معرفی ابزارآلات ساختمانی دیوار چینی

معرفی ابزارآلات ساختمانی دیوار چینی

به قلم سمیرا عسگری

22 اردیبهشت 1400

دیوار چینی از موارد به نظر ساده در تکمیل پروژه ساختمانی است. در صورتی که این عملیات می بایست با دقت لازم صورت گیرد تا در صورت بروز حوادثی همانند زلزله، آسیب کمتری به آن وارد گردد. همچنین اگر این عملیات از کیفیت و دقت کافی برخوردار نباشد، هزینه های ساخت را افزایش می دهد. هنگامی که قصد دارید فضای داخل ساختمان را تقسیم بندی کرده و محوطه ایجاد کنید، به دیوار چینی احتیاج دارید. با این کار علاوه بر خلق فضاهای جدید، حریم خصوصی و عایق صوتی ایجاد می شود. در این عملیات از مصالح مختلف و ابزارهای گوناگونی استفاده می شود. در ادامه این مقاله به معرفی ابزارآلات ساختمانی دیوار چینی می پردازیم.

checked ابزارآلات ساختمانی دیوار چینی مجموعه ابزار دستی هستند که در روند انجام پروژه فضاسازی محوطه سازی و حیاط سازی استفاده می‌شوند.

معرفی و آشنایی با ابزارآلات ساختمانی دیوار چینی

معرفی و آشنایی با ابزارآلات ساختمانی دیوار چینی
معرفی و آشنایی با ابزارآلات ساختمانی دیوار چینی

از بین ابزارالاتی که در چیدن دیوارها و بنایی مورد استفاده قرار می گیرند، بعضی از آن ها از اهمیت و کارایی بیشتری برخوردار هستند که در ادامه به بررسی و معرفی 8 مورد از مهمترین شان خواهیم پرداخت.

بیشتر بخوانید: دریل ستونی چیست؟

بیل

این ابزار از کاربردی ترین ابزارها در چیدن دیوار است که در انواع مختلفی در بازار موجود می باشد. بیل حفاری از پر استفاده ترین مدل های این ابزار است که تا حدودی می تواند جایگزین مدل های دیگر شود. در شروع دیوار چینی و پس از شناسایی جنس خاک باید بااستفاده از بیل مناسب حفاری، کندن زمین را شروع کرد. لازم است بدانید در پروژه های وسیع تر و هنگامی که می خواهید دیوارهای ضخیم و بلند را در مکانی نصب کنید، از بیل های مکانیکی استفاده می شود.

شمشه یا تراز بنایی

از دیگر ابزارآلات ساختمانی پر استفاده و کاربردی در دیوار چینی، شمشه یا تراز بنایی است. با استفاده از این ابزار می توانید مطمئن شوید که دیوارها از نظر عمودی و افقی کاملا تراز هستند. ترازها در دو نوع فلزی و چوبی موجود می باشند و طول و ابعادشان بسته به نوع استفاده متفاوت است. امروزه از شمشه های فلزی در بیشتر پروژه ها استفاده می شود؛ چراکه بادوام تر و مستحکم تر از مدل های چوبی می باشند. همچنین در میان انواع فلزی، شمشه های آلومینیومی بهترین نوع است و نه تنها از مقاومت بالایی در برابر زنگ زدگی برخوردار بوده، بلکه وزن کمتری نسبت به دیگر مدل های فلزی دارد.

شاقول

شاقول ابزاری است که برای مشخص کردن امتداد قائم و کنترل عمود بودن قسمت های مختلف دیوار از آن استفاده می شود. این وسیله مجهز به یک وزنه فلزی استوانه ای یا مخروطی شکل و یک صفحه مربعی فلزی است. هنگامی که شاقول را در امتداد قائم قرار دهید و صفحه فلزی مماس با دیوار قرار گیرد، می بایست وزنه این ابزار در پایین آن مماس با دیوار شود. در این حالت شما دیوار چینی را به صورت استاندارد انجام داده اید.

دستگاه ملات کشی دیوار

دستگاه ملات‌کشی دیوار یک ابزار یا ماشین است که برای اعمال ملات به سطح دیوارها یا سقف‌ها به منظور صاف‌سازی و زیباسازی آنها استفاده می‌شود. ملات کشی دیوار یک مرحله مهم در ساخت و ساز و تزئین دیوارها و سقف‌ها است. این عمل به عنوان یک گام اصلی پس از نصب سازه‌ها و قرار گیری اجزاء ساختمانی انجام می‌شود.

