بهترین ابزار روشنایی برای کار: نور قوی، ایمن و همیشه همراه

بهترین ابزار روشنایی برای کار: نور قوی، ایمن و همیشه همراه
  • دقیقه 8
  • 540
  • 0

به قلم سعید داودی

28 اردیبهشت 1404

گاهی ممکن است هنگام کار برق قطع شود، یا در بعضی مواقع به نور بیشتری نیاز داشته باشید. در این صورت داشتن ابزار روشنایی برای کار ضروری است. از جمله این ابزارها می‌توان به چراغ قوه پیشانی، پروژکتور شارژی، چراغ کار آهنربایی، مهتابی شارژی LED و چراغ‌های سیار اشاره کرد. هرکدام از این وسایل روشنایی برای کاربرد مشخصی مورد استفاده قرار می‌گیرند. در این مقاله درباره انواع لامپ‌های اضطراری و شارژی مناسب کار صحبت می‌کنیم.

رونیکس را بخوانید.

چرا انتخاب ابزار روشنایی مناسب برای کار مهم است؟

در برخی از کارها وجود ابزار روشنایی مناسب اهمیت زیادی دارد. چون میزان روشنایی روی دقت، کیفیت و ایمنی کار تاثیر می‌گذارد. برای اینکه بهتر این موضوع را درک کنید، سه مثال زیر را بخوانید:

  1. فرض کنید تعمیرکار در حال کار بر روی موبایلی است و می‌خواهد قطعه‌ کوچکی را لحیم کند. در این صورت علاوه بر روشنایی مغازه، نیاز به نور بیشتری دارد تا دقت کارش را بالا ببرد.
  2. این‌ بار تعمیرکاری را فرض کنید که می‌خواهد موتور خودرو را بررسی کند؛ اما نور محیط کارگاه برایش کافی نیست. در این صورت داشتن یک هدلامپ یا یک چراغ کار شارژی می‌تواند خیلی کمک‌کننده باشد.
  3. مثال سوم هم مربوط به کارهای صنعتی است. مثلاً معدن‌کارها همیشه از هدلامپ استفاده می‌کنند؛ یا در محیط‌های آزمایشگاهی استفاده از مهتابی‌های LED بسیار متداول است.
    میزان نوری که در محیط‌های کاری به آن نیاز است، نسبت به نور اتاق‌های معمولی باید بیشتر باشد. نور ناکافی در محیط‌های کاری می‌تواند دقت عملکرد افراد را پایین بیاورد؛ باعث خستگی چشم‌ها شود؛ بهره‌وری افراد را پایین بیاورد و محیط کاری را ناامن‌تر کند. به همین دلیل توصیه می‌کنیم حواستان به تامین نور لازم برای محیط‌های کاری باشد.
بهترین چراغ کار بازار

پیش از انتخاب چراغ کار، چه عواملی باید بررسی شود؟

قبل از اینکه سراغ خرید ابزار روشنایی برای کار بروید، باید یک سری عوامل را در نظر بگیرید. این عوامل عبارتند از:

1) میزان نوردهی چراغ: میزان نوردهی ابزار روشنایی را برحسب واحد لومن (Lumen) بیان می‌کنند. هرچقدر لومن یک چراغ کار بیشتر باشد، یعنی نوردهی بیشتری هم دارد. برای مثال شدت روشنایی نورافکن شارژی رونیکس 8607 معادل 2000 لومن است.

2) نوع ابزار روشنایی: از جمله ابزار روشنایی برای کار می‌توان به چراغ قوه‌های صنعتی، پروژکتورهای شارژی، چراغ کارهای آهنربایی، هدلامپ‌ها، چراغ‌های سقفی کارگاهی و چراغ‌های سیار اشاره کرد. هرکدام از این ابزار کاربرد مشخصی دارند.

3) توان: یکی از شاخص‌های سنجش برای قدرت ابزار روشنایی، در نظرگرفتن توان آن‌ها است. روی جعبه و بدنه انواع چراغ‌ها میزان توان آن‌ها نوشته شده است. برای مثال توان چراغ پیشانی RH-4282 رونیکس معادل 3 وات است و میزان روشنایی آن به 160 لومن می‌رسد.

