نحوه نگهداری از کارواش خانگی؛ افزایش عمر دستگاه

نحوه نگهداری از کارواش خانگی؛ افزایش عمر دستگاه
  • دقیقه 10
  • 134
  • 0

به قلم سعید داودی

11 اردیبهشت 1404

کارواش‌های خانگی دستگاهی است که می‌توانید از آن برای تمیز کردن حیاط خانه، پارکینگ یا حتی شست‌وشوی خودرو استفاده کنید؛ اما اگر می‌خواهید عمر این دستگاه‌ها را افزایش دهید، باید حواستان به اصول نگهداری از کارواش خانگی هم باشد. سرویس به‌موقع موتور و پمپ کارواش، تمیزکاری فیلتر ورودی، شلنگ‌های دستگاه و نازل و رعایت یک سری نکات ساده از جمله کارهایی است که برای نگهداری صحیح از کارواش‌های خانگی باید انجام دهید. در ادامه با جزئیات بیشتری درباره‌ی این موضوع صحبت می‌کنیم.

چرا نگهداری صحیح از کارواش خانگی اهمیت دارد؟

مهم‌ترین دلیلی که باید حواستان به مراقبت از کارواش‌های خانگی باشد، افزایش عمر آن‌ها است. منطقی نیست که چند میلیون برای خرید کارواش خانگی هزینه کنید؛ اما با اصول نگهداری از آن آشنا نباشید. استفاده‌ نادرست از کارواش خانگی باعث فرسوده‌شدن یا خرابی پمپ دستگاه (قلب کارواش‌‌های خانگی) و موتور آن می‌شود. همچنین ممکن است به‌مرور زمان بخش‌هایی از دستگاه مثل شلنگ، ورودی، نازل یا حتی فیلتر ورودی آن دچار گرفتگی شوند و نیاز به تعمیر داشته باشند.
برای اینکه عمر دستگاه را افزایش دهید؛ از هزینه‌های تعمیر و تعویض اجزای دستگاه جلوگیری کنید و عملکرد کارواش خانگی را بهبود ببخشید، لازم است با روش‌های نگهداری از کارواش خانگی آشنا باشید.

روش‌های ساده برای مراقبت روزانه از کارواش خانگی

نگهداری از کارواش خانگی چندان پیچیده نیست؛ فقط کافی است پس از هربار استفاده، یک سری نکات را در مورد دستگاه رعایت کنید. در ادامه به این نکات و اصول مراقبت روزانه می‌پردازیم.

نحوه تعمیر کارواش

1.بررسی سلامت دستگاه قبل از استفاده

یکی از روش‌های ساده برای مراقبت از کارواش‌های خانگی این است که هر بار پیش از استفاده‌ مجدد، ابتدا وضعیت سلامتی تمامی اجزای آن را بررسی کنید. خیلی وقت‌ها ممکن است شلنگ، نازل، ورودی و… کارواش خانگی دچار گرفتگی شده باشد؛ یا به دلایل مختلفی اجزای آن دچار نشتی باشد. رفع نکردن برخی از این آسیب‌ها، مثل رسوب‌گرفتگی اجزا، عملکرد آن را تحت تاثیر قرار می‌دهد. همچنین به قطعات مهم‌تر کارواش مثل پمپ و موتور هم فشار می‌آورد و ممکن است خسارت‌های بیشتری را به شما تحمیل کند.

2.استفاده از آب مناسب

برای راه‌اندازی کارواش‌های خانگی باید از آبی تمیز و عاری از ذرات شن و ماسه استفاده کنید. اگر منبع تامین آب دستگاه، آب شهری است، معمولاً مشکلی برای دستگاه پیش نمی‌آید؛ اما اگر منبع تامین آب مثلاً مخزن یا تانکر است، پیشنهاد می‌کنیم از یک فیلتر مناسب برای حذف ذرات شن‌ و ماسه یا آشغال‌های موجود در آب استفاده کنید.

نکته‌ بعدی بحث سختی آب است. در شهرهایی که میزان سختی آب بالا است، اغلب دستگاه‌های خانگی، مثل پکیج‌، شیرآلات و… به‌مرور زمان دچار رسوب‌گرفتگی می‌شوند. میزان استاندارد سختی آب شهری 30 تا 100 واحد PPM است؛ البته میزان سختی آب در خیلی از شهرهای ایران به حدود 200 تا 250 هم می‌رسد.

برای اینکه مشکل رسوب‌دهی شیرآلات و دستگاه‌های مثل کارواش‌های خانگی را حل کنید، بهتر است از سیستم‌های فیلتراسیون کمک بگیرید. برای مثال احتمالاً فیلترهای رسوب‌گیری که برای پکیج‌های دیواری و سایر وسایل خانگی استفاده می‌شوند را دیده‌اید. این رسوب‌گیرها قیمت بالایی ندارند؛ اما می‌توانند سلامت دستگاه‌های خانگی، مثل کارواش‌ شما را تا حد زیادی تضمین کنند.

