5 روش رفع نشتی لوله آب فلزی

5 روش رفع نشتی لوله آب فلزی

به قلم مهدی امیربیگی

30 مرداد 1402

شبکه لوله کشی آب در ساختمان یکی از مهمترین تجهیزات مورد نیاز برای زندگی و آسایش ساکنین ساختمان است. بنابراین وجود هرگونه مشکل در لوله‌های آب می‌تواند آسیب‌های فراوانی را به ساختمان و حتی وسایل منزل وارد کند. بر این اساس عیب یابی لوله کشی آب کاری مهم است. یکی از مهمترین ایراداتی که ممکن است در سیستم لوله کشی آب ساختمان به وجود آید، ایجاد نشتی در لوله‌های آب است.

در این نوشتار از مجله رونیکس قصد داریم تا روش‌های رفع نشتی لوله آب فلزی توضیح دهیم. بنابراین در ابتدا از انواع لوله قابل استفاده در لوله کشی آب ساختمان شروع می کنیم و در نهایت روش‌های رفع نشتی در لوله‌های آب فلزی را بررسی خواهیم کرد.

لوله کشی روکار آب ساختمان
لوله کشی روکار آب ساختمان

 انواع لوله قابل استفاده در لوله کشی آب

لوله های فلزی

لوله‌های فلزی از گذشته‌های دور اولین انتخاب معماران و سازندگان ساختمان‌ها بوده است. لوله‌های فلزی از جمله لوله‌های گالوانیزه از لوله‌های بسیار قدیمی محسوب می‌شوند که همچنان به صورت محدود در بعضی ساختمان‌ها از آن‌ها به عنوان لوله آب سرد و گرم استفاده می‌شود.

لوله های پلاستیکی

در سال‌های گذشته استفاده از لوله‌های پلاستیکی بیشتر رایج شده است. مهمترین دلیل آن هم تنوع لوله‌های پلاستیکی نسبت به لوله‌های فلزی است. در این میان می‌توان به لوله سفید، لوله سبز، لوله پی وی سی، لوله پلی اتیلن، لوله پلیمر و لوله‌های چند لایه اشاره کرد.

برای اطلاع از اتو لوله کشی رونیکس اینجا را کلیک کنید.

چرا لوله آب فلزی دچار نشتی می‌شود؟

دلایل مختلف و متفاوتی را برای آسیب دیدن لوله‌های فلزی می‌توان ذکر کرد، اما رایج‌ترین دلایل آن مواردی است که در زیر به آن‌ها اشاره کرده‌ایم:

  • واردشدن ضربه‌های ناگهانی به لوله
  • عایق‌کاری‌نشدن لوله و یخ‌زدگی آن
  • حرارت بالای لوله و وارشدن فشاری خارج از تحمل به آن
  • مخدوش‌شدن چسب‌های لوله
  • سفت‌کردن بیش از حد اتصالات
  • استفاده از مصالح نامناسب و خاک نامطلوب و خوردگی لوله توکار
  • وارد شدن فشار و تنش به لوله
تصویری از لوله ای که دچار نشتی شده است
لوله ای که دچار نشتی شده است

انتخاب مصالح خوب و مراقبت از تأسیسات و بخش‌های مختلف ساختمان امری ضروری است. نوسان قیمت تجهیزات تاسیسات و خصوصا لوله های فلزی و گالوانیزه اهمیت مراقبت درست از این تجهیزات را دو چندان می‌کند. پیشگیری همیشه بهتر از درمان است و در خصوص حفظ و نگهداری تاسیسات لوله کشی نیز همین قاعده وجود دارد، اما در هر حال گاهی هم بنا به دلایلی، ایجاد نشتی در لوله‌ها امری طبیعی است. در نتیجه باید راه مقابله با آن را هم بدانید. در ادامه این نوشتار به راه‌های رفع نشتی لوله آب فلزی خواهیم پرداخت.

علت نشتی لوله های اب به دلایل مختلفی بستگی دارد که در ادامه برخی از علل را به نقل از سایت لوله بازکنی برایتان شرح داده ایم:

“ترکیدگی لوله آب یا نشتی آب، به معنای شکستگی یا ترکیدن لوله آب است که ممکن است منجر به نشت آب و خسارت در ساختمان شود. این مشکل معمولاً به دلیل فشار بالا، خوردگی، سنگ‌زدگی، حرارت، سایش یا فرسایش و تغییرات دمایی ناگهانی در لوله‌های آب رخ می‌دهد.”

برای آشنایی با قیچی لوله بر رونیکس به صفحه محصول مراجعه کنید.

رفع نشتی لوله آب فلزی چگونه است؟

اولین قدم برای رفع نشتی لوله‌های آب چه لوله‌های فلزی یا از هر جنس دیگری که باشد، بستن شیر اصلی آب است. همین کار به ظاهر ساده مانع از آن می‌شود که بخش‌های دیگر ساختمان دچار آسیب شود و جلوی حوادث و تخریب‌های دیگر را می‌گیرد.

