مکانیزم چکشی دریل چیست؟

مکانیزم چکشی دریل

به قلم پریسا سلیمانی

30 آذر 1400

مقدمه

امروزه با پیشرفت تکنولوژی و ماشینی شدن زندگی و نیز تخصصی تر شدن مشاغل، به ابزارآلات گوناگون و پیشرفته تری نیاز می باشد. استفاده از ابزارآلات تخصصی و پیشرفته باعث شده تا افراد بتوانند راحتی بیشتری را تجربه کنند و کارها و پروژه های مختلف را با حداکثر سرعت انجام دهند. از جمله این ابزارآلات دریل‌ها می باشند که تنوع گسترده و کاربرد فراوانی در خانه و مشاغل و صنایع مختلف دارند.

اگر تجربه خرید دریل را داشته باشید حتما واژه دریل چکشی یا مکانیزم چکشی دریل به گوشتان خورده است. حال این که دریل چکشی چیست و چرا به این اسم نامگذاری شده است؟ و یا فرق نوع چکشی با معمولی چه می باشد؟ سؤالاتی هستند که ممکن است در ذهن شما مطرح شده باشند. برای آشنایی با مکانیزم چکشی دریل تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

 

دریل چکشی

دریل هایی که توانایی سوراخ کاری در سطوح سخت و بتن را دارند، از یک ویژگی و قابلیتی فراتر از دریل های معمولی برخوردار می باشند. به این قابلیت مکانیزم چکشی دریل یا مکانیزم ضربه‌ای می گویند. با نگاهی دقیق به دریل چکشی خود متوجه خواهید شد که در تنظیمات آن کلیدی برای تنظیم حالت معمولی و چکشی بر روی بدنه دریل تعبیه شده است. این قابلیت معمولا در قسمت بالایی دریل مشاهده می شود.

دریل چکشی، دریلی است که علاوه بر چرخش مته حول محور خودش، همواره ضرباتی به نوک مته وارد می کند. برای درک بهتر این موضوع یک میخ را در نظر بگیرید که قصد فرو کردن آن را در دیوار دارید. برای انجام این کار نیرویی را به صورت چکشی به سر میخ وارد می کنید. بنابراین در صورت حذف نیروی چکش وار و اعمال نیروی ثابت، میخ در داخل دیوار فرو نمی رود.

در کل می‌توان گفت دریل های چکشی علاوه بر سوراخ کاری با قطر و عمق بیشتر، گزینه‌ای ایده آل برای سوراخ‌کاری مصالح ساختمانی و بتن می باشند. همانطور که گفته شد با قرارگیری دریل در حالت چکشی، سه نظام حول محور خود شروع به چرخش می کند و مته را وارد دیوار خواهد کرد.

pin در خصوص “دریل” مقاله کاملی نوشته شده است که می توانید با مراجعه به مقاله “ویژگی های دریل شارژی چیست؟” آن را مورد مطالعه قرار دهید.

دریل چکشی
تصویر دکمه تنظیم حالت چکشی در دریل چکشی

مکانیزم ضربات در دریل چکشی

حال که با دریل چکشی آشنا شدید، بهتر است بدانید به صورت تخصصی در داخل دریل چه اتفاقی رخ می دهد که منجر به ورود ضربات چکشی می شود. حالت چکشی در حقیقت به وسیله یک مکانیزم جالب تولید می شود. درون دریل دو صفحه قرار می گیرد که بر روی آن دندانه هایی وجود دارد. هنگامی که کاربر دریل را بر روی حالت چکشی قرار دهد، دندانه های موجود در هر صفحه بر روی دندانه های مقابل خود می لغزد و باعث ایجاد حرکت رفت و برگشتی به سمت جلو و عقب می شود. انجام این عملیات در سرعت بالا قدرت زیادی را به وجود می آورد.