4) ظرفیت باتری: وقتی دارید از ابزار روشنایی صحبت می‌کنیم، مسلماً نوع باتری و ظرفیت آن هم اهمیت دارد. بهتر است هنگام خرید چراغ کار سراغ مدل‌هایی بروید که دارای باتری لیتیوم‌یونی هستند. ظرفیت باتری هم هرچقدر بیشتر باشد، بهتر است. چون شما را از شارژ کردن‌های پشت‌سرهم بی‌نیاز می‌کند.

5) قابلیت جابه‌جایی و استفاده آسان: قبل از خرید ابزار روشنایی برای کار مطمئن شوید که این ابزار متناسب با نوع فعالیت و نیاز شما طراحی شده باشد. در برخی از کارها امکان جابه‌جایی چراغ، مکان نصب و نحوه‌ استفاده از آن اهمیت زیادی دارد. مثلاً در تعمیرگاه‌های خودرو معمولاً از چراغ‌های مگنتی و سبک استفاده می‌کنند. چون خیلی راحت می‌توان آن‌ها را روی بدنه خودرو نصب کرد. در کارهایی مثل تعمیر موبایل و لپ‌تاپ اما استفاده از هدلامپ‌ها متداول‌تر است؛ زیرا این ابزار روی پیشانی تعمیرکار نصب می‌شود و مزاحمتی ایجاد نمی‌کند.

6) ایمنی ابزار روشنایی: در محیط‌های صنعتی انتخاب ابزار روشنایی مناسب اهمیت بیشتری دارد؛ خصوصاً اگر امکان ایجاد انفجار در آن وجود داشته باشد. به طور کلی سراغ چراغ‌هایی بروید که در استفاده‌های مستمر داغ نمی‌کنند؛ همچنین کیفیت ساخت بدنه، ضد ضربه بودن چراغ و مواردی از این‌ دست هم حائز اهمیت است.

7) مقاوم در برابر رطوبت و گردوغبار: یک چراغ روشنایی استاندارد باید در برابر رطوبت و گردوغبار مقاوم باشد. به نحوی که عملکردشان در چنین محیط‌هایی دچار مشکل نشود. برای مثال در محیط‌های صنعتی، تعمیرگاه‌های خودرو و کارگاه‌های ساخت‌وساز میزان گردوغبار و رطوبت بسیار بالا است.
علاوه بر مواردی که گفتیم، فاکتورهای دیگری مثل طول عمر ابزار روشنایی، کیفیت ساخت، امکانات نصب، زاویه تابش نور و امکان تغییر آن، امکان کنترل شدت نور ابزار و نوع رنگ نور هم هستند که باید روی آنها تمرکز کنید.

معرفی و بررسی چراغ‌های روشنایی سری ۸۶ رونیکس

معرفی انواع ابزار روشنایی مخصوص کار

همین‌طور که بالاتر هم اشاره کردیم، یکی از معیارهای خرید ابزار روشنایی برای کار در نظر گرفتن نوع ابزار و نحوه‌ عملکرد آن است. در ادامه می‌توانید با انواع ابزار روشنایی مخصوص کار آشنا شوید.

چراغ قوه صنعتی

در محیط‌های صنعتی، مثل کارگاه‌ها، معادن و صنایع نفت و گاز می‌توانید از چراغ قوه‌های صنعتی دستی استفاده کنید. به همراه داشتن چنین ابزاری برای مشاهده‌ی جزئیات و افزایش دقت کاربرد دارد. همچنین در محیط‌هایی که میزان نور محیط کافی نیست، مثل معدن‌ها، به همراه داشتن یک چراغ قوه صنعتی می‌تواند تا حد زیادی مشکلتان را رفع کند.

نورافکن شارژی یا برقی

پروژکتور یا نورافکن‌ها مواقعی مورد استفاده قرار می‌گیرند که نیاز به یک منبع نور با توان بالا داشته باشید. انواع پروژکتورهای برقی را احتمالاً دیده‌اید؛ اما بد نیست بدانید که نورافکن‌ها به‌صورت شارژی هم تولید می‌شوند. برای مثال نورافکن شارژی رونیکس، مدل 8607 گزینه‌ی ایده‌آلی برای روشن‌کردن محیط‌های کارگاهی است.

چراغ کار آهنربایی (Work Light)

چراغ کارهای آهنربایی بیشتر در کارهای تعمیرات خودرو کاربرد دارند. در پشت این ابزارهای روشنایی یک آهنربای قوی نصب شده است. در هنگام تعمیر خودرو می‌توانید چراغ را به بخش‌های مختلفی مثل کاپوت وصل کنید تا یک منبع نور مناسب داشته باشید. در کارگاه‌های ‌صنعتی هم می‌توانید از چراغ‌های آهنربایی استفاده کنید.

