روش‌های گرم کردن خانه در زمستان

روش‌های گرم کردن خانه در زمستان

به قلم محمدجواد تاج الدین

9 فروردین 1402

فصل سرما آغاز شده و باید به فکر گرم کردن خانه باشیم. استفاده از پکیچ، شوفاژ و بخاری‌های گازی و برقی راه حلِ اول شهروندان برای گرم کردن خانه است. اما این موارد کافی نیست. راه‌های دیگری را نیز باید برای گرم نگهداشتن خانه در زمستان امتحان کنیم. راه‌هایی که نه هزینه بالایی دارد و نه وقت زیادی از شما می‌گیرد.

در این مقاله از رونیکس راه‌های مختلفی را به شما پیشنهاد می‌دهیم.

رونیکس را بخوانید.

روش های گرم کردن خانه

اینکه چه راهی را برای گرم نگهداشتن خانه انتخاب کنید، بستگی به سال ساخت بنا، منطقه جغرافیایی، متراز خانه و … دارد. از جمله این راه‌ها می‌توان موارد زیر را نام برد:

گرم کردن خانه در زمستان
گرم کردن خانه در زمستان

· پنجره دو جداره

پنجره‌ها به خودی خود می‌توانند موجب هدر رفت 40 درصد از انرژی و گرمای خانه شوند. پس انتخاب و نصب یک پنجره دوجداره کار عاقلانه‌‌ای است.

· اتاق‌های پر استفاده را گرم کنید

در زمستان‌های سخت و استخوان سوز و آن موقع که بخاری کفاف گرم کردن کل خانه را نمی‌دهد، می‌توانید فقط مکان‌هایی را گرم کنید که استفاده بیشتری از آن می‌کنید. در این صورت هم در مصرف انرژی صرفه‌جویی کردید و هم خانه گرم‌تری دارید.

· کانال کولر را بپوشانید

بعد از تمام شدن فصل گرما و دم دمای زمستان، کانال کولر را بپوشانید. ورود هوای سرد از کانال کولر می‌تواند تمام زحمات شوفاژها و بخاری‌های شما را بر باد دهد!

بیشتر بخوانید:معرفی انواع ابزارآلات ساختمانی

بستن دریچه کولر
بستن دریچه کولر

· گرم کردن کف خانه

یکی از بهترین راه‌های افزایش گرمایش خانه، گرم نگهداشتن کف خانه است. اما این کار را باید چطور انجام داد؟

  1. موکت: یکی از ابتدایی‌ترین راه‌ها برای افزایش گرمایش کف خانه، موکت است. موکت‌ها در انواع و طرح‌های مختلفی در بازار وجود دارند و دست مصرف کننده را برای خرید و انتخاب باز گذاشته‌اند. هزینه استفاده از موکت به نسبت راه‌های دیگر افزایش گرمایش کف خانه کمتر است.
  2. کف و سقف کاذب: گاهی برای تامین گرمایش کف خانه، از کف کاذب استفاده می‌کنند. یعنی لایه‌ای بالاتر از سطح معمول خانه که می‌تواند عایق گرمایی و حتی صوتی خوبی باشد. گاهی مابین کف اصلی و کف کاذب حتی از مواد عایقی چون پشم شیشه و یونولیت هم استفاده می‌کنند. ایجاد سقف کاذب پارکینگ هم راه دیگری برای افزایش گرمای کف خانه است.
  3. سیستم گرمایش از کف: ایجاد سیستم گرمایش از کف نیاز به تمهیداتی دارد. معمولا گرمای این سیستم از برق یا پکیج‌های موجود در ساختمان تامین می‌شود.

سیستم گرمایش خانه از کف
سیستم گرمایش خانه از کف

· پرده زخیم و پلاستیک

راه ارزان‌تر برای جلوگیری از هدر رفت انرژی از طریق پنجره‌ها، استفاده از پرده زخیم است. اگر این مورد هم نتوانست جلوی ورود هوای سرد را بگیرد؛ کافی است قاب پنجره را توسط یک پلاستیک بزرگ بپوشانید. البته طبیعتا با این کار دیگر پنجره قابل استفاده نیست.

· دستگاه بخور

برای گرم کردن خانه می‌توانید از دستگاه بخور گرم استفاده کنید، که در گرم شدن فضای اتاق بسیار مؤثر است. اگر هم دستگاه بخور در دسترس نبود، می‌توانید یک کتری آب روی اجاق گاز قرار دهید.

· گرم کردن هوای اتاق با فن و پنکه سقفی!

فن‌های دوکاره قابلیت گرم کردن هوای اتاق را دارند. ممکن است به دلیل بستن درزهای در و پنجره، گرما در هوا حرکت نکند. به همین خاطر می‌توان برای سرعت بخشیدن به جریان همرفتی هوا از فن و یا حتی پنکه سقفی استفاده کرد!”

