انواع اینورتر جوشکاری رونیکس

انواع اینورتر جوشکاری

به قلم پریسا سلیمانی

29 آبان 1400

از جدیدترین و پیشرفته ترین دستگاه های جوش، اینورترهای جوشکاری هستند که از کیفیت جوش بالایی برخوردار می باشند. انواع اینورتر جوشکاری تولید شده توسط برندهای مختلف، باعث آسان تر شدن عملیات جوشکاری و کاهش هزینه های آن شده اند. بنابراین این دستگاه ها نسبت به مدل های قدیمی از محبوبیت بالاتری برخوردار می باشند. انواع اینورتر جوشکاری توسط برندهای مختلفی تولید شده است که امروزه در بازار ابزار به چشم می خورند و با استقبال زیادی روبه رو شده اند.

رونیکس یکی از شرکت های تولیدکننده انواع اینورتر جوشکاری است که دستگاه های تولید شده توسط این برند به دلیل وزن کم و ابعاد متناسب، حمل و جابه جایی آسانی داشته و به دلیل بهره مندی از تکنولوژی IGBT از کیفیت جوش بالایی برخوردار می باشند. با ما همراه باشید تا در ادامه این مقاله ، انواع دستگاه جوش، ویژگی انواع اینورتر جوشکاری و سپس انواع اینورتر جوشکاری رونیکس را بررسی کنیم.

دستگاه جوش چیست؟

دستگاه جوش چیست؟
نمونه ای از دستگاه جوش رونیکس

بیشتر بخوانید:از سوئد تا فرانسه؛ معرفی انواع ابزار لوله کشی!

فرقی نمی کند که در چه صنعتی مشغول به کار هستید و فعالیت می کنید، در هر مکان و شرایطی به احتمال زیاد با جوشکاری و دستگاه جوش سروکار خواهید داشت. دستگاه جوش در واقع یک ابزار برقی است که از آن جهت اتصال انواع مواد و مصالح فلزی و برخی اوقات مواد غیر فلزی استفاده می شود. به عنوان مثال با نگاهی به درب آهنی منزل خود متوجه می‌شوید که عامل اتصال قطعات آهنی و فلزی درب منزل شما به یکدیگر، در واقع اتصالی است که از طریق دستگاه جوش و فرآیند جوشکاری رخ داده است.

می توان گفت دستگاه جوش یکی از کاربردی ترین دستگاه ها در صنعت محسوب می شود که عملیات آن جوش دادن انواع فلزات ناهمنام و همنام به یکدیگر است. دستگاه جوش می‌تواند در انواع لیزری، شیمیایی و یا الکتریکی باشد و از هر کدام می توان در زمان مناسب استفاده کرد.

بیشتر بخوانید: حل معضل فشار کم آب با انتخاب بهترین پمپ آب کشاورزی

حال این که فرآیند جوشکاری چگونه اتفاق می افتد؟ سوالی است که ممکن است در ذهن شما مطرح شود. جوشکاری فرآیندی است که در طی آن میله ای به نام الکترود توسط یک قوس الکتریکی با منبع ولتاژ و جریان تعریف شده ذوب شده و باعث اتصال دو قطعه فلزی می شود.

در فرآیند جوشکاری، دستگاه جوش جریان برق را به میله (الکترود) متصل می کند. این الکترود معمولا از جنس آهک، سلولز، اکسید سدیم و … ساخته شده است. کارکرد دستگاه جوش به این صورت است که با اتصال جریان برق به الکترود باعث شده تا آن در بین اتصالات فلزی مورد نظر ذوب شود و سپس با پر کردن فضاهای خالی و در نهایت سرد شدن، اتصالی قوی ایجاد می کند.

انواع دستگاه جوش

فرآیند ساخت و تولید انواع دستگاه جوش در طول زمان و به لطف پیشرفت در تکنولوژی دستخوش تغییرات زیادی شده است. امروزه با پیشرفت تکنولوژی انواع مختلفی از این دستگاه ها تولید و روانه بازار شده است. به طور کلی می توان گفت هر چه از زمان ساخت اولین دستگاه جوشکاری فاصله می گیریم، تغییرات بزرگی در میزان بازدهی، ایمنی و سهولت در کار با آن ها را مشاهده خواهیم کرد.

دستگاه های جوش انواع متفاوتی دارند که با توجه به کاربردشان و معیارهای مختلف می توان از هر کدام از آن ها در مکان و جای مناسب بهره برد. در ادامه با انواع دستگاه های جوش و مزایای هر کدام در مقایسه با سایر دستگاه ها آشنا خواهیم شد و سپس به معرفی کامل اینورتر جوشکاری می پردازیم.

