
- دقیقه 10
- 245
- 0

به قلم منا رستمیان
18 اردیبهشت 1404
موتور برق در نبود برق شهری کاربردهای مختلفی را در مصارف مسکونی و صنعتی بر عهده دارد. انواع سایلنت و
موتور برق کارکردهای مختلفی را در مصارف صنعتی و مسکونی برآورده میکند و انتخاب بهترین مدل برای هر کارکرد اهمیت ویژهای دارد. در این مقاله از مجله رونیکس از لحاظ فنی به بررسی مقایسه موتور برق سایلنت با معمولی از لحاظ فنی و ساختاری، صدا، خنککاری، مصرف سوخت و نگهداری میپردازیم و بهترین ژنراتور برای هر کدام از محیطهای مسکونی، ویلاها، سفر و کمپینگ و مصارف صنعتی را معرفی میکنیم.
رونیکس را بخوانید.
انتخاب بین موتور برق سایلنت و معمولی؛ مسئله فقط صدا نیست!
انتخاب موتور برق میتواند به چالشی مهم برای شما تبدیل شود. صدای ژنراتور تنها یکی از عواملی است که در انتخاب مدل مناسب نقش ایفا میکند. مصارفی که برای ژنراتور در نظر دارید، بودجه اولیه شما و هزینهای که میتوانید برای نگهداری و تعمیر آن بپردازید در انتخاب شما موثر هستند. مقایسه فنی دو مدل سایلنت و معمولی به شما کمک میکند تا انتخاب بهتری داشته باشید.
1.مقایسه فنی موتور برق سایلنت و معمولی
اولین قدم در انتخاب بین دو مدل ژنراتور معمولی و سایلنت بررسی ویژگیهای مختلف آنها از قبیل ساختار، صدا، سیستم خنککاری، میزان مصرف انرژي و شیوه نگهداری از هر کدام آنهاست. هر یک از این عوامل میتواند نقش موثری در کارکرد موتور برق داشته و انتخاب شما را آسان کنند.
2.مقایسه موتور برق سایلنت با موتور برق معمولی از لحاظ ساختاری
از آنجاییکه انواع موتور برق سایلنت طوری طراحی شدهاند تا صدای کمتری تولید کنند، تفاوت موتور برق سایلنت با معمولی از لحاظ ساختار چشمگیر است. جنس مواد عایق صوتی در موتور برقهای سایلنت از فایبرگلاس تقویت شده است که نهتنها صدا را به حداقل میرساند، بلکه در برابر شرایط محیطی نیز از موتور برق محافظت میکند.
موتور برق معمولی دارای قاب باز فلزی است و نه تنها صدایی بیشتر تولید میکند، بلکه در برابر شرایط محیطی نیز مقاومت مناسبی ندارد. علاوه بر این، سیستم اگزوز نیز در مدلهای بیصدا برای کاهش صدا تقویت شدهاند و اگزوز در مدلهای معمولی چنین ویژگیای ندارد.

3.مقایسه ژنراتور اینورتر با ژنراتور معمولی از لحاظ صدا
همانطور که از نام ژنراتور سایلنت پیدا است، صدای کمی در حین کار ایجاد میکند؛ در حالیکه در ژنراتور معمولی چنین فاکتوری در نظر گرفته نشده است. مهمترین تفاوت این دو ژنراتور را میتوان در تولید صدا دانست. در ژنراتورهای معمولی صدا در بازهای بین ۷۰ تا ۹۰ دسیبل قرار دارد که میتوان آن را به صدای قطاری در حال حرکت از فاصله نزدیک تشبیه کرد. این میزان در ژنراتور اینورتر یا موتور برق سایلنت، ۵۰ تا ۶۰ دسیبل است؛ صدایی متوسط که آزاردهنده نیست.
برای انتخاب بهترین موتور برق سایلنت مقاله بهترین موتور برق بیصدا ۲۰۲۵: معرفی ۵ مدل سایلنت بینظیر را از دست ندهید.
برای انتخاب بهترین موتور برق سایلنت مقاله بهترین موتور برق بیصدا ۲۰۲۵: معرفی ۵ مدل سایلنت بینظیر را از دست ندهید.
4.مقایسه انواع موتور برق بر اساس سیستم خنککاری
سیستم خنککننده نقش مهمی در ایمنی موتور برق و کارکرد مناسب آن ایفا میکند. اگر خنککاری به شیوه مناسبی انجام نشود، موتور برق با اختلال مواجه میشود. سیستم خنککاری در ژنراتور برق معمولی شامل سیستم خنککاری هواخنک است که خود در دو روش تهویه باز و بسته انجام میشود. در سیستمهای تهویه باز، هوا به طور مستقیم از طریق اگزوز وارد ژنراتور شده و دستگاه را خنک میکند. در سیستم تهویه بسته یا هوامحصور، هوا از داخل ژنراتور خارج نمیشود و در گردش است. با بالارفتن دمای موتور، فن دستگاه روشن میشود و دمای هوا را کاهش میدهد.
