نگاهی به چراغ پیشانی، انواع و کاربردهای آن

نگاهی به چراغ پیشانی، انواع و کاربردهای آن

به قلم آیدین طلایی

7 فروردین 1402

بیش از صد سال پیش بود که از این وسیله برای اولین بار در معادن استفاده شد. کارگران معدن در اعماق زمین به نور و هر دو دست‌شان برای حفاری نیاز داشتند. اما با وجود گازهای اشتعال‌زای داخل معادن، امکان استفاده از لامپ‌های معمولی یا مشعل وجود نداشت. و در این زمان بود که چراغ پیشانی اختراع شد؛ وسیله‌ای کاربردی و مهم برای روشنایی مکان‌های تاریک.

در این نوشتار مجله رونیکس، به چراغ پیشانی، انواع و کاربردهای آن می‌پردازیم.

رونیکس را بخوانید.

چراغ پیشانی و انواع آن

همان‌طور که از نامش پیداست، چراغ پیشانی یا هدلایت چراغی است که با یک یا دو بند بر روی پیشانی بسته شده و نوری هم جهت با دید کاربر ایجاد می‌کند. این ابزار از پرکاربردترین انواع چراغ قوه‌ها است که با ویژگی‌های متنوع خود در انواع متنوعی تولید و راهی بازار می‌شود.

استفاده از چراغ پیشانی جدا از روشنایی محیط پیرامون و دید بهتر، به شما امکان استفاده از هر دو دست‌تان را در زمان انجام کار می‌دهد؛ به همین دلیل استفاده از این ابزار در طبیعت‌گردی و کوهنوردی یا کار در محیط‌های تاریکی مثل معدن ایده‌آل است.

با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی، انواع مختلفی از این ابزار برای کارهای مختلف وارد بازار شد. چراغ قوه پیشانی را از نظر نوع لامپ می‌توان به سه دسته رشته‌ای، LED و SMD تقسیم کرد. هر کدام از این چراغ‌های پیشانی دارای ویژگی‌های مختلفی هستند که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم.

چراغ پیشانی لامپ رشته‌ای

این دسته از چراغ‌های پیشانی‌ قدیمی‌ترین در میان آن‌هاست. این چراغ‌ها بسیار بزرگ هستند و وزن زیادی نسبت به دیگر انواع این دستگاه دارد. علاوه بر این، چراغ پیشانی لامپ رشته‌ای مصرف باتری بسیار زیادی دارد؛ به طوری که در صورت استفاده مداوم، نهایتا تا دو ساعت کار می‌کنند.

چراغ پیشانی لامپ رشته‌ای
چراغ پیشانی لامپ رشته‌ای

چراغ پیشانی LED

این چراغ پیشانی از یک یا چند لامپ LED برای روشن کردن فضا استفاده می‌کند. در مقایسه با لامپ‌های رشته‌ای، اندازه و وزن لامپهای LED کمتر است. مصرف باتری لامپ‌های LED تقریباً نصف و پراکندگی نور آن‌ها بسیار بیشتر از لامپ‌های رشته‌ای است.

چراغ پیشانی LED
چراغ پیشانی LED

چراغ پیشانی SMD

در این چراغ‌های پیشانی، از لامپ‌های LED با تکنولوژی جدید SMD استفاده شده است. اگر به دنبال بهترین گزینه هستید، در خرید این چراغ‌های پیشانی‌ درنگ نکنید؛ چرا که مصرف باتری در چراغ پیشانی‌ SMD فوق‌العاده کم است؛ تا جایی که می‌توان بی‌وقفه حدود دوازده ساعت از آن‌ها استفاده کرد. علاوه بر این، اندازه این چراغ‌های پیشانی بسیار کوچک‌تر از انواع دیگر است.

