علت برق زدن چشم در جوشکاری چیست؟ | ۸ درمان سوزش چشم بعد از جوشکاری

علت برق زدن چشم در جوشکاری چیست؟ | ۸ درمان سوزش چشم بعد از جوشکاری

به قلم آیدین طلایی

23 دی 1402

جوشکاری نقش مهمی در ساخت‌وساز ساختمان‌ها، پل‌ها، سدها و سایر سازه‌های عمرانی ایفا کرده است. این فناوری همچنین در ساخت انواع ماشین‌آلات، وسایل نقلیه، کشتی‌ها و سایر تجهیزات صنعتی استفاده می‌شود. جهانی را تصور کنید که در آن جوشکاری وجود نداشت؛ آیا امکان ساخت سازه‌های عظیمی همچون برج ایفل، پل گلدن گیت یا حتی ساخت هواپیماهای جنگی جنگ جهانی دوم وجود داشت؟با این وجود جوشکاری از جمله فعالیت‌هایی است که باید با ایمنی بالایی انجام شود؛ چراکه کوچک‌ترین اشتباهی حتی ممکن است باعث خطرات جانی برای کاربر شود. یکی از عمده‌ترین عوارضی که می‌تواند در صورت عدم استفاده درست از دستگاه جوش اتفاق بیفتد، برق زدن چشم در جوشکاری است. اما علت برق زدن چشم در جوشکاری چیست؟ و برای سوزش چشم بعد از جوشکاری باید چه کنیم؟

در این نوشتار رونیکس پس از پاسخ دادن به این سوالات، ۸ درمان سوزش چشم بعد از جوشکاری را به شما می‌گوییم.

رونیکس را بخوانید.

علت برق زدن چشم در جوشکاری چیست؟

برق زدن چشم در جوشکاری به دلیل قرار گرفتن چشم‌ها در معرض اشعه ماورا بنفش (UV) اتفاق میفتد. این اشعه می‌تواند باعث آسیب به سلول‌های قرنیه و ایجاد التهاب و قرمزی در چشم و حتی باعث کوری شود.

در هنگام جوشکاری با دستگاه جوش، شعله قوس الکتریکی مقادیر زیادی اشعه UV تولید می‌کند. این اشعه حتی می‌تواند از عینک‌های ایمنی معمولی هم عبور کند و به چشم آسیب برساند.

بیشتر بخوانید:عوامل موثر در قیمت پروفیل بر چیست؟

جوشکاری با اینورتر رونیکس

علائم برق زدگی چشم در جوشکاری معمولاً بلافاصله پس از جوشکاری ظاهر می‌شوند. این علائم عبارتند از:

  • قرمز شدن چشم‌ها
  • آبریزش چشم‌ها
  • درد خفیف یا شدید چشم
  • تاری دید
  • احساس وجود شی در چشم
  • حساسیت نسبت به نور

برق زدن چشم در جوشکاری در موارد شدید حتی می‌تواند باعث کور شدن فرد شود. به همین دلیل برای جلوگیری از برق‌زدگی چشم در جوشکاری، باید از عینک ایمنی مخصوص جوشکاری استفاده کنید. این عینک‌ها دارای فیلترهای مخصوصی هستند که از چشم در برابر اشعه UV محافظت می‌کنند. به عنوان مثال عینک ایمنی جوشکاری RH-9025 رونیکس، ابزاری ایده‌آل برای شما در زمان جوشکاری است.

عینک ایمنی جوشکاری RH-9025 رونیکس
عینک ایمنی جوشکاری RH-9025 رونیکس

8 درمان برق زدن چشم در جوشکاری

درمان و بهبودی برق زدگی چشم در جوشکاری بین 1 تا 2 روز زمان می‌برد و معمولاً با استراحت و خیره نشدن به صفحه نمایش تلویزیون، کامپیوتر یا تلفن همراه رفع می‌شود. در این مدت زمان استفاده از مسکن‌هایی مانند استامینوفن، ژلوفن و… برای تسکین درد می‌تواند به شما کمک کند. با این وجود درمان فوری برق زدگی چشم در خانه می‌تواند به کاهش درد و ناراحتی و تسریع بهبودی شما کمک کند.

