افت فشار در کارواشهای خانگی روبرو نشوید، بهتر است یک سری نکات کلی را رعایت کنید. از جمله این نکات میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- قبل از روشنکردن دستگاه، مطمئن شوید نازل مناسبی را انتخاب کردهاید.
- وضعیت سلامتی دستگاه را در زمان روشنکردن بررسی کنید. خیلی وقتها ممکن است شلنگ، نازل یا ورودی آب دستگاه دچار نشتی یا گرفتگی شده باشد. قبل از شروع به کار بهتر است این مشکلات را رفع کنید.
- آب ورودی به کارواشهای خانگی باید عاری از رسوب باشد. اگر از آب شهری استفاده میکنید، معمولاً مشکلی برای دستگاه پیش نمیآید؛ اما برای استفاده از آب تانکر و منابع دیگر بهتر است از یک فیلتر مناسب استفاده کنید تا قبل از ورود آب به کارواش، ذرات شن و ماسه یا آشغالهای موجود در آب کاملاً جداسازی شوند.
- هنگام استفاده، مراقب باشید که مشکلی برای شیلنگ یا خود دستگاه پیش نیامده و آسیبی به آنها وارد نشود.
- پس از استفاده، آب باقیمانده در شیلنگ و پمپ را کامل تخلیه کنید. باقیماندن آب و یخزدن آن میتواند باعث ترکیدگی اتصالات شود. همچنین احتمال زنگزدگی را نیز بالا میبرد.
- فیلتر خود دستگاه را پس از هربار استفاده، کامل تمیز کنید. همچنین، تعویض دورهای فیلترها را از یاد نبرید.
- از دستگاه کارواش خانگی به طور مستمر استفاده نکنید. پس از هر 20 تا 30 دقیقه استفاده، اجازه دهید دستگاه حداقل بهمدت 10 دقیقه خنک شود.

سوالات متداول
چطور بفهمم پمپ کارواش خراب شده یا فقط هوا گرفته؟
برای بررسی این مشکل بهتر است یکبار عمل هواگیری پمپ را انجام دهید. بالاتر توضیح دادیم که چطور این کار انجام میشود. اگر با این کار همچنان سروصدا یا لرزش پمپ قطع نشد، به احتمال زیاد مشکل از خود پمپ است.
آیا استفاده طولانیمدت باعث افت فشار میشه؟
بله. استفاده طولانیمدت از کارواش باعث داغشدن پمپ شده و روی عملکرد آن تاثیر منفی میگذارد. به همین دلیل باید پس از هر 20 تا 30 دقیقه اجازه دهید دستگاه کمی خنک شود.
آیا استفاده از آب گرم باعث افت فشار میشه؟
بله. آب خیلی گرم میتواند روی عملکرد پمپ تاثیر منفی گذاشته و باعث افت فشار شود. علاوه بر این، آب گرم نسبت به آب سرد حجم بیشتری هم دارد و باعث کاهش افت فشار در سیستم لولهکشی میشود.