راه‌های متفاوت دیگری برای رفع نشتی لوله وجود دارد که اگر سیستم لوله کشی ساختمان شما توکار باشد رفع نشتی لوله زحمت زیادی را به شما تحمیل خواهد کرد. برای رفع نشتی لوله های توکار ابتدا باید لوله‌های آسیب دیده را شناسایی کنید در نتیجه بهتر است تا از همان ابتدای ساخت هر پروژه به استفاده از مصالح با کیفیت دقت کنید.

 بیشتر بخوانید:
استراتژی متناسب با شرایط بازار ابزار، نقشه راه پیشرفت رونیکس؛ گفت‌وگو با محسن رامخو قائم مقام شرکت رونیکس
انواع پمپ آب رونیکس در یک نگاه
انواع ابزار لوله کشی در یک نگاه

راه‌های رفع نشتی لوله

در زیر، پنج روش معمول برای رفع نشتی لوله آب فلزی را ذکر می‌کنیم:

1. استفاده از لوله جدید یا قطعه جدید

   – اگر نشتی در لوله روکار بوده و قابل تعمیر باشد، می‌توانید قسمت معیوب را بریده و لوله جدید یا قطعه جدیدی از همان جنس را جایگزین آن کنید. سپس قسمت جدا شده را با استفاده از اتصالات مناسب محکم کنید.

روش رفع نشتی لوله
روش رفع نشتی لوله

2. استفاده از جوشکاری

   – در صورت وجود نقاط نشتی کوچک در جوش‌ها یا اتصالات لوله، می‌توانید با استفاده از جوشکاری آنها را ترمیم کنید. برای این منظور، از جوشکاری با الکترودهای خاص برای این کار استفاده کنید.

رفع نشتی لوله با استفاده از مواد ترمیم کننده
رفع نشتی لوله با استفاده از مواد ترمیم کننده

3. استفاده از مواد ترمیم کننده

   – می‌توانید از مواد ترمیم کننده مانند محلول‌ها، رزین‌ها و مواد چسبنده ویژه برای ترمیم نقاط نشتی استفاده کنید. این مواد را می‌توانید بر روی نقاط نشتی بمالید و صبر کنید تا خشک شوند و ایجاد اتصال محکمی بین قسمت‌های نشتی برقرار کنند.

رفع نشتی لوله با استفاده از مواد ترمیم کننده
رفع نشتی لوله با استفاده از مواد ترمیم کننده

4. استفاده از ترمز مهر و موم

   – ترمز مهر و موم یک روش موقت برای رفع نشتی لوله آب فلزی است. با استفاده از ترمز مهر و موم در نقاط نشتی، می‌توانید موقتاً جریان آب را مسدود کنید تا زمانی که تعمیرات دقیق انجام شود. اما باید توجه داشته باشید که این روش ‌موقت است و در صورت استفاده طولانی‌ مدت ممکن است اثربخشی آن کاهش پیدا کند.

بیشتر بخوانید:
معرفی بهترین برند ابزارآلات در جهان و ایران

رفع نشتی لوله با استفاده از ترمز مهر و موم
رفع نشتی لوله با استفاده از ترمز مهر و موم

5. استفاده از پانچینگ و پلاگینگ

   – در برخی موارد، می‌توانید با استفاده از پانچینگ و پلاگینگ نقاط نشتی را مسدود کنید. با استفاده از پانچینگ، یک سوراخ کوچک در نقطه نشتی بر روی لوله ایجاد می‌شود و سپس با قرار دادن پلاگینگ یا تیکه فلز در سوراخ، نشتی مهار می‌شود.

توجه داشته باشید که رفع نشتی لوله آب فلزی ممکن است نیازمند مهارت و تجهیزات خاص باشد. در صورتی که نمی‌توانید به‌طور حرفه‌ای مشکل را برطرف کنید، بهتر است به تکنسین مجرب و متخصص مراجعه کنید.

تکنسین با مهارت؛ راهنمای پیدا کردن نشتی لوله

شما در این نوشتار با انواع چسب لوله، روش‌های رفع نشتی لوله های فلزی آشنا شدید، اما همانطور که در این نوشتار به آن اشاره کردیم، بهتر است برای رفع نشتی لوله آب و تعمیر آن کار را به متخصص بسپارید. کمک از تکنسین مجرب مخصوصاً اگر لوله مورد نظر شما توکار باشد بیشتر به چشم می‌آید، بدون کمک از فرد با تجربه پیدا کردن محل نشتی لوله های توکار بسیار سخت است.

4 پاسخ به “5 روش رفع نشتی لوله آب فلزی”

  1. محمد گفت:

    برای رفع نشتی آب در لوله های فلزی که امکان دسترسی نداریم چه باید کرد؟

    • رونیکس گفت:

      برای رفع نشتی لوله‌های توکار فلزی ابتدا باید لوله‌های آسیب‌دیده را شناسایی و سپس با تخریب موضعی دیوار یا کف، نسبت به تعمیر و جایگزینی لوله معیوب اقدام کنید.

  2. هاشم نژادی پرست گفت:

    میشه برای نصب لوله اب زیر ظرفشویی هم اموزش بذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

عضویت در خبرنامه :

برای عضویت در خبرنامه و اطلاع از جدیدترین مقالات مجله رونیکس ایمیل خود را وارد کنید.