یکی از راه‌ها شستشوی چشم‌ها برای درمان برق‌زدگی است. چشم‌های خود را بشویید و با یک دستمال تمیز آن را خشک کنید. سپس با یک پارچه تمیز، چشم‌های خود را ببندید. اما در این روش تا چند ساعت چشم‌های خود را نباید باز کنید. به همین دلیل در ادامه به روش‌هایی برای درمان برق زدن چشم در جوشکاری می‌پردازیم که می‌تواند در تسریع فرآیند درمان به شما کمک کند.

1. کمپرس سرد: کمپرس سرد یکی از موثرترین راه ها برای کاهش درد و التهاب در برقزدگی چشم در جوشکاری است. یک کیسه یخ یا حوله سرد و مرطوب را به مدت 15 تا 20 دقیقه روی چشم‌های بسته خود قرار دهید. این کار را چند بار در روز تکرار کنید.

2. آلوئه ورا: آلوئه ورا یک گیاه دارویی است که دارای خواص ضد التهابی و التیام‌دهنده است. ژل آلوئه ورا را به آرامی روی چشم‌های بسته خود بمالید و اجازه دهید تا بین 15 تا 20 دقیقه روی چشم‌های شما باقی بماند.

3. شیر: شیر دارای خواص ضد التهابی و ضد باکتریایی است و باعث کاهش خشکی و حساسیت در چشم‌ها می‌شود. یک تکه پنبه یا پارچه را در شیر خیس کنید و به آرامی روی چشم‌های بسته خود بمالید.

4. چای کیسه‌ای بابونه یا چای سبز: چای کیسه‌ای حاوی ترکیباتی است که می‌تواند به کاهش التهاب و درد کمک کند. پیشنهاد می‌کنیم از چای کیسه‌ای بابونه یا چای کیسه‌ای سبز استفاده کنید؛ چراکه این دو نوع چای خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی دارند. در این روش از چای استفاده کنید و آن را در یخچال قرار دهید. سپس چای کیسه‌ای خنک‌شده را به مدت 15 تا 20 دقیقه روی چشم‌های بسته خود قرار دهید. این کار را می‌توانید روزی دو بار انجام دهید.

5. سیب زمینی: یکی از قدیمی‌ترین روش‌ها برای درمان برق‌زدگی چشم در خانه استفاده از سیب زمینی است. ابتدا سیب زمینی را به صورت ورقه‌ای برش دهید. سپس آن را داخل پارچه مرطوب بگذارید. به این نکته توجه کنید که هم پارچه و هم سیب زمینی خنک باشد. سپس پارچه را به مدت 20 دقیقه روی چشم‌های خود قرار دهید تا ورم و قرمزی چشم‌های شما را کمتر کند.

بیشتر بخوانید:کاربرد و راهنمای خرید اور فرز

استفاده از سیب زمینی درمان برق زدن چشم در جوشکاری
استفاده از سیب زمینی درمان برق زدن چشم در جوشکاری

6. گلاب: گلاب دارای خواص ضد التهابی و ضد عفونی‌کننده است. ابتدا گلاب را در یخچال بگذارید تا خنک شود. سپس یک تکه پنبه را در گلاب خیس کنید و به آرامی روی چشم‌های بسته خود بمالید و اجازه بدهید تا 20 دقیقه روی چشم‌های شما بماند.

7. موز: موز سرشار از ویتامین C و پتاسیم است. این مساله باعث می‌شود تا در درمان التهاب و خشکی چشم‌ها به شما کمک کند. برای این کار باید موز خنک را له کرده و روی چشم‌های خود بمالید. 3 تا 5 دقیقه صبر کنید و بعد چشم‌های خود را با آب سرد بشویید.

8. روغن بادام: روغن بادام سرشار از ویتامین E14 است و می‌تواند به شما در زمان سوزش چشم‌ها بسیار کمک کند. این روغن را با انگشتان تمیز بر روی پلک‌های خود بمالید. این کار را می‌توانید روزی دو مرتبه انجام دهید.