سیستم خنککاری در موتور برق بیصدا معمولأ به سیستم آبخنک و هواخنک پیشرفته انجام میشود. در سیستم آبخنک یا مایع خنک، آب یا مایعاتی مثل ضد یخ هستند که باعث پایینآمدن دمای دستگاه میشوند. پمپ آب در این دستگاه با روشنشدن ژنراتور روشن شده و آب را با فشار مناسب در موتور به جریان میاندازد و از این طریق باعث پایینآمدن دمای موتور میشود.
5.مقایسه میزان مصرف سوخت یا انرژی در انواع موتور برق
تفاوت موتور برق بیصدا با موتور برق معمولی از لحاظ میزان مصرف سوخت یا انرژي نیز قابل بررسی است. به طور کلی، هنگام مقایسه موتور برق سایلنت با معمولی، به این نکته توجه کنید که ژنراتور ساختار سادهتر و مصرف انرژي بالاتری دارد. مدلهای سایلنت یا موتور برق اینورتر با بهرهگیری از تکنولوژي جدیدتر و موتورهای کارآمد، مصرف انرژي کمتری دارند.
اگر میزان مصرف انرژی برای شما مهمترین فاکتور انتخاب باشد، ژنراتور اینورترها بهترین انتخاب برای شما هستند. یکی از بهترین انواع موتور برق بیصدا در بازار، ژنراتور اینورتر 2000 وات رونیکس مدل RH-4792 است. این موتور برق سایلنت، مجهز به سوئیچ حالت اقتصادی است و در این حالت بر اساس تنظیم سرعت موتور بر حسب نوع بار متصل، مصرف سوخت را کاهش میدهد.

6.تفاوت در نگهداری موتور برق سایلنت و موتور برق معمولی
موتور برق سایلنت از طراحی پیچیدهتری برخوردار است و نگهداری آسانتری دارد. در مقابل، ژنراتور برق معمولی در معرض استهلاک بیشتر و نیازمند نگهداری بیشتری است. یعنی سرویسهای دورهای با فاصله زمانی کوتاهتر برای بالارفتن عمر دستگاه باید انجام شود. به این ترتیب، با شناسایی قطعات معیوب، تعمیرات لازم انجام میشود.
7.مقایسه دوام موتور برق معمولی و موتور برق بیصدا
معمولاً قطعات ژنراتورهای معمولی دوام بالاتری دارند و برای استفاده صنعتی، مناسبتر از انواع سایلنت هستند. این موتور برقها طراحی سادهتری دارند و ساختار قدرتمند باعث بالارفتن کارآیی آنها در محیطهای نیمهصنعتی و صنعتی میشود. موتور برقهای سایلنت به دلیل ساختار ویژهای که در راستای کاهش صدا برای آنها در نظر گرفته شده، در مقایسه با انواع معمولی دوام کمتری دارند و برای مصارف کارگاهی توصیه نمیشوند.
8.مقایسه ژنراتور سایلنت با معمولی از لحاظ قدرت خروجی
قدرت خروجی ژنراتورهای سایلنت در مقایسه با انواع معمولی کمتر است و طراحی عایق صدا در آنها باعث میشود که قدرت خروجی آنها تحت تأثیر قرار گیرد. در مدلهای معمولی طراحی باز باعث بالارفتن قدرت خروجی میشود و این مقدار در مدلهای صنعتی در بیشترین میزان خود قرار دارد.
مقایسه فنی | ساختار | صدا | سیستم خنککاری | مصرف انرژي | نگهداری |
---|---|---|---|---|---|
موتور برق معمولی | بدون عایق | ۷۰ تا ۹۰ دسیبل | هواخنک | بیشتر | هزینه بیشتر |
موتور برق سایلنت | مجهز به عایق صوتی | ۵۰ تا ۶۰ دسیبل | آبخنک/ هواخنک | کمتر | هزینه کمتر |
موتور برق مناسب برای محیطهای مسکونی و ویلاها
حالا که با مقایسه موتور برق سایلنت با معمولی از لحاظ تفاوتهای ساختاری و فنی آشنا شدیم، میتوانیم هر یک از آنها را برای محیطهای مختلف انتخاب کنیم. بهترین موتور برق برای محیط مسکونی یا ویلا چه موتور برقی است؟ با توجه به اینکه صدای تولیدی در ژنراتورهای معمولی بالا است، استفاده از این مدلها برای محیطهای مسکونی توصیه نمیشود. سیستم استارت در مدلهای اینورتر موتور برق، آسان بوده و ایمنی بالایی برای استفاده در محیطهای مسکونی و ویلاها برای شما فراهم میکند. این دستگاهها حمل و نقلی آسان دارند و از لحاظ ظاهری نیز مدرن هستند.
