آموزش تعمیر غذاساز به زبان ساده | آموزش سرویس و عیب یابی غذاساز خانگی

آموزش تعمیر غذاساز به زبان ساده | آموزش سرویس و عیب یابی غذاساز خانگی
  • دقیقه 7
  • 472
  • 0

به قلم آیدین طلایی

29 اسفند 1402

از غذاساز برای خرد کردن، پوره کردن، له کردن یا حتی رنده کردن مواد غذایی استفاده می‌شود. این دستگاه می‌تواند به شما در تهیه انواع غذا، سالاد، سوپ‌، سس‌ و حتی شیرینی‌ کمک کند. غذاسازها مانند هر وسیله دیگری ممکن است به مرور زمان و در اثر عدم استفاده درست دچار عیب شوند. غذاسازها ساختار نسبتاً ساده‌ای دارند و معمولاً به راحتی قابل تعمیر و سرویس هستند. در این نوشتار رونیکس، به سراغ اموزش تعمیر غذاساز می‌رویم و بعد به نکاتی می‌پردازیم که با رعایت آن‌ها می‌توانید عمر غذاساز خود را بالاتر ببرید.

رونیکس را بخوانید.

آموزش عیب‌یابی و تعمیر غذاساز

روشن نشدن غذاساز، بیرون ریختن مواد غذایی از داخل غذاساز یا صدای غیرعادی موتور دستگاه؛ غذاساز می‌تواند دچار مشکلات مختلفی شود. این مشکلات معمولا به دلیل عدم استفاده درست از دستگاه اتفاق میفتد. با این وجود با آموزش صحیح می‌توانید از بروز مشکلات جدی‌تر جلوگیری کنید.

اما آموزش عیب‌یابی و تعمیر غذاساز چگونه است؟

در این نوشتار رایج‌ترین مشکلاتی که ممکن است با آن‌ها روبه‌رو شوید را ذکر می‌کنیم و بعد به سراغ راهنمای تعمیر غذاساز می‌رویم.

روشن نشدن غذاساز

روشن نشدن غذاساز، یکی از مشکلات رایج این دستگاه است. این مساله می‌تواند به دلایل مختلفی اتفاق بیفتد.

  • قرار نگرفتن درست قطعات غذاساز در جای خود: ممکن است قطعاتی مانند پارچ مخلوط‌کن، آسیاب یا دیگر بخش‌ها به درستی در جای خود قرار نگرفته باشند. بعضی دستگاه‌ها به نحوی طراحی شده‌اند که در صورت درست قرار نگرفتن درب غذاسا در جای خود، روشن نمی‌شوند. به همین دلیل بررسی کنید که تمامی قطعات به درستی در جای خود قرار گرفته باشند.
  • استفاده نادرست از غذاساز: دلیل دیگری که ممکن است باعث روشن نشدن دستگاه شود، استفاده نادرست از غذاساز است. درصورتی که مقدار موادی که در غذاساز می‌ریزید، بیشتر از حد توان دستگاه باشد، غذاساز به خاطر مسائل ایمنی روشن نمی‌شود تا فشار زیادی به دستگاه نیاید. به همین دلیل سعی کنید که مقدار مناسبی از مواد را داخل دستگاه بریزید.
  • خرابی سیم برق یا فیوز غذاساز: ممکن است برق به درستی به دستگاه نرسد. این مساله می‌تواند به دلایل مختلفی اتفاق بیفتد. به همین دلیل جریان برق ورودی دستگاه را بررسی کنید تا اطمینان پیدا کنید که برق در دستگاه جریان پیدا می‌کند یا خیر. برای این کار می‌توانید از مولتی‌متر RH-9602 رونیکس استفاده کنید.
مولتی متر دیجیتالی RH-9602 رونیکس

بیرون ریختن مواد غذایی از غذاساز

یکی دیگر از مشکلاتی که ممکن است برای غذاسازها اتفاق بیفتد، بیرون ریختن مواد از داخل آن‌ها است. این مساله می‌تواند به دلایل مختلفی پیش بیاید:

  • ریختن مواد غذایی بیش از حد ظرفیت غذاساز: ممکن است مواد غذایی را بیشتر از ظرفیت دستگاه به داخل آن ریخته باشید. توصیه می‌کنیم برای بیرون نریختن مواد غذایی و جلوگیری از آسیب به موتور غذاساز، مقدار مناسبی از مواد را داخل آن بریزید.
  • ایراد در لاستیک آب‌بندی غذاساز: ممکن است لاستیک آب‌بندی دستگاه خراب شده باشد، یا اینکه در بدنه یا بخش‌هایی از دستگاه، ترکی ایجاد شده باشد.

کار کردن غذاساز به صورت متناوب

در صورتی که غذاساز به‌طور متناوب در حال کار کردن است، به احتمال زیاد مشکل از سیم‌کشی داخل دستگاه یا تسمه موتور است. اگر از تجربه کافی درخصوص تعمیر وسایل برقی برخوردار نیستید، برای حل این مشکل پیشنهاد می‌کنیم که از یک تعمیرکار حرفه‌ای کمک بگیرید.

برای این کار باید دستگاه را باز کنید و سیم‌کشی آن را بررسی کنید. درصورتی که سیم‌کشی مشکلی نداشت، به سراغ تسمه موتور بروید. بررسی کنید که تسمه به درستی در جای خود قرار گرفته یا خیر. اگر تسمه شل شده باشد، بیش از حد اندازه داغ شده باشد یا اندازه آن نسبت به قبل بلندتر شده باشد، باید تسمه موتور را تعویض کرد.

کار کردن غذاساز به صورت متناوب

صدای غیرعادی از موتور غذاساز

غذاساز در زمان کار کردن صدای نسبتا زیادی تولید می‌کند. اما در صورتی که این صدا نسبت به قبل غیرعادی باشد، به احتمال زیاد یک مشکل مکانیکی در یکی از قطعات دستگاه مانند بلبرینگ و بوش دستگاه اتفاق افتاده است. برای عیب‌یابی، باید دستگاه را باز کنید. بلبرینگ و بوش دستگاه را بررسی کنید و از سالم بودن آن‌ها مطمئن شوید. درصورتی که قطعه دچار مشکل شده بود، آن را تعویض کنید.

همچنین، این مشکل می‌تواند به دلیل ریخته‌شدن مواد غذایی زیاد در دستگاه هم اتفاق بیفتد. برای رفع این مشکل می‌توانید غذا را ریزتر کنید و بعد در دستگاه بریزید.

کار نکردن غذاساز روی بعضی سرعت‌ها

اگر غذاساز در بعضی سرعت‌ها کار نکند، به احتمال زیاد مشکل از سوئیچ دستگاه است. برای رفع این مشکل باید همان قسمت از سوئیچ چند سرعته غذاساز را بررسی کنید. به کمک مولتی‌متر رونیکس، جریان برق ورودی به سوئیچ را بررسی کنید تا از ورود برق به داخل آن اطمینان پیدا کنید. در صورتی که مشکلی وجود نداشت، پیشنهاد می‌کنیم دستگاه را به یک تعمیرکار حرفه‌ای نشان دهید.

کار نکردن غذاساز روی بعضی سرعت‌ها

جرقه زدن زیر غذاساز

وسایل برقی دارای زغال هستند. گاهی این زغال‌ها دچار مشکل شده و جرقه می‌زنند. این جرقه‌ها از زیر دستگاه قابل مشاهده است. جقه زدن از زیر غذاساز می‌تواند به دلیل بروز مشکل در قطعات داخلی دستگاه اتفاق بیفتد:

  • زغال و فنر زغال: زغال قطعه‌ای مصرفی است و به مرور زمان تمام می‌شود. جرقه زدن غذاساز زمانی اتفاق میفتد که زغال کم شده باشد، فنر زغال انعطاف سابق خود را نداشته باشد یا فنر پشت زغال سوخته باشد. برای دسترسی به زغال و فنر زغال باید دستگاه را باز کنید. به کمک پیچ گوشتی رونیکس دستگاه را باز کنید. درصورتی که موارد بالا را مشاهده کردید، زغال و فنر زغال را تعویض کنید.
  • بلبرینگ و بوش: این مشکل می‌تواند به دلیل لق بودن بلبرینگ و بوش دستگاه هم اتفاق بیفتد. به همین دلیل بلبرینگ و بوش غذاساز را بررسی کنید و درصورت مشاهده لقی، مشکل را برطرف کنید.
  • شفت آرمیچر: ممکن است آرمیچر دستگاه لاغر شده باشد. درصورتی که این مشکل به وجود آمد، باید آرمیچر را تعویض کنید.

در صورتی که جرقه ایجاد شده خیلی زیاد باشد، به احتمال زیاد تیغه کلکتور از موتور جدا شده و یا ممکن است آرمیچر و بالشتک دستگاه سوخته باشد.

نچرخیدن تیغه غذاساز با وجود روشن بودن دستگاه

اگر غذاساز روشن است، تیغه‌ها حرکت نمی‌کنند، به احتمال زیاد مشکلی در تیغه‌ها به وجود آمده است. ممکن است تیغه دستگاه شکسته باشد. اگر تیغه‌ها سالم بود، آن‌ها را روغن‌کاری کنید و مجددا دستگاه را روشن کنید.

بعضی از غذاسازها دارای تسمه هستند. ممکن است تسمه دستگاه به مرور زمان کش آمده و از اندازه قبلی خود بلندتر شده و به همین دلیل از جای خود خارج شده باشد. از طرفی هم ممکن است تسمه از جای خود بیرون افتاده باشد. برای رفع این مشکل اگر مشاهده کردید که تسمه قابلیت ارتجاعی سابق خود را از دست داده، آن را تعویض کنید.

در صورتی که غذاساز شما از نوع بدون تسمه است، باید به سراغ چرخ دنده آن بروید. درصورتی که چرخ دنده دستگاه دچار سائیدگی یا آسیب شده باشد، باید آن را تعویض کنید. البته می‌توان با تراشکاری آج چرخ دنده، این مشکل را رفع کرد، اما اگر امکان این کار نبود باید چرخ دنده را تعویض کنید.

نچرخیدن تیغه غذاساز با وجود روشن بودن دستگاه

آسیاب نشدن درست مواد غذایی

ممکن است پس از روشن کردن دستگاه، مشاهده کنید که غذاساز مواد غذایی را به درستی میکس نکرده است. این مساله معمولا به دلیل استفاده نادرست از دستگاه پیش می‌آید. به احتمال زیاد مقدار مواد غذایی بیشتر از ظرفیت دستگاه ریخته شده است. یا اینکه سرعت دستگاه برای خرد کردن مواد غذایی کم است و همین باعث شده که مواد به درستی آسیاب نشوند.

کار نکردن غذاساز با وجود روشن بودن چراغ دستگاه

در صورت بروز این مشکل، اول به سراغ پارچ غذاساز بروید و از قفل شدن درست آن در جای خود اطمینان پیدا کنید. در صورتی که مشکلی در این قسمت وجود نداشت، به احتمال زیاد ایراد از کابل برق است.

متوقف شدن غذاساز در حین کار کردن

این مشکل به احتمال زیاد به دلیل گرم شدن بیش از اندازه غذاساز اتفاق میفتد. در این زمان موتور به صورت خودکار خاموش می‌شود تا آسیب بیشتری به دستگاه وارد نشود. بهتر است 15 دقیقه صبر کنید و بعد از آن استفاده کنید. اگر بعد از این مدت دستگاه مجددا کار نکرد، از دفترچه راهنمای دستگاه، غذاساز را به تنظیمات کارخانه برگردانید.