نظافت منزل – چطور از دستگاه کارواش خانگی برای شستشوی زمین استفاده کنیم

3.مراقبت‌های ساده در هنگام استفاده از کارواش خانگی

نکته بعدی اینکه وقتی دارید از کارواش خانگی استفاده می‌کنید، مراقب باشید به دستگاه فشاری وارد نشود؛ یا برخوردی با سطوح پارکینگ و حیاط نداشته باشد. همچنین اگر کارواشتان از نوع برقی است، باید مراقب کابل هم باشید که له نشده و آسیبی به آن وارد نشود.
دیگر اینکه اگر هنگام استفاده متوجه شدید فشار بیش از اندازه‌ای به دستگاه وارد می‌شود؛ یا دستگاه دچار نشتی است، فوراً آن را خاموش کنید و به عیب‌یابی دستگاه بپردازید. در مقاله‌ی «0 تا 100 آموزش تعمیر کارواش خانگی» درباره‌ی مراحل عیب‌یابی از دستگاه صحبت کرده‌ایم. خواندن این مقاله هم به کارتان می‌آید.

نحوه نگهداری از کارواش خانگی

    4.نکات مراقبتی پس از استفاده از دستگاه

    در مرحله‌ آخر هم به اصول نگهداری از کارواش خانگی پس از هربار استفاده می‌رسیم. نکته اول اینکه وقتی استفاده‌ شما از دستگاه تمام می‌شود، باید مطمئن شوید که آب باقی‌مانده در شلنگ، پمپ و مخزن آن کاملاً تخلیه شده است. باقی‌ ماندن آب در این اجزاء باعث پوسیدگی و زنگ‌زدگی قطعات می‌شود. همچنین در فصل‌های سرد ممکن است آب باقی‌مانده یخ بزند و موجب پارگی شلنگ یا شکستگی اجزای داخلی کارواش شود.
    مورد بعدی اینکه پس از استفاده لطفاً نازل را جدا کرده و آن را با آب شست‌وشو دهید. این کار باعث می‌شود تا رسوب یا شوینده در داخل نازل باقی نماند و مشکلی ایجاد نکند. همین کار را بهتر است برای فیلترهای دستگاه هم انجام دهید.
    جمع‌کردن شلنگ و کابل برق به شکل صحیح و جلوگیری از پیچ‌خوردگی این اجزاء هم اهمیت زیادی دارد. در نهایت اینکه دستگاه را در جایی خشک و به دور از نور آفتاب قرار دهید. محل نگهداری از دستگاه نیز بهتر است سطحی صاف و یک‌دست بوده و با فاصله از سطح زمین انتخاب شود.با رعایت همین اصول مراقبتی ساده می‌توانید عمر کارواش‌های خانگی را چندین سال افزایش دهید.

    نکات ضروری برای حفظ عملکرد پمپ کارواش خانگی

    از پمپ کارواش‌های خانگی به‌عنوان قلب این دستگاه یاد می‌شود. این پمپ است که فشار آب را بالا می‌برد و دستگاه را به کار می‌اندازد. به همین دلیل اگر پمپ دچار مشکل شود، عملاً کارواش شما از کار می‌افتد. در این صورت برای تعمیر یا تعویض پمپ باید هزینه‌ بالایی را بپردازید. اگر نمی‌خواهید چنین مشکلی را تجربه کنید، حواستان به نکات زیر باشد.

    • مطمئن شوید آب ورودی به مخزن عاری از ذرات شن و ماسه یا آشغال است. ورود رسوبات به داخل پمپ باعث آسیب‌دیدگی آن می‌شود.
    • پیش از راه‌اندازی پمپ مطمئن شوید سطح آب مخزن به حد نصاب رسیده است. خشک کارکردن پمپ ضرر زیادی برای آن دارد. خیلی وقت‌ها دلیل اصلی خرابی پمپ کارواش خانگی همین عامل است.
    • فیلتر تمیزکننده‌ آب ورودی را پس از هربار استفاده تمیز کنید؛ همچنین به‌صورت دوره‌ای باید این فیلترها تعویض شوند. پس مراقب این مسئله هم باشید.
    • پس از هربار استفاده لازم است آب داخل پمپ و مخزن کاملاً تخلیه شوند؛ باقی ماندن آب قطعات پمپ را دچار زنگ‌زدگی می‌کند؛ همچنین در فصل‌های سرد ممکن است آب باقی‌مانده یخ زده و باعث شکستگی اجزای داخلی پمپ شود.
    • از کارواش‌های خانگی به طور مستمر استفاده نکنید؛ این دستگاه‌ها برای استفاده‌ محدود طراحی شده‌اند؛ پس بهتر است هر 20 تا 30 دقیقه یک‌بار دستگاه را خاموش کنید و به پمپ و موتور آن اجازه دهید تا خنک شوند.
    • اگر دستگاه دچار نشتی است یا سروصدای غیرعادی از سمت موتور و پمپ می‌شنوید، سریعاً دستگاه را خاموش کنید و سراغ عیب‌یابی از دستگاه بروید.