موتور برق مناسب برای کمپینگ، سفر و استفاده در فضای باز
اگر برای کمپینگ و سفر یا فضای باز به دنبال موتور برق هستید، شاید سر در گم شوید که کدام مدل برای شما مناسبتر است؟ در این شرایط، وزن و سیستم حملونقل آسان و مصرف سوخت نیز اهمیت بالایی پیدا میکنند. از لحاظ وزنی، بین مدلهای سایلنت و معمولی تفاوتهایی وجود دارد. در میان مدلهای سایلنت میتوان انواع کموزنتری را پیدا کرد که استفاده از آنها را برای کمپینگ آسانتر میکند. یکی از انواع کموزن موتور برق سایلنت، ژنراتور اینورتر 800 وات رونیکس مدل RH-4790 است که در مقایسه با ژنراتورهای معمول ۲۰ درصد کاهش وزن داشته و وزنی در حدود ۹ کیلوگرم دارد. حملونقل این دستگاه آسان بوده و برای سفر و کمپینگ مناسب است.

موتور برقهای اینورتر و سایلنت با مصرف سوخت کمتر نسبت به موتور برقهای معمولی در سفر و طبیعت کارایی مناسبتری دارند و مدتزمان بیشتری را با سوخت کمتر کار میکنند. همچنین، سایلنتبودن این موتور برقها باعث میشود که برای استفاده در طبیعت و سفر مناسبتر باشند و آلودگی صوتی در طبیعت ایجاد نکنند.
برای کارگاهها و مصارف صنعتی، کدام مدل بهتر است؟
برای مقایسه موتور برق سایلنت با معمولی باید به نوع مصرف مورد نظر توجه کنید. یعنی در مصارف صنعتی و کارگاهها نیاز به ژنراتور دارید یا طبیعت و سفر؟ در مصارف صنعتی دوام و قدرت خروجی و هزینه تعمیرات اهمیت ویژهای پیدا میکنند؛ چراکه نیاز است موتور برق در مدت زمان طولانی کار کند و شرایط کار مداوم موتور برق در گروی ویژگیهای فوق است. آیا مدلهای معمولی ژنراتور برای مصارف صنعتی مناسبتر است؟ در پاسخ به این سوال باید گفت بله. موتور برقهای معمولی در کاربردهای صنعتی و کارگاهی توان خروجی بالاتری ارائه داده و میتوانند بدون وقفه در ساعات طولانی کار کنند.
هزینه تعمیر و نگهداری موتور برق معمولی نیز از موتور برق سایلنت کمتر بوده و در شرایط کار مداوم کارایی مناسبتری از خود نشان میدهند. هرچند در مورد فضاهای نیمهصنعتی ممکن است تداخل صدای ژنراتورهای معمولی با هیاهوی کارگاهها مشکلآفرین باشد. البته مدلهای سایلنت برای مصارف صنعتی و نیمه 22 صنعتی نیز ساخته شدهاند که در مقایسه با مدلهای معمولی ژنراتور قیمت بیشتری دارند.
یکی از بهترین مدلهای موتور برق معمولی برای مصارف صنعتی، ژنراتور بنزینی 6000 وات رونیکس مدل RH-4760 است که مجهز به موتور ۴ زمانه با ظرفیت سیلندر ۴۲۰ سیسی و توان خروجی ماکزیمم ۶ کیلو وات است.
هزینه تعمیر موتور برق سایلنت بیشتر است یا موتور برق معمولی؟
ژنراتور اینورترها ساختار پیچیدهتری نسبت به موتور برقهای معمولی دارند. به همین دلیل، هزینه تعمیر آنها بیشتر از مدلهای معمولی است که ساختاری سادهتر دارند. همچنین، در این ژنراتورها به دلیل باز بودن موتور برق، اصطکاک موتور کمتر است. در مدلهای سایلنت که عایق صدا وجود دارد، اصطکاک موتور برای مدتزمان طولانی بیشتر بوده و هزینه تعمیر را بالا میبرد. قطعات موتور برق معمولی در بازار در دسترس هستند که همین مسأله تعمیر آنها را کمهزینهتر از مدلهای سایلنت میکند. در مصارف صنعتی که نیاز به کمترین هزینه نگهداری برای موتور برق محسوس است، استفاده از موتور برق معمولی با هزینه نگهداری کمتر، مقرون به صرفهتر از موتور برق سایلنت با هزینه نگهداری بیشتر خواهد بود.
