نقش اینورتر جوشکاری و جوش پرتابل در تحول صنعتی جهان

مجموعه اینورترهای جوشکاری رونیکس
  • دقیقه 8
  • 247
  • 0

به قلم فرناز اصلاح

3 اردیبهشت 1403

جوشکاری با هدف ایجاد اتصالات دائمی و مستحکم بین فلزات، از مهم‌ترین الزامات فرآیند‌های صنعتی و ساختمانی است. در این بین، دستگاه‌های جوش پرتابل، انقلابی را در روش‌های فلزکاری و جوشکاری به وجود آوردند و نقش اینورترهای جوشکاری در تحول فرآیندهای صنعتی جهان انکارناپذیر است.

اینورتر، جدیدترین نسل دستگاه‌های جوشکاری پرتابل، مزایای متعددی نسبت به ترانس‌ جوش، دینام جوشکاری، ژنراتور احتراقی، رکتیفایر جوشکاری و … دارد. به همین دلیل، امروزه انواع اینورتر با قابلیت جوشکاری فلزات و آلیاژهای مختلف، کاربردهای گسترده‌ای از ساخت‌وساز و خودروسازی تا صنایع هوافضا، کشتی‌سازی، ساخت ماشین‌آلات سنگین و … را پیدا کرده‌اند.

به همین بهانه، در این راهنمای جامع از مجله رونیکس، نقش و اهمیت اینورتر جوشکاری و جوش پرتابل را در تحول فرآیندهای صنعتی بررسی می‌کنیم.

رونیکس را بخوانید!

کاربردهای صنعتی جوشکاری با قوس الکتریکی (Arc Welding)

کاربردهای صنعتی جوشکاری با قوس الکتریکی

در سراسر جهان، جوشکاری قوس الکتریکی برای ایجاد اتصالات قدرتمند و پایدار به دلیل سهولت انجام و کارایی بالا به‌عنوان روشی برتر شناخته شده است. این روش به‌طور گسترده در صنایع مختلف از قبیل خودروسازی، ساخت‌وساز، کشتی‌سازی و هوافضا تا کاربردهای کارگاهی و حتی جوشکاری خانگی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این بین، انتخاب دستگاه جوش اینورتر بسته به نوع نیاز و کاربرد مورد نظر متفاوت است. در این بخش، مهم‌ترین کاربردهای صنعتی جوشکاری با قوس الکتریکی را بررسی می‌کنیم.

از خودروسازی تا کشتی‌سازی و هوافضا با اینورترهای جوشکاری پرتابل

جوشکاری جزء لاینفک فرآیندهای تولید صنعتی و به‌ویژه صنعت خودروسازی است. اجزا و قطعات وسیله نقلیه باید مقاومت‌های مکانیکی بالایی را در طول عمر مفید خودرو داشته باشند. از روش‌های جوشکاری با قوس الکتریکی برای ایجاد اتصالات مستحکم و بادوام استفاده می‌شود.

روش های مختلف جوشکاری | هر روش چه زمانی کاربرد دارد؟

اینورتر جوش پرتابل صنعتی

اخیراً پیشرفت‌های تکنولوژیکی متعددی در زمینه استفاده از روش جوشکاری قوس الکتریکی و با تمرکز بر قطعات شاسی و بدنه خودرو، هواپیما، دریچه‌های کشتی، خطوط انتقال سیال‌های نفتی/گازی و … صورت گرفته است. عملکرد اتصالات جوشی، مقاومت‌های استاتیکی و مقاومت به خستگی، با افزایش استحکام قطعات فولادی با روش جوشکاری Arc welding افزایش می‌یابد. در مجموع، استفاده از جوشکاری قوس الکتریکی با اینورترهای پرتابل موجب کاهش پاشش و جوش‌پذیری بالاتر ورق‌های فولادی گالوانیزه می‌شود.

از ترانسفورماتور تا اینورتر؛ انواع دستگاه جوشکاری

اینورترهای جوشکاری TIG، MIG/MAG، MMA و … به‌طور گسترده در صنعت هوافضا، همچنین، برای ساخت و تعمیر هواپیما، کشتی و … مورد استفاده قرار می‌گیرند. می‌توان از این دستگاه‌ها به شرط انتخاب فرآیندها و روش‌های مناسب، برای ایجاد اتصال بین تمام فلزات قابل جوش استفاده کرد.