    آشنایی با انواع کارواش‌های خانگی و صنعتی رونیکس

      مراقبت از موتور کارواش خانگی: نکات کلیدی

      همان‌قدر که نگهداری از پمپ کارواش‌ خانگی اهمیت دارد، مراقبت از موتور آن هم حائز اهمیت است. برای جلوگیری از خرابی موتور لازم است حواستان به نکات زیر باشد:

      1) برق ورودی به موتور را کنترل کنید. اگر کارواش خانگی شما برقی است، حواستان به جریان برق ورودی دستگاه باشد. همچنین به طور همزمان چند وسیله‌ برقی را با کارواش خانگی روشن نکنید. نکته بعدی اینکه اگر از کارواش‌های شارژی استفاده می‌کنید، اصول نگهداری صحیح از باتری‌های لیتیومی را رعایت کنید.
      2) اگر در بین کار قصد استراحت دارید، دستگاه را خاموش کنید. روشن‌ماندن موتور کارواش به آن فشار اضافی وارد می‌کند و عمر آن را پایین می‌آورد.
      3) اگر کارواش خانگی شما روشن نمی‌شوند؛ یا پس از کمی استفاده خاموش می‌شود، باید سراغ چک‌کردن سلامت موتور بروید. مشکلاتی مثل گردوخاک موجود در اطراف موتور ممکن است دلیل این مشکل باشد.
      4) موتور دستگاه را در بازه‌های زمانی مشخصی تمیز کنید. می‌توانید این کار را با روغن‌های تمیزکننده انجام دهید. روغن‌کاری اجزای موتور هم به همان اندازه مهم است.
      5) برای اینکه فشار بیش از اندازه به موتور کارواش خانگی وارد نشود، هر 20 تا 30 دقیقه دستگاه را خاموش کنید و اجازه دهید تا موتور آن خنک شود.

      چطور موتور کارواش خانگی را از خرابی‌های رایج محافظت کنیم؟

      دلیل اصلی خرابی موتور کارواش‌های خانگی استفاده‌ نادرست از آن است. همچنین بی‌توجهی به شرایط محیطی یا منبع تامین انرژی موتور نیز می‌تواند مشکلات زیادی برای دستگاه پیش بیاورد. برای اینکه جلو چنین اتفاق‌هایی را بگیرید، بهتر است یک چک لیست نگهداری از کارواش خانگی برای خودتان بسازید. سپس در دوره‌های زمانی مشخص (برای مثال هر 1 ماه یا هر 45 روز یک‌بار) سراغ تمیزکاری اجزای داخلی کارواش خانگی و موتور آن بروید.
      پاک‌کردن گردوغبار از روی اجزای موتور و استفاده از روغن‌های روان‌کننده‌ مناسب تا حد زیادی جلوی آسیب‌دیدگی به موتور دستگاه را می‌گیرد.
      در مقاله «شستشوی حیاط و پارکینگ با کارواش خانگی» هم درباره‌ی مراحل شست‌وشو با کارواش‌های خانگی و نکات ایمنی هنگام استفاده از آن صحبت کرده‌ایم. پیشنهاد می‌کنیم سری هم به این مقاله بزنید.

      بهترین کارواش خانگی

      چگونه از شلنگ و اتصالات کارواش خانگی به درستی مراقبت کنیم؟

      تا اینجا اغلب مواردی که گفتیم مربوط به اصول مراقبت از موتور و پمپ دستگاه بود؛ اما سایر اجزای کارواش‌های خانگی، مثل شلنگ، نازل و اتصالات آن نیز ممکن است به‌مرور زمان دچار مشکل شوند. به همین دلیل نیاز به نگهداری صحیح دارند.
      مهم‌ترین نکته در رابطه با اتصالات داخلی کارواش‌ها استفاده از آب تمیز است. اگر از آبی استفاده کنید که عاری از ذرات شن و ماسه بوده و سختی پایینی داشته باشد، به‌ندرت اتصالات دستگاه دچار مشکل می‌شود. نکته بعدی اینکه پس از هر بار استفاده، باید مطمئن شوید تمامی آب موجود در شلنگ و اتصالات تخلیه شده است. باقی‌ماندن آب در شلنگ یا سیر اجزای داخلی باعث پوسیدگی، خوردگی و مشکلات متعددی می‌شود؛ تا جایی که ممکن است حتی مجبور به تعویض شلنگ و اتصالات شوید.