بیشتر بخوانید:آموزش قدم‌به‌قدم راه اندازی موتور برق بنزینی

ترانسفورماتور جوشکاری

ترانسفورماتور جوشکاری
ترانسفورماتور جوشکاری رونیکس

دستگاه جوش ترانسفورماتور از ساده ترین انواع دستگاه جوش محسوب می شود. به طور کلی می توان گفت از ترانسفورماتور برای افزایش و کاهش ولتاژ استفاده می شود. ترانسفورماتورها بر اساس تبدیل ولتاژ به دو دسته کلی تقسیم بندی می شوند؛

ترانسفورماتور افزاینده و کاهنده. در دستگاه های جوش متفاوت به ولتاژ پایین و شدت جریان بالا احتیاج است؛ در نتیجه جهت انجام فرآیند جوشکاری از انواع کاهنده ترانسفورماتور استفاده خواهد شد. با توجه به این که در هنگام عملیات جوشکاری به ولتاژ پایین و شدت جریان بالا نیاز است، میزان ولتاژ حدود 10 تا 50 ولت و میزان جریان حدود 50 تا 400 آمپر خواهد بود. مقدار بهینه آن ها هنگام کار با سطوح مختلف متفاوت است و کاربر می تواند به راحتی آن را تغییر دهد. لازم است بدانید که استفاده از ولتاژ پایین در دستگاه های جوش، موجب کاهش خطر برق گرفتگی کاربر نیز می شود و ایمنی آن ها حفظ خواهد شد.

ساختار این نوع از دستگاه جوش به این صورت است که از دو سیم پیچ اولیه و ثانویه تشکیل شده است که با اتصال دستگاه به جریان برق شهری این جریان وارد سیم پیچ اولیه شده و باعث به وجود آمدن یک میدان مغناطیسی در سیم پیچ ثانویه می شود. به این ترتیب امکان کنترل شدت جریان و ولتاژ فراهم می شود. از مزایای بارز و منحصر به فرد در هنگام کار با این دستگاه قابلیت استفاده های طولانی مدت و مداوم با آن است به گونه ای که هیچ آسیبی نخواهد دید.

بیشتر بخوانید: اصول اولیه نجاری

 رکتیفایر جوش

شکل تکامل یافته ترانسفورماتور، رکتیفایر جوشکاری می باشد که در واقع یک سیستم یکسو کننده جریان الکتریسیته به آن افزوده شده است. کیفیت جوش این دستگاه بسیار بالاست و همچنین معمولا قیمت بالاتری نیز نسبت به نوع قبلی دارد. از رکتیفایر جوش برای پروژه های سنگین و صنعتی استفاده می شود. از مزایای این دستگاه این است که می توان حتی در صورت عدم دسترسی به برق شهری از آن استفاده کرد.

ژنراتور یا دینام جوش

در دینام جوش یا همان ژنراتور جهت ایجاد جریان الکتریکی مستقیم از دینام استفاده می شود. کیفیت جوش با این دستگاه در مقایسه با دستگاه های قدیمی بسیار قابل توجه است اما در مقابل آلودگی صوتی و نیز هزینه های زیاد تعمیر و نگهداری از معایب ژنراتور محسوب می شود که استفاده از آن را محدود می کند.

نوع دیگری از ژنراتورها، ژنراتور احتراقی هستند و همانطور که از نام شان پیداست با سوخت هایی مانند بنزین و گازوئیل کار می کنند که در نتیجه آلودگی زیادی تولید خواهند کرد.

اینورتر جوشکاری

اینورتر جوشکاری رونیکس
اینورتر جوشکاری رونیکس همراه متعلقات

از جدیدترین، پیشرفته ترین و کاربردی ترین نسل دستگاه جوش، اینورتر جوشکاری است. این نوع از دستگاه جوش دارای ویژگی هایی است که باعث آسان شدن عملیات جوشکاری و کاهش هزینه های آن شده است. اینورتر قطعه ای است که می تواند جریان برق را چند برابر قوی تر کند. منبع تغذیه اینورتر جوشکاری می تواند شدت جریان بالای مورد نیاز دستگاه را تامین کند.