حداکثر کارایی در صنعت ساخت‌وساز با اینورترهای جوشکاری پرتابل

در صنعت ساخت‌وساز، ایجاد اتصالات قدرتمند و پایدار بین اجزای فلزی در ساختمان‌ها، پل‌‌ها و سایر زیرساخت‌ها تضمین‌کننده ایمنی و طول عمر مفید سازه است. به همین دلیل، انتخاب روش جوشکاری و دستگاه جوش مناسب، اهمیت بالایی دارد.

اینورترهای رونیکس برای ساختمان‌سازی

جوشکارها با اتصال تیرهای فولادی، ستون‌ها و … اسکلت‌های ساختمانی را برای تحمل وزن دیوارها، کف‌ها و سقف ایجاد می‌کنند. همچنین، جوشکاری در ساخت پله‌ها، لوله‌های برق، سیستم لوله‌کشی و تاسیسات کاربردهای متعددی دارد. ساخت پل‌ها، سدها، سیستم‌های تامین آب، بزرگراه‌ها و سایر سازه‌ها بدون استفاده از روش‌های جوشکاری امکان‌پذیر نیست. جوشکاری با قوس الکتریکی و استفاده از اینورترهای جوشکاری پرتابل موجب حداکثر کارایی در صنعت ساخت‌وساز می‌شود.

تضمین استحکام و دوام تجهیزات مکانیکی در صنایع سنگین با اینورترهای جوشکاری پرتابل

در صنایع سنگین، ماشین‌آلات مهندسی، تجهیزات مکانیکی، کشاورزی و … با توجه به رعایت الزامات کیفیت، از فرآیندهای جوشکاری TIG، ArcTig یا پلاسما استفاده می‌شود. فولادهای پرآلیاژ مانند کروم نیکل، آلیاژهای نیکل، تیتانیوم، مس یا داپلکس، فلزات اصلی مورد استفاده در این صنایع هستند. از جوشکاری قوس الکتریکی و اینورترهای جوشکاری پرتابل برای تعمیر تجهیزات سنگین، جوشکاری خطوط لوله و … استفاده می‌شود.

ایمنی با اینورترهای رونیکس

حداکثر کارایی و ایمنی جوشکاری کارگاهی و خانگی با اینورترهای جوشکاری پرتابل

تبدیل فرآیندهای جوشکاری سنتی به فرآیندهای جدید جوشکاری با قوس الکتریکی و استفاده از اینورترهای جوشکاری پرتابل موجب افزایش قابل توجه کارایی و بهره‌وری کارگاه‌ها و مصارف خانگی می‌شود. از کارگاه‌های درب و پنجره‌سازی تا جوش‌دادن پایه‌های کولر و بسیاری از کاربردهای دیگر؛ اینورترهای جوشکاری پرتابل با قابلیت کاربرد آسان و ایمن به جوشکاران کمک می‌کنند.

مزایای استفاده از اینورتر جوشکاری

نسل جدید دستگاه‌های جوش قوس الکتریکی یعنی اینورترهای جوشکاری پرتابل، مزایای متعددی نسبت به سایر دستگاه‌های جوش دارند که در این بخش به چند مورد از مهم‌ترین آن‌ها می‌پردازیم.

سبک و قابل حمل

وزن پایین و ابعاد جمع‌وجور اینورترهای جوشکاری پرتابل باعث می‌شود تا بتوانید آن‌ها را به‌راحتی و در هر محیطی جابه‌جا کنید. فرقی نمی‌کند که لازم باشد هر روز بین طبقات ساختمان تردد کنید یا فضای کاری شما محصور و دارای دسترسی محدودی باشد. می‌توانید اینورترهای جوشکاری پرتابل را به‌راحتی مانند کیف در دست بگیرید و آن‌ها را بین نقاط کاری مختلف جابه‌جا کنید.