کار نکردن غذاساز با وجود روشن بودن چراغ دستگاه

نکات نگهداری از غذاساز

پس از آموزش عیب‌یابی و تعمیر غذاساز، به سراغ نکات نگهداری می‌رویم که می‌تواند شما را از صرف هزینه‌های زیاد تعمیرات دستگاه نجات دهد:

  • پس از هر بار استفاده، غذاساز را کاملاً تمیز کنید. برای تمیز کردن غذاساز، ابتدا دستگاه را خاموش کرده و اجازه دهید قطعات آن خنک شوند. سپس، قطعات قابل جدا شدن را از دستگاه جدا کرده و با آب گرم و صابون بشویید. پس از شستشو، قطعات را با آب گرم آبکشی کرده و کاملاً خشک کنید.
  • از قرار دادن غذاساز در معرض حرارت مستقیم یا رطوبت زیاد خودداری کنید. غذاساز را در مکانی خشک و خنک نگهداری کنید.
  • از استفاده از مواد شوینده قوی برای تمیز کردن غذاساز خودداری کنید. این مواد می‌توانند به قطعات داخلی دستگاه آسیب برسانند.
  • از فشار آوردن به دستگاه خودداری کنید و اگر غذاساز بیش از حد داغ شد، آن را خاموش کرده و اجازه دهید خنک شود.

اگر غذاساز شما به درستی کار نمی‌کند و از دانش فنی کافی برای تعمیر دستگاه برخوردار نیستید، آن را به یک تعمیرکار حرفه‌ای بسپارید. تعمیر خودسرانه غذاساز می‌تواند باعث آسیب بیشتر به دستگاه شود.

نکات نگهداری از غذاساز

سخن آخر

در این نوشتار رونیکس به سراغ اموزش تعمیر غذاساز رفتیم و پس از آن به نکات نگهداری از این دستگاه پرداختیم. مجددا تکرار می‌کنیم که تعمیر غذاساز کاری حرفه‌ای است و عیب‌یابی، سرویس و تعمیر غذاساز به دانش فنی زیادی نیاز دارد. به همین دلیل توصیه می‌کنیم در صورتی که تجربه کافی ندارید، تعمیر غذاساز را به افراد حرفه‌ای بسپارید تا از آسیب بیشتر به دستگاه جلوگیری شود. آیا تجربه تعمیر غذاساز خانگی را داشته‌اید؟ سوالات و نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

معرفی مولتی متر دیجیتالی RH-9602 رونیکس

سوالات متداول

1.جرقه زدن از زیر غذاساز به چه دلیلی می‌تواند باشد؟
این مشکل می‌تواند به دلیل ایراد در زغال و فنر زغال، بلبرینگ و بوش دستگاه، شفت آرمیچر یا در صورتی که زیاد بودن جرقه، به دلیل جدا شدن تیغه کلکتور از موتور و یا سوختن آرمیچر و بالشتک دستگاه باشد.
2.صدای زیاد از غذاساز به چه دلیلی می‌تواند باشد؟
به احتمال زیاد یک مشکل مکانیکی در یکی از قطعات دستگاه مانند بلبرینگ و بوش دستگاه اتفاق افتاده است. همچنین، این مشکل می‌تواند به دلیل ریخته‌شدن مواد غذایی زیاد در دستگاه هم اتفاق بیفتد.
3.کار نکردن دستگاه روی بعضی از سرعت‌ها می‌تواند به چه دلیلی اتفاق بیفتد؟
اگر غذاساز در بعضی سرعت‌ها کار نکند، به احتمال زیاد مشکل از سوئیچ دستگاه است. برای رفع این مشکل باید همان قسمت از سوئیچ چند سرعته غذاساز را بررسی کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

عضویت در خبرنامه :

برای عضویت در خبرنامه و اطلاع از جدیدترین مقالات مجله رونیکس ایمیل خود را وارد کنید.