بیشتر بخوانید: آموزش ساخت مجسمه انتزاعی؛ هنرِ عبور از واقعیت

اینورتر جوشکاری به کمک یک سری رکتیفایر و سوئیچ حالت جامد، جریان متناوب AC را به جریان DC تبدیل می کند. با توجه به این که جهت جوشکاری سطوح مختلف به مقادیر مختلفی از ولتاژ و شدت جریان نیاز است، به کمک دستگاه جوش اینورتر می توان به راحتی و به کمک نرم افزارهای کامپیوتری، این مقادیر را کنترل کرد.

امروزه تولید انواع اینورتر جوشکاری با استفاده از تکنولوژی های جدید همراه شده و این موضوع موجب مقرون به صرفه تر شدن دستگاه و کاهش هزینه های خرید شده است. از مزایای انواع اینورتر جوشکاری عدم الزام به استفاده از برق سه فاز و صنعتی است. با استفاده از برق شهری می توان از این دستگاه استفاده کرد. دستگاه‌های قدیمی جوشکاری از وزن بالایی برخوردار بودند و جابه جایی و حمل آن ها به مکان های مختلف بسیار سخت انجام می شد.

امروزه اینورترهای جوشکاری توسط برندهای مختلفی تولید می شود. رونیکس نیز نمونه های بسیار موفقی از این دستگاه را تولید کرده است. تیم خلق محصول این برند وزن کم و ابعاد متناسب انواع اینورتر جوشکاری رونیکس را در نظر گرفته تا کاربران بتوانند به راحتی آن ها را جابه جا کنند.

در صورت تمایل به مطالعه بیشتر درباره اینورتر جوشکاری می توانید مقاله اینورتر جوشکاری چیست؟ را هم مطالعه فرمایید.

بیشتر بخوانید:اینورتر جوشکاری چیست؟

انواع اینورتر جوشکاری رونیکس

اینورتر جوشکاری مدل RH-4602
اینورتر جوشکاری رونیکس مدل RH-4602

همانطور که گفته شد اینورترهای جوشکاری رونیکس کاربرد فراوانی در حوزه صنعت جوش دارند. رونیکس در طراحی آن ها از تکنولوژی روز دنیا IGBT  بهره برده است که موجب افزایش کیفیت جوش، نفوذ بیشتر، کاهش مصرف انرژی، کاهش چشمگیر مقاومت و مگنتیک قطعات و افزایش کارآمدی دستگاه می شود.

pinدر ادامه به معرفی و بررسی ویژگی انواع اینورتر جوشکاری رونیکس می‌پردازیم تا به خوبی با مشخصات آن ها آشنا شوید.

مدل RH-4600

این مدل نیز مانند سایر انواع اینورتر جوشکاری رونیکس از فناوری IGBT بهره برده است که جوش باکیفیتی را ایجاد می کند. بدنه مستحکم و مقاوم آن به همراه طراحی ارگونومیک باعث شده تا بتوان این دستگاه را به مکان های مختلف حمل کرد. حداکثر شدت جریان جوشکاری در مدل RH-4600 برابر با 200 آمپر است که از 10 تا 200 آمپر قابل تنظیم است. توان آن نیز برابر با 9.4 کیلو ولت آمپر می باشد. در ضمن چرخه عملکرد این دستگاه جوشکاری رونیکس 60 درصد در دمای 25 درجه سانتی گراد است.

مدل RH-4602

اینورتر RH-4602 با برق 220 ولت و فرکانس 50 هرتز کار می کند و چرخه عملکردی 60 درصدی توان این محصول را به 8.2 کیلو ولت آمپر می رساند. با وجود چنین قدرتی RH-4602 توانایی جوشکاری دائم با الکترودهای 4 و 5 را بدست آورده است. عملکردی که عموما در اینورترهایی با جریان خروجی بیشتر انجام می‌شود اما این محصول با 200 آمپر واقعی به خوبی از پس آن برآمده است. در این مدل نیز همانند دیگر انواع اینورتر جوشکاری رونیکس از فناوری IGBT استفاده شده است.

مدل RH-4604

اینورتر جوشکاری RH-4604 رونیکس از مدل‌های محبوب اینورتر رونیکس در بازار ابزار ایران است. وجود خازن‌هایی با استقامت بالا، چرخه عملکرد بالای 60%، سیستم آرک فورس، فناوری توربو فن پلاس برای خنک‌کاری سریع‌تر دستگاه، وجود سیستم‌های محافظتی در اینورتر، تکنولوژی IGBT، سیم‌پیچ با درجه خلوص مس بالا و سوئیچ‌های ظرفیت بالا، همگی از مواردی هستند که باعث می‌شوند تا جوشکار بتواند با ۲۰۰ آمپر واقعی، ۲۰ دقیقه الکترود پنج را بی‌وقفه با این اینورتر آب کند.