دستگاه ملات کشی دیوار معمولاً شامل یک مخزن برای نگهداری ملات، یک سیستم پمپ برای پخش ملات به سطح، و یک نازل یا دهانه که ملات را به سطح پاشش می‌دهد، می‌شود. این دستگاه‌ها معمولاً از انرژی الکتریکی یا هوا برای حرکت ملات استفاده می‌کنند.

استفاده از دستگاه ملات‌ کشی دیوار به‌صورت خودکار می‌تواند زمان و تلاش را در مقایسه با ملات کشی دستی کاهش دهد و به دقت و صحت بیشتر در اجرای کار کمک کند.

بیشتر بخوانید: روش صحیح آب بندی موتورسیکلت

ریسمانکار

استفاده از تمام امکانات و تجهیزات مختلف در دیوار چینی باعث می شود تا انجام این عملیات با کیفیت بهتری صورت گیرد. نخ ریسمان وسیله ای است که کار شما را از نظر کیفی و ظاهری بالا می برد. هنگامی که ارتفاع دیوارها زیاد باشد، متوازن چیدن آن با چشم کار سختی خواهد بود. بنابراین با ریسمان کشی می توان این کار را انجام داد.

کمچه

از ابزارهای ساده بنایی است که به صورت دستی مورد استفاده قرار می گیرد و برای پخش ملات به صورت یکنواخت بر روی سطح کار است. ساختار این ابزار به گونه ای است که از یک صفحه فولادی و یک دسته پلاستیکی یا چوبی برخوردار می باشد که این دسته توسط یک میله از جنس فلز به صفحه وصل شده است.

تخته ماله

با توجه به این دیوارها را از لایه های بتنی و یا سیمانی می پوشانند، لازم است تا در انتها بر روی این مصالح ماله کشی انجام شود. با این عمل سنگ دانه های بزرگ به داخل بتن و سیمان نفوذ خواهند کرد و سطح یکنواختی را به وجود خواهد آمد. همچنین این کار باعث می شود تا تمام منافذ و روزنه های کوچک در سطح از بین برود. همچنین میتوانید از دستگاه ملات کشی دیوار نیز برای این کار استفاده کنید.

بیشتر بخوانید:دیسک سرامیک بر و تفاوت آن با دیسک گرانیت بر

به نقل از سایت ویکی پدیا میتوان تعریفی مشابه را برای تخته ماله در نظر گرفت:

ماله ابزاری است که در بنایی بکار می‌رود. برای ماله کشی در بنایی مهارت بسیار زیادی لازم است . از ماله در ساختمان‌سازی و تعمیرات ساختمانی برای مسطح کردن، مخلوط کردن، برداشتن یا شکل‌دهی موادی چون سیمان و گچ و ماسه یا ملات و نیز برای شکستن آجر استفاده می‌کنند.”

تیشه

از تیشه برای ضربه زدن، شکستن و گاهی اوقات برای تنظیم آجر روی مصالح و ملات ساختمانی استفاده می شود. همچنین این ابزار برای قرار گیری موزاییک نیز کاربرد دارد.

فرغون

آخرین ابزاری که در این مقاله به معرفی آن خواهیم پرداخت، فرغون است و برای حمل و جابه جایی بار به صورت دستی مورد استفاده قرار می گیرد. برای این وسیله دو دسته تعبیه شده تا فرد با گرفتن آن ها فرغون را به حرکت در آورد.

اکنون که با ابزارآلات ساختمانی دیوار چینی آشنا شدید، باید فروشگاهی با سابقه و معتبر را پیدا کنید و از یک برند باکیفیت اقدام به خرید کنید. چراکه در صورت خرید از برندهای نامعتبر ممکن است ابزارتان در مدت زمان کوتاهی کارایی داشته باشد و هزینه های شما را به دلیل خرید مجدد یا تعمیرات افزایش دهد.