چراغ پیشانی (هدلامپ)

در مواقعی که کاربر نیاز به تمرکز نور داشته باشد، استفاده از هدلامپ بهترین گزینه است. برای مثال در معادن یا کارهای صنعتی خاص از این وسایل روشنایی استفاده می‌شود. در هنگام خرید هدلامپ سراغ مدل‌هایی بروید که دارای بدنه فلزی مقاومی باشند؛ همچنین داشتن عدسی‌ ضد خش و مقاوم در برابر گردوغبار و آب هم از الزاماتی است که یک چراغ‌ پیشانی باید داشته باشد. در مقاله چراغ‌های پیشانی رونیکس، به طور جامع‌تری درباره این محصول صحبت کرده‌ایم.

چراغ سقفی کارگاهی یا مهتابی LED

از چراغ‌های سقفی و دیواری خیلی وقت‌ها در منازل استفاده می‌شود؛ اما برای روشنایی محیط‌های کارگاهی نیز می‌توانید از این ابزار روشنایی کمک بگیرید. این چراغ‌ها منبع نور قابل اطمینانی برای مواقع بی‌برقی هستند.

چراغ سیار (Hand Lamp)

از چراغ‌های سیار بیشتر به‌عنوان چراغ‌های اضطراری یاد می‌شود. منبع تغذیه این چراغ‌ها ممکن است باتری‌های قابل شارژ یا حتی باتری‌های قلمی و نیم‌‌قلم باشد. در مواقعی که برق محیط کار کم است یا مثلاً کارتان به‌صورت سیار است، می‌توانید از این چراغ‌ها استفاده کنید.

آشنایی با انواع چراغ‌های روشنایی رونیکس

چه نوع نوری برای محیط‌های کاری مختلف مناسب است؟

در انتخاب نور مناسب برای محیط‌های کاری باید فاکتورهایی مثل شدت نور و رنگ نور را در نظر بگیرید. در محیط‌های کاری اگر دیدن جزئیات و تشخیص نقص‌ها اهمیت دارد، بهتر است از نورهای سفید سرد یا نهایتاً سفید طبیعی استفاده کنید. شدت نور هم در این محیط‌ها باید بالا باشد. برای مثال محیط‌های صنعتی، آزمایشگاه‌ها، آشپزخانه‌ها و محیط‌های فنی در این دسته قرار می‌گیرند.

در مواقعی که افزایش تمرکز و جلوگیری از خستگی چشم‌ها در اولویت باشد، مثل محیط‌های اداری، بهتر است از یک نور سفید طبیعی یا گرم استفاده کنید. نورهای یکنواخت و ملایم برای چشم‌ها انتخاب مناسبی است.

در محیط‌های اضطراری که روشنایی اهمیت ویژه‌ای دارد، بهتر است از منابع نوری با شدت بالا و سفید سرد استفاده کنید. این دو ویژگی امکان مشاهده سریع محیط را فراهم می‌کند. برای مثال در انبارها و محل‌های سیار می‌توان از این نورها استفاده کرد.

چراغ های پیشانی رونیکس؛ بهترین انتخاب برای کار و ماجراجویی

    ابزارهای روشنایی برای فضاهای بسته و کم‌نور

    برای فضاهای بسته و کم‌نور بهتر است متناسب با نوع کار از ابزارهای روشنایی متفاوت استفاده کنید. برای مثال اگر به تمرکز نوری احتیاج دارید، سراغ هدلامپ بروید؛ اما اگر ترجیحتان تامین نور یکنواخت برای محیط است، استفاده از چراغ سقفی یا چراغ‌های سیار می‌تواند انتخاب بهتری باشد. همچنین در محیط‌های صنعتی نیز می‌توانید از چراغ‌های صنعتی کمک بگیرید.

    انتخاب روشنایی مناسب برای فضای باز و پروژه‌های عمرانی

    در فضاهای باز به ابزار مناسب با شدت روشنایی بالایی نیاز خواهید داشت. به همین دلیل بهتر است از پروژکتورها و نورافکن‌ها استفاده کنید. همچنین سراغ استفاده از ابزارهایی بروید که قابلیت نصب آسان و جابه‌جایی سریع را داشته باشند. نکته دیگر اینکه بهتر است منبع تغذیه این وسایل روشنایی متنوع باشد. مثلاً امکان استفاده از برق شهری و باتری را به‌طور همزمان داشته باشد.