کرسی

کرسی ابزاری قدیمی برای گرم کردن خانه است. دیگر امروز در خانه‌های شهری کمتر از کرسی استفاده می‌کنند اما همچنان استفاده از این ابزار کارآمد و خاطره‌انگیز در روستاها طرفداران بسیاری دارد.همچنین به نقل از سایت ایمنا:

“اگر کمی سن و سالتان بالا باشد؛ مطمئناً نشستن زیر این وسیله را در خانه پدربزرگ و مادربزرگ، تجربه کرده‌اید. اما اگر فقط اسم آن را از زبان پدر و مادرتان شنیده‌اید و هیچ تصوری از آن ندارید؛ حتماً تا آخر این مقاله با ما همراه باشید. کرسی یک وسیله گرمایشی است که از چهار پایه چوبی تشکیل شده که روی آن، لحاف کرسی قرار می‌گیرد. همچنین زیر آن بخاری، چراغ، منقل، زغال و غیره جهت گرم کردن قرار می‌دهند. در نوع قدیمی این وسیله جذاب گرمایشی، بیشتر از منقل و زغال جهت گرم کردن استفاده می‌کردند به‌همین دلیل به آن کرسی زغالی می‌گفتند. اما امروزه از وسیله‌های دیگر، نظیر بخاری یا چراغ استفاده می‌کنند که خطر و دردسرهای منقل و زغال را ندارد.

تاریخچه کرسی

جالب است بدانید تاریخچه این وسیله به دوران اولیه خانه‌سازی برمی‌گردد. در آن زمان، ایران با کمبود جنگل و فلات مواجه بود و به‌خاطر قیمت بالای چوب، فقط قشر مرفه می‌توانستند با خرید چوب، خانه‌های خود را گرم کنند. در واقع ایده ساخت این وسیله گرمایشی با حداقل هزینه، اولین بار در ذهن افراد قشر متوسط جامعه شکل گرفت. البته انواع کرسی جدید با نمونه‌های قدیمی بسیار متفاوت است و شکل و ظاهر شیک و مدرن‌تری به خودش گرفته است.”

بیشتر بخوانید:معرفی کاربرد ابزارآلات دستی

کرسی
کرسی

روش‌های خطرناک گرم کردن خانه

گاهی برخی شهروندان برای گرم نگهداشتن خانه دست به کارهای خطرناکی می‌زنند. هر سال قبل از آغاز فصل سرما از تمام رسانه‌های عمومی، بابت رعایت استاندارهای وسایل گرمایشی اطلاعیه‌های مختلفی صادر می‌شود اما همچنان آمار فوتی‌ها بالا است.

معمولا علت این سوانح، عدم رعایت اصول نصب و راه‌اندازی بخاری‌های گازی است.

استفاده از بخاری استاندارد با برندی شناخته شده، نصب دقیق لوله بخاری، جاگذاری مناسب دودکش و استفاده از بست و شلنگ استاندارد از جمله مواردی است که هنگام راه‌اندازی بخاری باید به آن توجه کرد.

از مواردی که هیچگاه نباید برای گرم کردن خانه سراغش رفت، استفاده از گازهای پیکنیک است. گاهی افراد برای فرار از سرمای خانه، تمام درزها را می‌بندند و وسایل غیر استانداردی مانند پیکنیک را روشن می‌کنند. تجربه این روش‌ها عواقب خطرناکی را در پی خواهد دارد.

بیشتر بخوانید:
«سیستم گرمایش از کف و مزایای به کار گیری آن در خانه»
«گام به گام آموزش نقاشی ساختمان به صورت حرفه‌ای»

سخن آخر

در این مقاله راه های گرم نگهداشتن خانه را مرور کردیم. در فصل سرما ممکن است رسیدن به دمای مطلوب خانه کار سختی باشد. مخصوصا در شرایطی که وضعیت استفاده از گاز در کشور بحرانی است و ممکن است قطعی‌های گاه و بیگاه رخ دهد. به همین خاطر لازم است با انجام برخی کارهای ساده از هدر رفت انرژی و گرمای خانه جلوگیری کرد.

5 پاسخ به “روش‌های گرم کردن خانه در زمستان”

  1. ذاکر گفت:

    عالیبود

  2. […] روش‌های گرم کردن خانه در زمستان […]

  3. فرامرز صالحی گفت:

    برای گرم کردن محیط کاری با ابعاد۳در۵چی پیشنهاد می‌کنید؟برق ندارم

  4. پرنیان گفت:

    سلام
    برای گرم کردن محیط کاری در ابعاد ۳در۵ می توان از بخاری های گازی استفاده کرد و اگر محیط کاری پنجره داشته باشد می‌توان از پرده های زخیم هم استفاده کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

عضویت در خبرنامه :

برای عضویت در خبرنامه و اطلاع از جدیدترین مقالات مجله رونیکس ایمیل خود را وارد کنید.