سیستم‌های محافظتی اینورتر جوشکاری چه کاربردی دارند؟

سیستم‌های محافظتی اینورتر جوشکاری چه کاربردی دارند

به قلم فرناز اصلاح

8 خرداد 1402

سیستم محافظتی اینورتر  چیست و چه کاربردی دارد؟ چرا باید برای انتخاب دستگاه جوش اینورتر به سیستم‌های محافظتی تعبیه‌شده در آن توجه کنید؟ این سیستم‌ها چگونه کار می‌کنند و چگونه کارایی اینورتر را تحت تاثیر قرار می‌دهند؟ برای پاسخ به این پرسش‌ها با ما همراه باشید.

رونیکس را بخوانید!

سیستم قطع‌کن اتوماتیک نوسان ولتاژ

اینورتر جوشکاری RH-4604
اینورتر جوشکاری RH-4604

ولتاژ و جریان الکتریکی با هم ارتباط دارند. تغییرات آمپراژ منجر به تغییرات ولتاژ می‌شود. در دستگاه‌های جوش اینورتر که مجهز به سیستم قطع‌کن اتوماتیک نوسان ولتاژ هستند، تغییرات ولتاژ یا آمپراژ برای سنسور تعریف شده است و نرخ مشخصی دارد. در صورتی که دستگاه‌های جوش اینورتر دچار نوسان ولتاژ و یا افزایش جریان خروجی شوند، به صورت خودکار خاموش می‌شوند.

به این نکته نیز توجه کنید که در حین کار با دستگاه اینورتر باید حواستان به صفحه دیجیتال آمپرمتر باشد. همچنین، برای استفاده از هر سایز الکترود و هر نوع کار، میزان جریان را روی مقدار بهینه آن تنظیم کنید تا دستگاه دچار بیش‌باری (over Load) نشود. در غیر این صورت، اضافه‌بار به تدریج موجب صدمه به دستگاه جوش اینورتر می‌شود.

قطر الکترود با شدت جریان چه رابطه‌ای دارد؟

رابطه قطر الکترود با شدت جریان
رابطه قطر الکترود با شدت جریان

قطر الکترود و جریان خروجی، از مهم‌ترین پارامترهای موثر بر جوشکاری با اینورتر هستند. در شکل زیر، رابطه قطر مغزی الکترود و جریان پیشنهادی بر حسب آمپر نشان داده شده است.

سیستم محافظتی کنترل درجه حرارت

اینورتر RH-4602
اینورتر RH-4602

در صورت افزایش دمای اینورتر از 30 تا 40 درجه سانتی‌گراد به حدود 70 درجه سانتی‌گراد، سیستم دچار بیش‌باری حرارتی (Over Heat) می‌شود. دستگاه‌های جوش اینورتر مجهز به سیستم حفاظتی در برابر افزایش درجه حرارت، به این صورت عمل می‌کنند که اگر دمای اینورتر به بیش از حد استاندارد افزایش یابد، دستگاه متوقف می‌شود.

در دستگاه‌های مختلف، مکانیزم این سیستم متفاوت است؛ یعنی یا دستگاه به صورت اتوماتیک قطع می‌شود و یا سیستم هشداردهنده یا چراغ LED دستگاه روشن می‌شود. در این صورت نیازی به خاموش یا روشن‌کردن مجدد دستگاه نیست؛ بلکه باید کار را متوقف کنید تا دستگاه در حالت بی‌باری قرار بگیرد. پس از اینکه فن دستگاه قطعات را خنک کرد، دمای دستگاه پایین آمد و چراغ هشدار خاموش شد، می‌توانید دوباره به جوشکاری ادامه دهید.

قابلیت Hot Start چیست؟

اینورترهای رونیکس
اینورترهای رونیکس

نوک الکترود در شروع جوشکاری سرد است که موجب چسبیدن الکترود به قطعه کار شده و در نتیجه، جوشکاری روانی انجام نمی‌شود. قابلیت Hot Start در اینورتر جوشکاری سبب می‌شود تا در ابتدای جوشکاری، بازه ولتاژ و آمپر به صورت اتوماتیک تنظیم شود؛ به این صورت که جریان در ابتدا بالاتر می‌رود و سپس به تدریج کاهش می‌یابد تا کاربران مبتدی نیز بتوانند به راحتی با دستگاه جوش اینورتر کار کنند.

IP  یا درجه حفاظت در اینورتر چیست؟

نماد IP، برگرفته از عبارتIngress Protection (حفاظت در برابر نفوذ) است. این نماد، طبق استاندارد AS60529-2004 با یک عدد دو رقمی مشخص می‌شود. یکان درج‌شده در این عدد دو رقمی، میزان نفوذپذیری نسبت به مایعات و دهگان آن، میزان نفوذپذیری در برابر اجسام جامد و گرد و غبار را نشان می‌دهد.

درجه حفاظت بدنه اینورترهای جوشکاری نسل جدید رونیکس، IP21S است. به این معنا که بدنه دستگاه اینورتر در برابر اجسام سخت بزرگ‌تر از ۱۲.۵ میلی‌متر و همین‌طور چکه‌کردن آب مقاوم است. همچنین، حرف S در این نماد نشان می‌دهد که دستگاه نباید در معرض بارش باران قرار بگیرد.

بیشتر بخوانید:
چرخه عملکرد دستگاه جوش اینورتر چیست؟
تکنولوژی توربو فن پلاس در اینورتر جوشکاری چیست؟

اینورترهای نسل جدید رونیکس: جوشکاری با الکترود پنج، 200 آمپر واقعی و سیستم‌های محافظتی کارآمد!

از اینورترهای جوشکاری RH-4602 و RH-4604 رونیکس در صنایع مختلف، کارگاه‌های کوچک و متوسط، ساخت اسکلت ساختمان، سازه‌های فلزی، ساخت مخازن، صنایع کشتی‌سازی، خطوط لوله‌های گاز، پروژه‌های سیار، سالن‌های تعمیر و نگهداری، کارخانجات و … استفاده می‌شود؛ اما علت محبوبیت بالای این دو اینورتر در بازار ابزار ایران چیست؟

جوشکارهای کاربلد، الکترود پنج را به دستگاه اینورتر جوش 250 آمپر وصل می‌کنند. این دو اینورتر جوشکاری نسل جدید رونیکس با کیفیت بی‌نظیر، براساس با استاندارد EN اروپا، هم‌رده با سوپربرندهای جهانی تولید می‌شوند. وجود سیستم‌های حفاظت قطع‌کن اتوماتیک نوسان ولتاژ، Hot Start و کنترل درجه حرارت در این دو دستگاه، تضمین‌کننده عملکرد عالی آن‌ها هنگام جوشکاری حرفه‌ای است.

اینورترهای جوش RH-4602 و RH-4604 رونیکس، از چالش الکترود پنج سربلند بیرون آمدند. با این دو دستگاه جوش 200 آمپر واقعی، می‌توانید الکترود پنج را  ظرف مدت 20 دقیقه و به‌ صورت مداوم آب کنید تا بهترین کیفیت جوش و پاشش را ایجاد کنید.

یک پاسخ به “سیستم‌های محافظتی اینورتر جوشکاری چه کاربردی دارند؟”

  1. […] بیشتر بخوانید: سیستم‌های محافظتی اینورتر جوشکاری چه کاربردی دارند؟ […]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

عضویت در خبرنامه :

برای عضویت در خبرنامه و اطلاع از جدیدترین مقالات مجله رونیکس ایمیل خود را وارد کنید.