چراغ پیشانی SMD
چراغ پیشانی SMD

انواع پرتوی نور در چراغ پیشانی

پرتودهی چراغ‌های پیشانی را می‌توان به سه دسته تقسیم بندی کرد:

  • نور پخش(flood): نام دیگر آن‌ها نور غیرمتمرکز است. چراغ‌های پیشانی با این قابلیت، نور را پخش می‌کنند تا منطقه وسیعی را روشن کنند.
  • نور نقطه‌ای(spot): دیگر نام آن‌ها نور متمرکز است. چراغ‌های پیشانی با این ویژگی، برای تمرکز روی یک نقطه خاص، نور را به صورت باریک پخش می‌کنند.
  • نور دو بردی: دسته‌ای دیگر از چراغ‌های پیشانی هستند که قابلیت هم‌زمان نور نقطه‌ای و پخش را به شما می‌دهند. البته هر کدام از ویژگی‌های فوق را به خوبی چراغ‌هایی که فقط نور نقطه‌ای یا پخش دارند نمی‌توانند انجام دهند.
پرتوی نور چراغ پیشانی
پرتوی نور چراغ پیشانی

کاربردهای چراغ پیشانی

پس از توضیحاتی درباره چراغ پیشانی، مزایا و معایب و انواع آن، به سراغ مهم‌ترین بخش این نوشتار می‌رویم؛ اینکه یک چراغ پیشانی چه کاربردی دارد و برای هر کار نیاز به کدام نوع از این دستگاه است؟

  • کوهنوردی: کوهنورد علاوه بر دید مناسب در نزدیک، باید فاصله‌های دور را هم به خوبی ببیند. به همین دلیل باید چراغ پیشانی طیف وسیعی از نور را در این ورزش ایجاد کند. چراغ‌های پیشانی دو برد یا متوسط گزینه‌ای عالی برای این فعالیت هستند تا هم فاصله کوتاه و هم مسافت‌های طولانی را برای شما روشن کنند.
  • محیط‌های تاریک: اگر در کارهای فنی مثل تعمیر اتومبیل مشغولید، برای کار در بعضی قسمت‌های خودرو به چراغ پیشانی نیاز خواهید داشت. چراغ‌های پیشانی غیر متمرکز با روشن کردن قسمت زیادی در مقابل شما، به شما در این کار کمک می‌کند.
  • کمپینگ‌های شبانه: طبیعت‌گردی در شب برای فعالیت‌های مختلفی مانند پخت و پز یا حتی دیدن محیط اطراف نیاز به چراغ پیشانی دارد. این فعالیت‌ها به چراغ قوه با دامنه کوتاه 40 تا 60 متر نیاز دارد.
  • دوچرخه سواری و دویدن: دوچرخه سواری یا دویدن در شب به چراغ پیشانی نیاز دارد. به دلیل سرعت بالای این فعالیت‌ها و مسافت زیادی که باید طی کنید، سعی کنید از چراغ قوه پیشانی استفاده کنید که دامنه پرتاب نور زیادی داشته باشد.
کاربری استفاده از چراغ پیشانی
کاربری استفاده از چراغ پیشانی

مزایای چراغ پیشانی

استفاده از چراغ پیشانی مزایای زیادی دارد که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم.

  • آزاد بودن دست‌ها: شاید مهم‌ترین تفاوت چراغ پیشانی از دیگر انواع چراغ قوه همین باشد. این ویژگی به شما کمک می‌کند تا علاوه بر روشنایی فوق‌العاده، در بهترین و ایمن‌ترین شکل ممکن به فعالیت‌های خود در شب یا محیط‌های تاریک بپردازید.
  • هماهنگی محل تابش نور با زاویه دید فرد: به دلیل نصب این چراغ قوه بر روی سر، کنترل بسیار بیشتری روی محل تابش نور دارید؛ چرا که با حرکت سر می‌توانید نور را به نقطه مورد نظر بیندازید.
  • عدم خستگی دست‌ها: استفاده زیاد از چراغ قوه دستی برای کارهای طولانی مدت، دست‌های شما را خسته می‌کند. طبیعتا استفاده از هدلایت این مشکل را نخواهد داشت.
  • شعاع نوردهی بیشتر: این مورد شاید اصلی‌ترین دلیل استفاده از این ابزار در بین پزشکان، کارگران معادن و شرکت‌های صنعتی باشد. چراغ قوه‌های پیشانی در حالت نور پخش شعاع بیشتری را روشن می‌کنند. هرچند برد نور آن‌ها نسبتا کمتر است.
کاربری چراغ پیشانی
کاربری چراغ پیشانی

معایب چراغ پیشانی

مانند هر ابزار دیگری چراغ پیشانی دارای معایب خاصی است که در ادامه ذکر می‌کنیم.