مدل RH-4625

اینورتر جوشکاری RH-4625 از سری تاپ لاین رونیکس می باشد که جهت کیفیت جوش بهتر، نفوذ بیشتر، کاهش مصرف انرژی و افزایش کارامدی دستگاه از تکنولوژی IGBT بهره برده است. این مدل نسبت به دیگر انواع اینورتر جوشکاری رونیکس از توانی بالاتر و برابر با 11 کیلوولت آمپر برخوردار است که با جریان خروجی 250 آمپری خود به خوبی از پس عملیات جوشکاری بر می آید.

ویژگی یک اینورتور خوب به نقل از سایت صنایع جوش و برش الکترو جوش اصفهان به شرح زیر است:

توان خروجی دستگاه جوش

یکی از موارد مهمی که باید در هنگام خرید دستگاه جوش مدنظر بگیرید توان خروجی اینورتر جوش است که بهتر است با شغل و استفاده‌ای که قرار است از آن داشته باشید همخوانی داشته باشد. برای مصرف خانگی دستگاه جوش با توان پایین پاسخگو خواهد بود ولی برای کارگاه، کارخانه و مصارف صنعتی حتماً باید دستگاه جوش با توان خروجی بالا خریداری نمایید.

نوع جوش و جوشکاری

جوشکاری انواع مختلفی دارد مثل جوشکاری میگ، مگ، ام ام آ یا الکترود که برای هر کدام دستگاه جوش مخصوص خود نیاز است. مناسب نبودن دستگاه جوش با نوع فلز و همچنین روش جوشکاری سبب می‌شود تا نتیجه جوشکاری مطلوب نباشد و اتصال مناسبی بین دو فلز ایجاد نشود. حتی در برخی مواقع باعث آسیب دیدن فلز خواهد شد.

ولتاژ ورودی دستگاه اینورتر جوش

اکثر اینورترهای جوش با ولتاژ ورودی یکسانی کار می‌کنند اما در مواردی خاص ممکن دستگاه جوش و برخی از اینورترهای جوش برای عملکرد بهینه، ولتاژ ورودی خاصی را نیاز داشته باشند. مطمئن شوید که ولتاژ برق موجود در محل استفاده با ولتاژ ورودی اینورتر جوش سازگار است.

کیفیت دستگاه جوش

یکی از مهم‌ترین فاکتورهای یک اینورتر جوش خوب قطعات و متریال استفاده شده در ساخت آن می‌باشد. اینورترهایی که برند شناخته شده‌ای در بازار هستند معمولاً دارای کیفیتی بالا هستند. داشتن استاندارهای کیفیت و گواهینامه‌های معتبر بین‌المللی یکی از خصوصیات یک دستگاه جوش می‌باشد.

کیفیت جوشکاری اینورتر جوش

عواملی مثل ثابت و پایدار بودن قوس جوشکاری، مناسب بودن حرارت و دمای جوشکاری، تنظیم بودن آمپر باعث می‌شود تا کیفیت جوشکاری بالا رود. داشتن اتصالات پایدار حین جوشکاری و همچنین نداشتن پاشش هنگام جوشکاری نشانه جوشکاری با کیفیت می‌باشد. امروزه دستگاههای جوش با بکارگیری تکنولوژی در ساخت سعی دارند تا ایرادات حین جوشکاری را به صفر برسانند.”

سخن آخر

در این مقاله با دستگاه جوش و اینورتر جوشکاری آشنا شدید و متوجه شدید که یک دستگاه جوش چگونه کار می کند. همچنین در ادامه با معرفی انواع اینورتر جوشکاری رونیکس سعی کردیم تا اطلاعات و مشخصات کلی این دستگاه ها را برای شما شرح دهیم. این شرکت انواع اینورتر جوشکاری را با توان و جریان خروجی مختلف تولید کرده است که در این مقاله تنها به سه نوع از آن ها اشاره شد. بنابراین می توانید برای مشاهده و بررسی دیگر انواع اینورتر جوشکاری رونیکس به وبسایت رسمی این شرکت مراجعه کنید.

سوالات متداول

انواع دستگاه جوش کدامند؟

ترانسفورماتور، رکتیفایر، ژنراتور و اینورتر جوشکاری از مهم‌ترین انواع دستگاه جوش هستند.