    ابزارهای روشنایی کاربردی برای تعمیرات خودرو و مکانیکی

    برای تعمیرات خودرو می‌توانید از نورافکن‌های آهنربایی استفاده کنید. این چراغ‌ها خیلی راحت روی بدنه‌ آهنی خودرو نصب می‌شود. شدت روشنایی این وسایل هم زیاد است و می‌تواند دقت و تمرکز تعمیرکاران را افزایش دهد.

    بهترین نورافکن رونیکس

    بهترین روشنایی برای کارهای دقیق مثل برق‌کاری و تأسیسات

    در کارهای برقی و تاسیساتی نیاز به یک نور متمرکز و بدون سایه خواهید داشت. به همین دلیل بهتر است از یک هدلامپ یا چراغ رومیزی LED استفاده کنید. مزیت هدلامپ‌ این است که دست‌هایتان را درگیر نمی‌کند و عملاً توی دست‌وپایتان نیست؛ اما اگر در یک محیط کارگاهی و متمرکز کار می‌کنید، می‌توانید از چراغ‌های رومیزی با بازوی متحرک هم کمک بگیرید.

    نکات کلیدی در انتخاب ابزار روشنایی برای محیط کار

    تا اینجا درباره انواع ابزار روشنایی محیط کار صحبت کردیم؛ همچنین عوامل تاثیرگذار در خرید آن‌ها را نیز فهرست کردیم. البته همچنان یک سری نکات هست که باید به آنها توجه داشته باشید. از جمله اینکه:

    • در هنگام خرید، شدت روشنایی (لومن) چراغ‌ها را باهم مقایسه کنید. در نظر داشته باشید که کارهای دقیق‌تر نیاز به نور بیشتری دارند.
    • نورهای سفید سرد یا سفید طبیعی باعث افزایش تمرکز می‌شوند.
    • کاربرد نورهای سفید گرم برای جلوگیری از خستگی‌ چشم‌ها و ایجاد روشنایی یکنواخت است.
    • برای افزایش تمرکز و جلوگیری از خطا، منبع نوری را انتخاب کنید که جلوی ایجاد سایه یا خیرگی را بگیرد.
    • قبل از خرید مطمئن شوید ابزار مدنظرتان گواهی‌های ایمنی لازم را دارد.

    سوالات متداول

    برای کار در شب و فضای باز، چه نوع چراغی بیشترین بازده را دارد؟
    برای کار در شب نیاز به نورافکن‌هایی با شدت نور بالا خواهید داشت.
    هدلامپ بهتر است یا چراغ گیره‌ای برای زمانی که دست‌ها مشغول‌اند؟
    مزیت هدلامپ این است که هنگام کار نور دقیقاً منطبق با جهت نگاه شما است. این وسایل روشنایی برای برق‌کاری، کارهای تاسیساتی، محیط‌های صنعتی و تعمیر در نقاط متحرک به کارتان می‌آید.
    چراغ‌های گیره‌ای امکان نصب روی میز را دارند و نوری یکنواخت تولید می‌کنند. برای میزکارهای فنی و تعمیر وسایل الکترونیکی می‌توانید از چراغ گیره‌ای استفاده کنید.
    در محیط‌های صنعتی بدون برق، از چه نوع روشنایی استفاده کنیم؟
    در محیط‌های صنعتی می‌توانید از چراغ‌های LED قابل حمل و نورافکن‌هایی با شدت نوردهی بالا استفاده کنید. همچنین اگر نیاز به نور متمرکز دارید، استفاده از هدلامپ گزینه مطلوبی است.
    برای محیط‌های کوچک یا کارگاه خانگی، چه نوع چراغی کافی است؟
    در محیط‌های کارگاهی کوچک می‌توانید از چراغ‌های سقفی LED استفاده کنید. انتخاب چراغ‌های گیره‌ای یا مگنت‌دار هم برای میز کار یا تمرکز نور روی یک نقطه گزینه مناسبی است.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    مقالات مرتبط

    عضویت در خبرنامه :

    برای عضویت در خبرنامه و اطلاع از جدیدترین مقالات مجله رونیکس ایمیل خود را وارد کنید.