      و در پایان اینکه اگر شلنگ و اتصالات دستگاه دچار رسوب‌گرفتگی شده، برای حل این مشکل می‌توانید از محلول‌های ضدرسوب صنعتی استفاده کنید. استفاده از محلول سرکه سفید و آب هم تا حد زیادی مشکل رسوب‌گرفتگی این قطعات را حل می‌کند. البته توصیه می‌کنیم پس از رفع این مشکل ببینید دلیل این میزان از رسوب‌گرفتگی شلنگ و اتصالات کارواش از چیست؟ مثلاً اگر آب مورداستفاده دچار مشکل است، از یک فیلتر رسوب‌گیر استفاده کنید.

      مراقبت از کارواش خانگی در زمستان: نکات ضروری برای فصل سرد

      نکته‌‌ای که در مورد باقی ماندن آب در مخزن یا اتصالات کارواش‌های خانگی گفتیم، در فصل‌های سرد یک مشکل دیگر هم پیش می‌آورد. یخ‌زدگی آب در مخزن، اطراف پمپ یا داخل اتصالات می‌تواند باعث شکستگی قطعات داخلی دستگاه شود.
      مورد بعدی اینکه در فصل‌های زمستان باید کارواش‌های خانگی را در محیطی غیر مرطوب نگهداری کنید. بالا‌بودن رطوبت محیط در درازمدت باعث زنگ‌زدگی قطعات فلزی دستگاه می‌شود و عملکرد آن را مختل می‌کند.
      دمای زیر صفر محیط در زمستان نیز می‌تواند برای کارواش‌های خانگی مشکل‌ساز باشد. برخی از قطعات داخلی دستگاه ممکن است به سرما حساس بوده و به‌دلیل یخ‌زدگی آسیب‌ ببینند.

      چگونه سرویس دوره‌ای کارواش خانگی می‌تواند عمر دستگاه را افزایش دهد؟

      برای افزایش عمر دستگاه‌های کارواش خانگی بهتر است یک چک لیست مراقبتی داشته باشید؛ برای مثال استفاده از چک لیست زیر را به شما پیشنهاد می‌کنیم:

      چک لیست نگهداری از کارواش خانگیفروردین اردیبهشتخردادتیرمردادشهریور
      تمیز کردن فیلتر ورودی آب
      تست فشار آب در هنگام روشن شدن
      رسوب‌زدایی از نازل و اتصالات کارواش
      تمیزکاری موتور کارواش خانگی
      بررسی سلامت پمپ
      بررسی سلامت سایر اجزای دستگاه

      رونیکس با تکیه بر دانش فنی روز و نیازهای متنوع کاربران، انواع کارواش‌های خانگی و صنعتی را طراحی و تولید کرده است. این محصولات مطابق با استانداردهای جهانی، از نظر عملکرد، ایمنی و دوام، بهینه‌سازی شده‌اند تا تجربه‌ای مطمئن و ایمن در شست‌وشو ارائه دهند. کیفیت و نوآوری را به سبک رونیکس تجربه کنید.

      سخن آخر

      از دستگاه‌های کارواش خانگی برای تمیزکردن پارکینگ، حیاط خانه، خودرو و… استفاده می‌کنند؛ اما نکته اینجا است که خود کارواش‌های خانگی هم نیاز به تمیزکاری و سرویس‌های دوره‌ای دارند. در این مقاله درباره‌ روش‌های نگهداری از کارواش خانگی صحبت کردیم. اگر سوال دیگری درباره‌ی نکات گفته شده دارید، در کامنت‌ها پاسخگوی شما هستیم.

      سوالات متداول

      آیا نیاز است که پمپ کارواش خانگی را هر چند وقت یکبار بررسی کنیم؟
      بله. بهتر است به‌صورت دوره‌ای (برای مثال هر ماه یا هر 45 روز یک‌بار) سلامت پمپ کارواش خانگی را بررسی کنید. روغن‌کاری موتور و اجزای متحرک پمپ از نکاتی است که باید در این بررسی‌های دوره‌ای به آن پایبند بمانید.
      چه عواملی می‌توانند باعث کاهش فشار آب در کارواش خانگی شوند؟
      مهم‌ترین دلیل کاهش فشار آب رسوب‌گرفتگی نازل، شلنگ و سایر اتصالات کارواش‌های خانگی است. به جز این مورد ممکن است آسیب‌دیدگی پمپ یا موتور هم روی فشار آب خروجی دستگاه اثر بگذارد.

        دیدگاهتان را بنویسید

        نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

        مقالات مرتبط

        عضویت در خبرنامه :

        برای عضویت در خبرنامه و اطلاع از جدیدترین مقالات مجله رونیکس ایمیل خود را وارد کنید.