بیشتر بخوانید: مصاحبه با حمیدرضا رامخو، مدیر زنجیره تامین رونیکس در نمایشگاه ابزارآلات صنعت اهواز

ابزارآلات ساختمانی رونیکس

رونیکس یک برند باکیفیت درزمینه تولید ابزارآلات ساختمانی پرکاربرد است که در بیش از ۵۰ کشور دنیا ثبت شده و در ۱۵ کشور ازجمله ایران توسط حدود ۵۰۰ تولیدکننده در حال تولید است. بنابراین تمامی ابزار آلات ساخت رونیکس ساخت کشورهای مختلف بوده اما تحت نظارت کیفی تیم متخصص رونیکس در ایران است. این شرکت با شناخت نیاز مشتریان و بررسی بازار هدف خود توانسته ابزارهای مختلف برقی، شارژی، بادی و… را تولید کند.

12 پاسخ به “معرفی ابزارآلات ساختمانی دیوار چینی”

  1. معینی گفت:

    سلام اقا تخته ماله های ما خیلی زود میشکنن و خراب میشن دیگه موندیم بخدا چی بخریم. بنظر شما تخته ماله فلزی بهتر نیست تا چوبی؟

    • رونیکس گفت:

      همراه گرامی؛ تخته ماله فلزی و چوبی هرکدام مزایا و معایب خاص خود را دارند. متناسب با نیازتان انتخاب کنید. ضمنا برای افزایش دوام تخته‌ها، آن‌ها را از برندهای معتبر خریداری کنید.

  2. Ehsan گفت:

    سلام یه سوال چه مدت زمانی باید بعد از ماله کشی دیوار صبر کنم تا دیوار آماده نقاشی یا پوشش دیگه بشه؟

    • رونیکس گفت:

      همراه گرامی سلام. پس از ماله کشی دیوار، معمولاً حداقل ۲۴ تا ۴۸ ساعت باید صبر کنید تا دیوار  کاملاً خشک شود. زمان لازم برای خشک‌شدن به شرایط آب‌وهوایی، نوع ماله و ضخامت لایه ماله بستگی دارد. در شرایط خاص ممکن است نیاز به مدت زمان بیشتری داشته باشید. می‌توانید قبل از نقاشی، با دست یا با قراردادن یک قطعه پلاستیکی روی دیوار، بررسی کنید که آیا سطح دیوار خشک شده است یا خیر.

  3. سبحان گفت:

    از این شابلون های آماده برای ملات کاری سریع تر استفاده کنیم بهتر نیست؟ هم به ابزار های کمتری نیاز میشه هم پرتی مصالح کمتر میشه ها.

    • رونیکس گفت:

      همراه گرامی سلام. در برخی موارد مانند طراحی‌های خاص یا شکل‌های غیرمعمول، شابلون انتخاب مناسبی نیست. گاهی نیز از ترکیب هر دو روش استفاده کنید تا بهترین نتیجه را بگیرید. در نهایت، انتخاب بین استفاده از شابلون یا سایر روش‌ها به نیازها، مهارت‌ها و ترجیحات شما بستگی دارد.

  4. Naser گفت:

    بیل مکانیکی چه مواقعی باید جایگزین بیل‌های دستی بشه؟ اگه پروژه بزرگ باشه که منطقی نیست از بیل های دستی استفاده کنیم.

    • رونیکس گفت:

      همراه گرامی سلام. در پروژه‌های سنگین مانند معدن‌کاری، تخریب ساختمان، طرح‌های آبیاری و لوله‌کشی، حفاری‌های عمیق و … از بیل مکانیکی استفاده می‌شود.

  5. علی محمدی گفت:

    بهترین برند برای تخته ماله با طول عمر بیشتر چه برندی پیشنهاد میدهید؟

    • رونیکس گفت:

      همراه گرامی سلام. انتخاب بهترین برند بر عهده خود شما است. با بررسی و تحقیق می‌توانید متناسب با نیاز خود انتخخاب کنید.

  6. نعیم گفت:

    برای شکستن و کوچک کردن آجر با ضربه زدن با تیشه ممکنه آجر ب اون شکل و اندازه ای ک میخواهیم درنیاد
    ابزار مناسبی برای اینکار وجود داره ؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

عضویت در خبرنامه :

برای عضویت در خبرنامه و اطلاع از جدیدترین مقالات مجله رونیکس ایمیل خود را وارد کنید.