BPM چیست؟

واحد اندازه گیری مکانیزم چکشی دریل BPM می باشد که تعداد ضربه در دقیقه را نشان می دهد. این واحد مخفف Beats Per Minute می باشد. با تنظیم دکمه مربوطه بر روی دریل، مته شروع به چرخش کرده و به صورت همزمان ضربه های متوالی در پشت سه نظام ایجاد می شود. زمانی که بر روی بدنه دریل تعداد ضربه با 4800bpm نوشته می شود یعنی دریل چکشی شما در یک دقیقه 4800 ضربه در دقیقه به سطح مورد نظر وارد می کند. چکش های تخریب و دریل های چکشی از ابزارآلاتی هستند که این قابلیت را دارا می باشند. اگر دریل دو سرعته باشد، دو bpm نیز دارد.

checked وارد کردن ضربات پرقدرت و متوالی است که انجام این کار را امکان پذیر کرده و سرعت این عمل را افزایش می‌دهد. در غیر این صورت مته در داخل سطوح سخت گیر کرده و می شکند.

کاربرد دریل چکشی
تصویر کاربر در حال کار با چکش تخریب

کاربرد دریل چکشی

مکانیزم چکشی دریل علاوه بر چرخش، به دلیل ضربه ای که به مته وارد می کند در حفاری و سوراخکاری مواد سخت مانند بتن، کاشی و سایر مصالح ساختمانی کاربرد و باعث می شود تا با سهولت بیشتری این عملیات انجام شود.

در صورتی که برای سوراخ کاری سطوح بتنی از دریل معمولی استفاده شود، نتیجه خوبی نخواهد داشت و موجب آسیب دیدن مته و داغ شدن بیش از حد موتور می شود. این در حالی است که سوراخ کاری سطوح بتنی با یک دریل مجهز به مکانیزم چکشی بسیار ساده و در مدت زمان کوتاهی انجام خواهد شد.

از دیگر کاربردهای دریل چکشی می توان به ایجاد سوراخ بر روی آجر اشاره کرد. برخی از افراد جهت سرعت انجام کار از حالت چکشی این نوع دریل جهت سوراخ کاری فلز استفاده می کنند اما انجام این کار توصیه نمی شود؛ چرا که ممکن است مته از روی سطح فلزی لیز بخورد و موجب بروز آسیب شود. پس بهتر است دریل خود را در حالت معمولی تنظیم نمایید.


سؤالات متداول

1- مکانیزم چکشی دریل چیست؟

با تنظیم دکمه مربوطه روی موتور، مته دریل شروع به چرخش میکند و همزمان حرکات ضربه ای به سطح وارد می شود.

2- چه ابزارآلاتی مجهز به مکانیزم چکشی هستند؟

چکش های تخریب و دریل های چکشی از ابزارهایی هستند که مجهز به این مکانیزم می باشند.

3- BPM چیست؟

واحد اندازه گیری مکانیزم چکشی دریل BPM می باشد که تعداد ضربه در دقیقه را نشان می دهد.


جمع بندی

اگر تا انتهای این مقاله با ما همراه بوده باشید، با مکانیزم چکشی دریل و اهمیت آن در موارد مختلف آشنا شده‌اید. مهمترین کاربرد دریل چکشی، دو کاره بودن آن است که می تواند در عین سوراخ کاری ضرباتی به سطح وارد کند و عمق سوراخ کاری و سرعت انجام کار در سطوح سخت را افزایش دهد.

3 پاسخ به “مکانیزم چکشی دریل چیست؟”

  1. […] بیشتر بخوانید:مکانیزم چکشی دریل چیست؟ […]

  2. […] بیشتر بخوانید:مکانیزم چکشی دریل چیست؟ […]

  3. […] ویژگی های دریل شارژی است، آشنا شوید بهتر است به مقاله “مکانیزم چکشی دریل چیست؟ “مراجعه […]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

عضویت در خبرنامه :

برای عضویت در خبرنامه و اطلاع از جدیدترین مقالات مجله رونیکس ایمیل خود را وارد کنید.