اینورترهای سبک و قابل حمل رونیکس

سرعت جوشکاری بالا

در روش‌های جوشکاری قوس الکتریکی و به‌ویژه با استفاده از اینورترهای جوشکاری MMA، الکترود با سرعت بیشتری به نقطۀ ذوب خود می‌رسد. بنابراین، اگر می‌خواهید دو قطعه فلزی را خیلی سریع به همدیگر جوش دهید، اینورترهای جوشکاری پرتابل موجب صرفه‌جویی در زمان شما می‌شوند.

اینورترهای رونیکس

اعوجاج بسیار کمتر

در طول فرآیند جوشکاری، مقدار اعوجاج باید بسیار کم باشد. در غیر این صورت، کیفیت جوشکاری تحت تأثیر قرار می‌گیرد و قطعات جوشکاری‌شده نهایتاً تاب برمی‌دارند. استفاده از اینورترهای جوشکاری اعوجاج کمتری را ایجاد می‌کند؛ چراکه سرعت بالای جوشکاری و ذوب سریع الکترود، با ایجاد قوس پایدار مانع از بروز این مشکل شده و جوشکاری صاف و یکنواختی را ایجاد می‌کند.

جوشکاری حرفه‌ای با ایورتر رونیکس

دود و جرقه کم

معمولاً فرآیندهای جوشکاری جرقه، پاشش و دود زیادی تولید می‌کنند که سلامتی جوشکار را به خطر می‌اندازد؛ اما در روش جوشکاری قوس الکتریکی و به‌خصوص هنگام استفاده از اینورترهای جوشکاری MMA، دود و جرقه بسیار کمتری نسبت به سایر روش‌ها تولید می‌شود.

جوشکاری

مصرف انرژی پایین و هزینه کم

از مزایای مهم دستگاه جوش پرتابل اینورتر این است که می‌توانید آن را به برق شهری وصل کنید؛ چراکه اینورترهای جوشکاری به توان کمتری نیاز دارند و با اتصال آن‌ها به پریز برق می‌توانید جوشکاری را شروع کنید. در واقع مصرف برق اینورتر جوشکاری مانند دستگاه‌های جوش قدیمی نیست. مصرف انرژی کمتر این اینورترها موجب صرفه‌جویی در هزینه برق می‌شود.

اینورتر جوشکاری سه‌برد RH-4600 رونیکس در یک نگاه

اینورترهای جوشکاری رونیکس، همراه صنعتگران ایرانی

استفاده از اینورترهای جوشکاری برای ایجاد اتصال قوی ماندگار بین فلزات مختلف، فرآیندهای صنعتی جهان را متحول کرده و در این نوشتار، به‌طور اجمالی به این موضوع پرداختیم.

اینورتر جوشکاری رونیکس

رونیکس به‌عنوان برندی با تفکر جهانی، مدل‌های باکیفیت و متنوع اینورتر جوشکاری را تولید می‌کند تا نیازهای طیف گسترده کاربران را برطرف کند. مدل‌های اینورتر جوشکاری رونیکس، در شرایط پرفشار کاری همراه صنعتگران ایرانی هستند.

دستگاه جوش رونیکس

چند مورد از مهم‌ترین ویژگی‌های این دستگاه‌های جوش پرتابل عبارتند از:  