بیشتر بخوانید:
«عوامل موثر در تنظیم آمپر جوشکاری»

راه‌ های پیشگیری از برق زدن چشم در جوشکاری

همان‌طور که مشاهده کردید، برق‌زدگی چشم می‌تواند برای شما بسیار دردسرساز باشد. با این وجود می‌توانید با انجام کارهای بسیار ساده، خود را از دردسرهای درمان برق زدن چشم در جوشکاری نجات دهید. به همین دلیل پیشنهاد می‌کنیم که برای پیشگیری از برق زدگی چشم در جوشکاری، نکات زیر را رعایت کنید:

  • همیشه از عینک ایمنی مخصوص جوشکاری استاندارد برای محافظت کامل از چشم‌ها استفاده کنید.
  • قبل از شروع جوشکاری، مطمئن شوید که عینک جوشکاری شما به درستی تنظیم شده است.
  • از جوشکاری در مناطقی که خطر بازتاب اشعه UV وجود دارد، خودداری کنید.
  • اگر عینک ایمنی خود را گم کردید یا آسیب دید، قبل از ادامه جوشکاری، آن را تعویض کرده و عینک جدیدی تهیه کنید.
  • از جوشکاری در محیط های تاریک یا با نور کم خودداری کنید.
راه‌ های پیشگیری از برق زدن چشم در جوشکاری
راه‌ های پیشگیری از برق زدن چشم در جوشکاری

بیشتر بخوانید:
«معرفی روش‌های تخصصی جوشکاری آلومینیوم با الکترود»
«معرفی ۷ نکته اجرایی مهم جوشکاری چدن؛ بهترین روش انجام چیست؟»

سخن آخر

در این نوشتار رونیکس به علت برق زدن چشم در جوشکاری، 8 درمان سوزش چشم بعد از جوشکاری و راه‌ های پیشگیری از برق زدن چشم در جوشکاری پرداختیم.

علاوه بر مواردی که گفته شد استفاده از قطره  ضد التهاب و اشک مصنوعی هم می‌تواند به شما کمک کند. با این وجود توصیه می‌کنیم به هیچ عنوان از این قطره‌ها به صورت خودسرانه استفاده نکنید و حتما با مشورت از یک پزشک این کار انجام دهید. همچنین بعضی افراد برای تسکین درد از قطره‌های چشمی بی‌حس‌کننده استفاده ‌می‌کنند.

این قطره‌ها ممکن است باعث ایجاد زخم در قرنیه و بروز مشکلات بسیار جدی شود. به همین دلیل به هیچ عنوان سراغ استفاده از هرگونه قطره چشمی به صورت خودسرانه نروید و برای استفاده از هرکدام آن‌ها از یک پزشک مشاوره بگیرید. ذکر این نکته حائز اهمیت است که اگر برق‌زدگی چشم شدید بود یا علائم جدیدی مانند تب، قرمزی یا درد شدید ایجاد شد، حتما باید به یک مرکز درمانی مراجعه کنید.

تجهیزات ایمنی رونیکس
تجهیزات ایمنی رونیکس

برای جلوگیری از بروز چنین مشکلاتی حتما از عینک ایمنی جوشکاری استفاده کنید. رونیکس در کنار تولید انواع آبزارآلات برای برطرف کردن کلیه نیازهای مخاطبان خود، دست به تولید انواع تجهیزات ایمنی به منظور جلوگیری و به حداقل رساندن شرایط تهدید کننده، صدمات جدی و آسیب‌های ناشی از آن زده است. برای خرید تجهیزات ایمنی رونیکس می‌توانید به ابزارفروشان سراسر کشور مراجعه کنید.

جرقه چشم به نقل از سایت دکتر افشین تاج دینی عبارتست از:
“احساس مشاهده نور در میدان دید بدون آنکه منبع محرک نور وجود داشته باشد را جرقه زدن چشم می نامند. جرقه یا فلاشینگ به طور معمول به صورت صاعقه، خطوط درخشان یا اجسام ریز درخشنده به چشم می آید.جرقه ها معمولا در محیط های تاریک بیشتر پیدا می شوند و به صورت تکرار شونده چند لحظه زول می کشند. ممکن است صرفا در یک نقطه از میدان دید خود جرقه را حس کنید.