شرایط کار مداوم در مدلهای معمولی و مدلهای سایلنت موتور برق
تفاوت موتور برق سایلنت با معمولی از لحاظ سیستم خنککاری باعث خروجی متفاوت آنها از لحاظ کار مداوم میشود. مدلهای سایلنت با عایق صدا سیستم خنککاری متفاوتی دارند که استفاده از آنها برای کار مداوم را نامناسب میسازد. موتور برق معمولی با طراحی سادهتر در مدت زمان طولانی کارایی بهتری از خود نشان داده و به همین دلیل برای مصارف صنعتی مناسبتر از موتور برق سایلنت است. موتور برق سایلت یا ژنراتور اینورترها طوری طراحی شدهاند که برای استفاده کوتاهمدت یا استفاده طولانیمدت با فاصله زمانی مناسب باشند.

مقایسه هزینه اولیه و هزینه نگهداری در مدلهای سایلنت و معمولی
هزینه اولیه خرید و هزینه نگهداری از موتور برق، میزان مقرون بهصرفه بودن آن را تعیین میکند. قیمت خرید موتور برق، هزینه سوخت آن، هزینه تعویض قطعات و هزینههایی که برای سرویس دورهای خرج میکنید، همه و همه نشان میدهند که کدام مدل میتواند هزینهای کمتر برای شما به همراه داشته و به صرفهتر باشد.
در مقایسه موتور برق سایلنت با معمولی از لحاظ هزینه اولیه، قیمت خرید موتور برقهای سایلنت بیشتر از مدلهای معمولی است. علت آن هم طراحی پیشرفتهتر آنها است. هرچند موتور برقهای سایلنت مصرف بهینهتری از موتور برق معمولی دارند، اما هزینه تعویض قطعات آنها از مدلهای معمولی بیشتر است. سرویس دورهای موتور برق سایلنت نیز برای محافظت از کارکرد مناسب آن ضروری است و هزینه بیشتری از مدل معمولی به همراه دارد.
به طور کلی به جز مصرف سوخت میتوان گفت که موتور برق معمولی مقرون بهصرفهتر از انواع موتور برق سایلنت است. همچنین، قیمت خرید، تعویض قطعات و هزینه سرویس دورهای در این مدل کمتر از مدل سایلنت است.
در جدول زیر میتوانید مقایسه کاملی از موتور برق سایلنت و معمولی بر اساس ویژگیهای مختلف را مشاهده کرده و متناسب با نیاز و شرایط خود نسبت به خرید اقدام کنید.
انواع | صدا | قیمت | کاربرد | مصرف سوخت | وزن | هزینه نگهداری |
---|---|---|---|---|---|---|
موتور برق سایلنت | کمتر | بیشتر | سفر، طبیعت، محیطهای مسکونی | کمتر | کمتر | بیشتر |
موتور برق معمولی | بیشتر | کمتر | مصارف کارگاهی و صنعتی | بیشتر | بیشتر | کمتر |
ژنراتور سایلنت یا معمولی؛ انتخاب نهایی بر اساس نیاز شما
در نهایت بعد از مقایسه موتور برق سایلنت با معمولی، اینکه انتخاب شما موتور برق سایلنت یا موتور برق معمولی باشد، بستگی به کارکرد متناسب شما از دستگاه و نیاز شما دارد. در مصارف مسکونی و طبیعتگردی، استفاده از موتور برق سایلنت در مدتزمان کوتاه هزینه نگهداری چندانی ندارد. این نوع موتور برق میتواند انرژی مورد نیاز شما را فراهم کند. در مصارف صنعتی و کارگاهی استفاده از مدلهای معمولی موتور برق با هزینه نگهداری کمتر و کارکرد مداوم، مقرون بهصرفهتر و مناسبتر است. در این محیطها میتوانید از صدای زیاد موتور برق چشمپوشی کنید. رونیکس مدلهای متنوع موتور برق سایلنت و موتور برق صنعتی را متناسب با نیازهای شما تولید میکند. کیفیت و نوآوری را با رونیکس تجربه کنید.
اگر سوال یا پیشنهادی دارید، با ما در همین صفحه به اشتراک بگذارید.
سوالات متداول
در چه شرایطی موتور برق معمولی گزینه بهتری است؟
موتور برق معمولی برای مصارف صنعتی و کارگاهی مناسبتر از موتور برق سایلنت است.
آیا موتور برق سایلنت از نظر فنی ضعیفتر از مدل معمولی است؟
خیر. موتور برق سایلنت از لحاظ فنی تفاوت چندانی با مدل معمولی ندارد. طراحی پیشرفتهتر در موتور برق سایلنت با در نظر گرفتن عایق صدا آن را برای مصارف مسکونی و طبیعتگردی مناسب میسازد.