  • طراحی حرفه‌ای بدنه: اینورترهای جوشکاری رونیکس سبک‌وزن، جمع‌وجور و مقاوم هستند تا بتوانید آن‌ها را به‌راحتی در محیط‌های کاری مختلف جابه‌جا کنید. ورق فلزی بدنۀ اینورتر ضخامت بیشتری نسبت به نمونه‌های مشابه موجود در بازار دارد که موجب استحکام بیشتر با وجود وزن کم دستگاه می‌شود.
  • متعلقات درجه‌یک: وجه تمایز اینورترهای جوشکاری رونیکس، متعلقات باکیفیت و کاربردی آن‌ها است. کابل بلند صد درصد مسی، انبر جوش باكيفيت و مقاوم به ضربه، دهانه انبر جوش از جنس مس خالص و انبر اتصال با كلاف سيمي تمام‌مسی، از مهم‌ترین متعلقات اینورترهای رونیکس هستند.
  • فناوری IGBT: استفاده از فناوری ترانزیستور دو قطبی با گیت عایق‌شده (IGBT) در اینورترهای رونیکس، به دلیل قابلیت عملکرد در ولتاژها و جریان‌های بالا و نهایتاً سوئیچینگ سریع، کیفیت جوش حاصل را افزایش داده و موجب نفوذ بیشتر، کاهش مصرف انرژی و افزایش راندمان دستگاه جوش می‌شود.
  • سنسورهای آنتی استیک و هات استارت: در اینورترهای جوشکاری رونیکس، سنسورهای آنتی‌استیک و هات استارت، با دقت و حساسیت بالایی کار می‌کنند تا حتی کاربران مبتدی هم بتوانند قطعات کار را بدون چسبندگی یا ایجاد پاشش به همدیگر جوش دهند.
  • سیستم محافظتی:  اینورترهای جوشکاری رونیکس از سیستم‌های حفاظتی ولتاژ، شدت جریان، دما و اورلود بهره می‎‌برند؛ به این معنا که اگر مقدار این 4 کمیت، از استاندارد تنظیم‌شده بیشتر شود، اینورتر به طور خودکار متوقف می‌شود.
  • چرخه عملکرد: بهترین و کارآمدترین اینورترهای جوشکاری، دستگاه‌هایی هستند که چرخه‌ عملکرد بالایی دارند. تمام اینورترهای جوشکاری رونیکس، چرخه‌ عملکرد (Duty cycle) بین 60-100 درصد را در دمای ۲۵ درجه‌ سانتی‌گراد ارائه می‌دهند.
  • تکنولوژی توربوفن پلاس: تکنولوژی توربوفن پلاس باعث می‌شود تا دستگاه‌های جوش پرتابل رونیکس هنگام مداومت کاری، بیش از حد داغ نشوند. به این ترتیب، طول عمر اینورتر و کیفیت جوشکاری افزایش می‎‌یابد.
  • کلیدهای ظرفیت بالا: استفاده از کلیدهایی با اتصالات مسی خلوص بالا، موجب کنترل حداکثری نوسانات جریان ورودی شده و به کاهش استهلاک و افزایش طول عمر دستگاه‌های اینورتر رونیکس کمک می‌کند.
  • ولوم‌های اینورتر: در اینورترهای جوشکاری رونیکس، ولوم آرک فورس (Arc Force) به شما کمک می‌کند تا قوس الکتریکی و عمق جوش را با توجه به ضخامت قطعه‌ کار تنظیم کنید تا نهایتاً جوش حرفه‌ای و یکنواختی را با قوس پایدار در قطعات کار ایجاد کنید. ولوم آمپر نیز، جریان دستگاه را با آمپراژ مورد نظر شما تنظیم می‌کند.
  • صفحه نمایش دیجیتال: صفحه نمایش دیجیتال در اینورترهای جوشکاری رونیکس، مقدار آمپر خروجی دستگاه را با دقت بالایی نشان می‌دهد.

سوالات متداول

اینورتر جوشکاری چه مزیتی نسبت به ترانسفورماتور دارد؟
وزن کم، ابعاد کوچک، مصرف برق پایین، قابلیت استفاده از الکترودهای مختلف و کیفیت جوشکاری بالا، از مهم‌ترین مزایای اینورتر جوشکاری نسبت به ترانسفورماتور هستند.

دستگاه‌های اینورتر جوشکاری رونیکس را از کجا بخریم؟
برای خرید دستگاه‌های جوش اینورتر رونیکس و تمام محصولات این برند می‌توانید به ابزارفروشی‌های معتبر سراسر کشور مراجعه کنید. همچنین، می‌توانید با شماره تلفن 6497-021 تماس حاصل کنید تا کارشناسان ما شما را راهنمایی ‌کنند.

گارانتی اینورترهای رونیکس چه مدت است؟
دستگاه‌های جوش اینورتر رونیکس با گارانتی 40 ماهه رونیکس سرویس به بازار ابزار ایران عرضه می‌شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

عضویت در خبرنامه :

برای عضویت در خبرنامه و اطلاع از جدیدترین مقالات مجله رونیکس ایمیل خود را وارد کنید.