همچنین تکان دادن یهویی سر و چشم نیز میتواند منجر به بروز جرقه چشم شود. سعی کنید حرکاتی که می توانند منجر به ایجاد جرقه زدن چشم شوند را کنترل کنید زیرا این حرکت ها کشش روی شبکیه را زیاد کرده و می توانند باعث سوراخ شدن شبکیه شوند.”

آیا تجربه برق زدن چشم در جوشکاری را داشته‌اید؟ شما چه درمانی را برای رفع برق‌زدگی چشم در جوشکاری پیشنهاد می‌کنید؟ سوالات و نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

آیا می‌توان از قطره‌های چشمی بی‌حس کننده برای درمان سوزش چشم استفاده کرد؟
بعضی افراد برای تسکین درد از قطره‌های چشمی بی‌حس‌کننده استفاده ‌می‌کنند. این قطره‌ها ممکن است باعث ایجاد زخم در قرنیه و بروز مشکلات بسیار جدی شود. به همین دلیل به هیچ عنوان به سراغ استفاده از هرگونه قطره چشمی به صورت خودسرانه نروید و برای استفاده از هرکدام آن‌ها از یک پزشک مشاوره بگیرید.
درمان برق زدن چشم در جوشکاری چقدر طول می‌کشد؟
درمان و بهبودی برق زدگی چشم در جوشکاری بین 1 تا 2 روز زمان می‌برد و معمولاً با استراحت و خیره نشدن به صفحه نمایش تلویزیون، کامپیوتر یا تلفن همراه رفع می‌شود. در این مدت زمان استفاده از مسکن‌هایی مانند استامینوفن، ژلوفن و… برای تسکین درد می‌تواند به شما کمک کند.
علائم برق زدگی چشم در جوشکاری چیست؟
این علائم معمولاً بلافاصله پس از جوشکاری ظاهر می‌شوند. برخی از رایج‌ترین  عارض عبارت اند از قرمز شدن چشم‌ها، آبریزش چشم‌ها، درد خفیف یا شدید چشم، تاری دید، احساس وجود شی در چشم و حساسیت نسبت به نور.
برای خرید تجهیزات ایمنی رونیکس باید چگونه اقدام کنیم؟
برای خرید تجهیزات ایمنی رونیکس می‌توانید به ابزارفروشان سراسر کشور مراجعه کنید.

5 پاسخ به “علت برق زدن چشم در جوشکاری چیست؟ | ۸ درمان سوزش چشم بعد از جوشکاری”

  1. هادی خانی گفت:

    بهترین روش برای از بین بردن سوزش چشم ناشی از جوشکاری چیه؟

    • رونیکس گفت:

      همراه گرامی سلام. استفاده از مواد و روش‌هایی مانند کمپرس سرد، آلوئه‌ورا، شیر، چای کیسه‌ای، سیب‌زمینی، گلاب، موز و روغن بادام برای رفع این مشکل موثر است.

  2. فرهاد گفت:

    سلام من دستگاه جوش رونیکس فرز ددلر و تمام لوازم و ابزارهام همه از برند خوب رونیکس هست واقعا این برند یک برند کامله و محصولات با کیفیت تولید میکنه علاوه بر اینها وجود مقالات این چنین به کاربر بسیار کمک میکنه ممنون از تیم رونیکس 😍😍😍❤❤❤

    • قادر رحمانیان گفت:

      سلام من قبلاً یه دوره کوتاه حدود 3ماه جوشکاری کار کردم واصلا چشمم جوش نزد حتی بدون عینک این کار را اتفاقا همین چند روز پیش هم امتحان کردن و هیچ اتفاقی نیفتاده خواستم علت این را بدانم خوبه یا بده با تشکر

      • رونیکس گفت:

        همراه گرامی سلام. شاید تصادفاً مشکلی برایتان پیش نیامده و شاید هم متوجه بروز مشکل نشده‌اید. در هر صورت، هنگام جوشکاری باید اصول حفاظت و ایمنی کار را رعایت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

عضویت در خبرنامه :

برای عضویت در خبرنامه و اطلاع از جدیدترین مقالات مجله رونیکس ایمیل خود را وارد کنید.