  • نامناسب در فعالیت‌های گروهی: اگر از چراغ پیشانی در فعالیت‌های گروهی استفاده می‌کنید، انداختن نور در صورت طرف مقابل اذیت کننده‌است. به همین دلیل در صورت ضروری بودن، چراغ قوه را در حالت نور کم قرار دهید.
  • نور کمتر نسبت به چراغ قوه‌های دستی: این مساله در تمام چراغ‌قوه‌های پیشانی وجود ندارد، اما به طور کلی روشنایی متمرکزی که چراغ‌ قوه‌های دستی به ما ارائه می‌دهند، به مراتب بیشتر از چراغ پیشانی است.

چراغ‌های پیشانی رونیکس

رونیکس همواره هدف تولید ابزارآلات باکیفیت و متنوع را برای انواع کاربری‌ها دارد. با همین رویکرد، چراغ‌های پیشانی تولیدشده توسط رونیکس با مدل‌های RH-4280، RH-4281 و RH-4282 در بازار ابزار ایران موجود است. این دسته چراغ‌های پیشانی در انواع SMD قرار گرفته و ایده‌آل برای کوهنوردی، دوچرخه سواری، پیاده‌روی و طبیعت‌گردی است. از ویژگی‌های مهم این چراغ‌های پیشانی رونیکس می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بدنه فلزی مقاوم در برابر ضربات احتمالی
  • دارای حداکثر دامنه روشنایی با بدنه سبک و جمع‌وجور
  • لامپ LED با تکنولوژی SMD کم مصرف با شدت روشنایی نور بالا
  • عدسی شیشه‌ای ضد خش، شفاف و مقاوم در برابر گردوغبار و آب، با قابلیت تمرکز نور با بالاترین کیفیت
  • دارای هدبند باکیفیت و قابل تنظیم
مشخصات فنی چراغ‌های پیشانی رونیکس
مشخصات فنی چراغ‌های پیشانی رونیکس

بیشتر بخوانید:
«راهنمای خرید نور افکن دستی و چراغ کمپینگ»
«چه وسایلی برای کوهنوردی در پاییز لازم است؟»

سخن آخر

در این نوشتار رونیکس به یکی از کاربردی‌ترین وسایل در  زمینه روشنایی پرداختیم؛ چراغ پیشانی.

مانند هر ابزار دیگری، انتخاب چراغ پیشانی به نوع استفاده شما از دستگاه بستگی دارد. اما بعضی ویژگی‌ها، تولیدات یک برند حرفه‌ای را از دیگر برندها متمایز می‌کنند؛ مثل کیفیت بالای ساخت، ارائه محصولات متنوع، خدمات پس از فروش متمایز و قیمت مناسب. چراغ‌های پیشانی تولید شده توسط شرکت رونیکس، علاوه بر ویژگی‌های فوق، تمامی نیازهایی که از این ابزار دارید را برآورده می‌کند. به نظر شما یک چراغ قوه پیشانی خوب باید چه ویژگی‌های دیگری داشته باشد؟ نظرات و سوالات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

چراغ‌های پیشانی رونیکس را از چه طریقی می‌توان خریداری کرد؟
می توانید به عاملین فروش ما در شهرهای مختلف ایران مراجعه و محصول خود را خریداری کنید. همچنین برای اطلاع از نزدیک‌ترین آدرس عاملین فروش رونیکس، می‌توانید با شماره تماس 6497-021 (واحد امور مشتریان) تماس بگیرید.

از کجا بدانیم که کدام چراغ پیشانی رونیکس را خریداری کنیم؟
با توجه به تنوع زیاد محصولات رونیکس، در صورت نیاز به هرگونه مشاوره جهت انتخاب محصولات، می‌توانید با شماره گیری 6497-021، با کارشناسان ما در رونیکس تماس حاصل کنید.

یک پاسخ به “نگاهی به چراغ پیشانی، انواع و کاربردهای آن”

  1. […] بیشتر بخوانید: نگاهی به چراغ پیشانی، انواع و کاربردهای آن […]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

عضویت در خبرنامه :

برای عضویت در خبرنامه و اطلاع از جدیدترین مقالات مجله رونیکس ایمیل خود را وارد کنید.