- دقیقه 4
- 25238
- 19 نظر
به قلم فرناز اصلاح
8 مهر 1403
این مقاله با همکاری شرکت رونیکس و آچاره، جهت آگاهسازی متخصصان و تعمیرکاران در مورد نکات ریز و فوت و فنهای نصب دوربینهای مداربسته نگارش و تنظیم شده است.
این روزها نصب دوربین مداربسته به یکی از الزامات واحدهای اداری، تجاری و حتی ساختمانهای مسکونی تبدیل شده است. رعایت مجموعهای از نکات ریز هنگام نصب دوربینهای مداربسته باعث میشود تا از کار خود بهترین نتیجه را بگیرید. در این نوشتار از مجله رونیکس، فوت و فنهای نصب دوربینهای مداربسته را از دیدگاه متخصص شرکت آچاره بیان میکنیم.
رونیکس را بخوانید.
عدم نصب دوربینهای مداربسته در مقابل نور خورشید و پروژکتورهای پرنور
هنگام نصب دوربینهای مداربسته، دقت کنید که دوربینها در زاویهای قرار نگیرند که جلوی نور خورشید، چراغ یا پروژکتور باشند.
البته نوعی دوربین جدید به نام دوربین اتو آیریز (Auto Iris) در بازار موجود است که حساسیت کمتری در مقابل نور دارد؛ چراکه سنسور موجود در این نوع دوربین بهطور اتوماتیک نور تصویر را تا حدی بالا و پایین میکند تا با تنظیم نهایی سنسور، تاثیر نور کمتر شود.
با این وجود، به این نکته توجه کنید که این سنسورها نیز در مجاورت نورهای شدید مانند نور خورشید یا پروژکتورهای پرنور، خطا دارند و حتی این دوربینها تحت تاثیر نور شدید قرار میگیرند و کیفیت تصویر نهایی پایین میآید. پس بهتر است دوربین در زاویهای نصب شود که مستقیماً در مقابل نور خورشید، چراغ یا پروژکتور قرار نگیرد.
نکات ایمنی کار در ارتفاع: بررسی ۱۱ اصل ایمنی برای کار در ارتفاع
استفاده از تجهیزات IP در پروژههایی با تعداد دوربین بالا
طبق تجارب متخصصان نصب دوربینهای مداربسته، پروژههای بزرگ با گذشت زمان، متحمل تغییرات زیادی میشوند. برای مثال، در مجتمعهای بزرگ، اگر لازم باشد تعداد دوربین کم یا زیاد شود، انتخاب سیستم آنالوگ محدودیتهایی را به همراه خواهد داشت و کارفرما ناچار میشود مجدداً هزینههای زیادی را برای ارتقای سیستمش صرف کند؛ ولی در مورد سیستمهای آی پی (IP) شرایط متفاوت است. با نصب یک سوئیچ و یا با نصب و آپدیت یک نرمافزار یا تغییرات نرمافزاری NVR، کارهای زیادی را میتوان روی سیستم انجام داد تا دیگر نیازی به تعویض NVR یا سوئیچ نباشد.
بنابراین، توصیه میشود که در پروژههای بزرگ و پروژههایی که در آنها تعداد دوربین مداربسته بالا است، حتماً از تجهیزات آی پی (IP) استفاده شود که بهصرفهتر، حرفهایتر و استانداردتر است؛ چراکه با کمک این تجهیزات میتوان هرگونه تغییرات در سیستمها را به راحتی انجام داد و دیگر نیازی نیست تجهیزاتی مانند DVR، سیمکشیها و … دچار تغییراتی شوند که برای کارفرما هزینهبر بوده و نهایتاً شرکت یا گروه مسئول نصب دوربین، دچار عواقب حقوقی شوند.
استفاده از کاور در نصب دوربینهای با کیس فلزی برای جلوگیری از تداخلات الکتریکی در مدار
سطوح فلزی به خصوص در ساختمانهای قدیمیتر به خاطر سیستم و ساختار برق یا لولهکشی قدیمی، دارای ولتاژ کمی هستند. وقتی دوربین را روی یک سطح فلزی پیچ میکنید، جریان برق اضافهای در محدوده یک ولت و ولتاژهای بالاتر، روی سطح دوربین ایجاد میشود. همین موضوع باعث میشود که تصویر دوربین کدر شود یا نویز بگیرد.
ممکن است تکنسینها برای رفع نویز دوربین، ساعتها وقت صرف کنند؛ سوکت یا کابل را بررسی کنند؛ یا حتی دی وی آر را به تعمیرگاه بفرستند؛ ولی نویز به این دلیل ایجاد شده که دوربین روی سطح فلزی نصب شده است.
بنابراین توجه کنید که هنگام نصب دوربینهای مداربسته با کیس فلزی، به هیچ عنوان دوربینها مستقیماً روی سطوح فلزی پیچ نشوند. حتما از یک کاور پلاستیکی، چوبی یا کمباکسهای پلیمری استفاده کنید تا در آینده تداخلات الکتریکی در مدار ایجاد نشود.