اینورتر جوشکاری چیست؟

جدیدترین و پیشرفته ترین نسل دستگاه جوش، اینورتر جوشکاری بوده که منبع تغذیه آن قادر به ایجاد جریان بالای جوشکاری است. دستگاه جوش اینورتر به کمک مجموعه‌ای از رکتیفایر و سوئیچ حالت جامد جریان متناوب 60​​ هرتز (AC) برق ورودی را به جریان (DC) خروجی تبدیل می کند.

مزایای اینورتر جوشکاری نسبت به سایر دستگاه های جوش چیست؟

در فرآیند استفاده از اینورتر، كيفيت جوشكاری افزايش می یابد و در مصرف انرژی صرفه‌جويی می شود. به علاوه جوشكاری با اينورترها فاقد هرگونه آلودگي صوتی است.

مدل‌های مختلف اینورتر جوشکاری رونیکس را از کجا بخریم؟

جهت خرید اینورتر جوشکاری و تمام ابزارآلات رونیکس می‌توانید به ابزارفروشی‌های معتبر سراسر کشور مراجعه کنید. همچنین می‌توانید با شماره تلفن 0216497 تماس حاصل کنید و از کارشناسان بخواهید تا شما را راهنمایی کنند.

15 پاسخ به “انواع اینورتر جوشکاری رونیکس”

  1. […] «انواع اینورتر جوشکاری» اطلاعات مفیدی را در خصوص اینورتر و دیگر دستگاه‌های […]

  2. ثریا عسکری گفت:

    کدوم مدلو خودتون پیشنهاد میدید؟

    • رونیکس گفت:

      همراه گرامی، رونیکس جهت پاسخگویی به نیازهای طیف گسترده مشتریان، مدل‌های متنوع اینورتر جوشکاری را تولید و روانه بازار ابزار می‌کند. مشخصات فنی اینورترها با توجه به نوع کاربری متفاوت است. پیشنهاد می‌کنیم ابتدا کاربرد مورد نظر خود را مشخص کرده و سپس متناسب با نیازتان انتخاب کنید.

  3. […] اینورتر جوشکاری که آمپراژ خروجی آن‌ها بین 90 تا 120 آمپر قابل تنظیم باشد […]

  4. […] بیشتر بخوانید:انواع اینورتر جوشکاری رونیکس […]

  5. سجاد صادقی گفت:

    سلام
    من یه دستگاه سه برد ،شش خازنه میخام ،رونیکس همچین دستگاهی داره؟!؟

    • رونیکس گفت:

      همراه گرامی سلام. اینورتر RH-4605، سه برد، 250 آمپر و دارای 4 خازن 680 میکروفاراد است که جریان برق را شفاف می‌کند. می‌توانید جهت دریافت اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 0216497 تماس بگیرید تا همکاران ما شما را راهنمایی کنند.

  6. سینا مهری گفت:

    سلام من دستگاه اینورترم رو میزنم برق فیوز میپره از برق چند جا متفاوت استفاده کردم باز همونه کجای دستگاه میتونه ایراد داسته باشه؟

  7. موسی محمودی گفت:

    خسته نباشید یه سوال داشتم در باره پشتیبانی تون نگهداری و تعمیرات دوره‌ای برای اینورترهای جوشکاری رونیکس چطور باید صورت بگیره؟ خدمات پس از فروشتون به چه صورته ممکنه یکم بیشتر توضیح بدید؟

    • رونیکس گفت:

      همراه گرامی سلام. تمام محصولات رونیکس با گارانتی خدمات پس از فروش رونیکس سرویس به خریدار تحویل می‌شوند. می‌توانید با شماره تلفن 0216497 تماس حاصل کنید تا کارشناسان ما شما را راهنمایی کنند.

  8. یاوری گفت:

    سلام من یه دستگاه جوش می خوام که مصرف برقش خیلی بالا نباشه حملش هم راحت باشه برای کارای خیلی سنگین هم نمی خوام همین کارای کوچیک که چند وقت یه بار ممکنه پیش بیاد شما خودتون چه مدلی رو پیشنهاد می دین؟

    • رونیکس گفت:

      همراه گرامی سلام . شما می‌توانید از مینی اینورترهای جوشکاری رونیکس مانند مدل‌های RH-4603 و RH-4613 استفاده کنید.

  9. علی ناطق گفت:

    سلام
    من بیشتر جوشکاری ورقه های فولادی انجام میدم میخواستم یه دستگاه خوب تهیه کنم میشه برای خرید دستگاه مناسب راهنمایی کنید ؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

عضویت در خبرنامه :

برای عضویت در خبرنامه و اطلاع از جدیدترین مقالات مجله رونیکس ایمیل خود را وارد کنید.