عدم استفاده از پرچ در نصب دوربین برای جلوگیری از شکستن پایه در زمان بازکردن دوربین
نصب پرچهای اهرمی یا پرسی، باعث ایجاد شکستگی روی پایه دوربین میشود. اگر تکنسینی بخواهد روی سیستم دوربین مداربسته سرویسی انجام دهد و لازم باشد دوربین را باز کند، در صورتی که دوربین با پرچ نصب شده باشد، مجبور میشود پرچ را بشکند.
شکستن پرچ نیز باعث میشود که پایه دوربین خرد شود و با توجه به عدم وجود قطعات دوربینها در بازار، مشکلاتی را برای نصاب دوربین ایجاد میکند؛ چراکه گاهی کارفرما قبول نمیکند که دوربین به خاطر پرچ شکسته است.
کیت دریل شارژی 20 ولت موتور براشلس صنعتی
تست تجهیزات منابع تغذیه سوئیچینگ، آداپتورها و پاور سوئیچها با مولتیمتر قبل از نصب تجهیزات
یکی از مواردی که لازم است قبل از نصب دوربینهای مداربسته به آن توجه کنید، تست تجهیزات منابع تغذیه سوئیچینگ، آداپتورها و پاور سوئیچها است.
مولتیمتر بهترین ابزار برای تست قطعی مدار، تست بازر (Buzzer) و آداپتورهای شبکه است.
سخن آخر
در این نوشتار از مجله رونیکس، چند مورد از نکات مهم نصب دوربینهای مداربسته را از دیدگاه متخصص شرکت آچاره بیان کردیم. امیدواریم این مطلب برایتان مفید باشد.
میتوانید با تماشای ویدئوی «فوت و فنهای نصب دوربینهای مداربسته» که با همکاری شرکت آچاره تهیه و تنظیم شده است، مراحل این کار را به صورت تصویری دنبال کنید.
در انتها اگر پرسش یا پیشنهادی دارید، با ما از طریق کامنت در همین صفحه در ارتباط باشید.
سلام وتشکربخاطرکانال مفیدوکاراآمد که واقعا مشکل خیلی ها روباکمترین هزینه ممکن برطرف میکنه البته خودم یه دوربین لامپی دارم هرکاری کردم نتونستم نصبش کنم بااینکه خیلیا گفتند نصبش آسونه وراحت به گوشی وصل میشه اما نشده یامن بلد نبودم
دوست عزیز مودمی که دوربین را باهاش مچ میکنی نباید مبین باشد.یکی از مهمترین دلایلش همین است.س
تشکر از شما واقعا مفید بود
واقعاً ممنون هستیم که سطح علم و دانش رو در صنف دوربین مداربسته بالا بردید…🙏🙏🙏
ارادتمند شما نصاب و کارشناس گرامی🙌🙌🙌
{آقای نصاب}
سلام ممنون خيلی عالی از راهنمای شما
عالیست ممنون
بسیار خوب
درود بر شما بسیار عالی بود
باتشکرفراوان بخاطراطلاعات مفیدتان.
باسلام و احترام سپاسگزارم از اینکه وقت گذاشتید و راهنمایی کردید امیدوارم همیشه موفق باشید ان شاء الله
سلام میشه ازتون خواهش کنم نسب سیمهای داخل دوربین مداربسته روهم نشون بدید
سلام همراه گرامی. با تشکر از ارسال نظر. این موضوع را در تولید محتوای آتی در نظر خواهیم داشت.
در خصوص نصب با پرچ اصلا هم سخت نیست برای همکاران تون .
خیلی راحت میشکنند و بعد شکسته شو میدن دستمون و میگن فورا برو یکی از این بخر و بیار .
عین مکانیکی های این زمونه که فقط تعویض کارن. نه تعمیر کار
مقاله بسیار عالی و توضیحات کامل بود با تشکر
سلام خداوند نگهدارتون باشد بزرگواران من نصاب دوربین نیستم ولی دوربینهای خانه راجابه جا کردم پایه اهنی جوش داده بودم خیلی تصویرخراب بود باخوندن این مقاله واقعا ۶۰ درصد بهتر شدفکرمیکردم دوربین سوخته ممنون
با سلام و تشکر از شما اگه امکان داره فیلم صفر تا صد نصب دوربین ip دار و تنظیمات آن را روی گوشی لطف بفرماییدک
سلام و با تشکر از ارسال نظر؛ این موضوع را در تولید محتوای آتی در نظر خواهیم داشت.
سلام من حامد سرحدی بیش از دو سال پیش از محصولات رونیکس استفاده میکنم و خیلی خیلی از این ابزار رازی هستم و پیش نهاد و برای همه است
اطلاعات جامع و کاملی بود. سوالات ذهنم درمورد دوربین مداربسته رو به خوبی کاور کردید. از تیم آچاره ممنون